Last news in Fakti

15 Май, 2013 09:20 1 141 0

Лекар: И талоните за деца не достигат

  • талони-
  • деца

„Има голям проблем с талоните, те непрекъснато не достигат”, каза в предаването „Здравей, България” д-р Захаринка Гочева, която е педиатър и беше обявена за най-добър общопрактикуващ лекар за 2012 година от Българския лекарски съюз. По думите й дори и талоните за деца не достигат. Специалистът обаче не виждам откъде могат да се вземат още средства за здравеопазването.

По отношение на това, трябва ли да има лекари в училищата д-р Гочева каза, че не е редно в училищата да няма обслужване от лекар. „Другият проблем е, че няма оборудване. Поне да има спешен набор. Няма и лекари, колегите заминават в чужбина, защото заплатите са много малки”, добави тя.

На въпрос защо у нас няма детска многопрофилна болница тя каза, че това е голям проблем. „Вече не съществуват неотложни звена и наистина има голямо лутане, когато има проблем с децата”, коментира специалистът.

По думите й за съжаление все по-малко майки се доверяват на лекарите. „По-често се доверяват на хомеопатията. Това не е правилното решение. Не трябва да се доверяват на случайни хора, които се правят на лечители”, посъветва лекарят.

Относно ваксинирането специалистът каза, че много майки отказват да ваксинират децата си. „Много бързо забравихме, че от тетеност се умира”, каза тя и добави, че трябва да се преценява кое е по-малкото зло за детето. „Работи се с много добри ваксини и страничните реакции са сведени почти до нула. Нормално е да се страхуваш, но ваксините са огромно постижение на човечеството”, добави тя.

Тя посъветва да не се купуват лекарства по интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА