Last news in Fakti

10 Април, 2022 16:55 6 738 25

Секретарката на Желю Желев си отиде в мизерия

  • стефка генева-
  • секретарка-
  • желю желев-
  • починала-
  • мизерия

Стефка Генева погребала син наркоман, после се пропила

Секретарката на първия президент на България Желю Желев е издъхнала наскоро в пълна мизерия. От 2013 г. Стефка Генева беше бездомна. След като участвала в имотна схема със столична бизнес дама, тя остава без апартамента си в София, който е отнет от ЧСИ. Впоследствие със сина ѝ Иван се озовават на улицата и са принудени да пребивават в тъмно и студено пространство, наподобяващо мазе, намиращо се на централно място в София, пише вестник "Ретро".

Покъртителната ѝ история преди години бе излъчена в ефира на Нова телевизия, но спасение Стефка така и не получи въпреки обещанията на адвокати да работят по случая ѝ безвъзмездно и да я измъкнат от битието на клошар. След репортажа секретарката на Желев се сблъскала с дори още по-страшни дни, а след като погребала сина си, който бил наркозависим, се отдала на алкохола и починала няколко месеца след него.

Генева не можа да присъства на погребението на Желев през 2015 г. от срам, че нямала обувки и палто, с които да отиде. В миналото тя бе негова дясна ръка и се ползваше с авторитет както в президентството, така и в светските среди. След като си тръгва от „Дондуков“ 2, животът ѝ се завърта на 180 градуса. Заради наивността си през пролетта на 2013 г. Генева е прокудена от единственото си жилище, а причината е, че със сина ѝ, станали поръчители по огромен кредит на тяхна уж близка приятелка. Апартаментът им бил вписан като обезпечение по заема, който не бил погасяван. Докато не дошъл ден, в който се явил частният съдебен изпълнител и ги принудил да напуснат жилището. Майка и син били принудени да заживеят в мазе, където оцелели само две седмици, след което жената, заради която затънали, се „смилила“ над тях и ги пуснала в един от офисите си на столичния булевард „Стамболийски“. Там обаче нямало ток, защото не бил плащан от години, нямало легла, отопление, баня и други елементарни удобства. А най-страшното било, че Стефка и синът ѝ живеели като заложници, под ключ и зад решетки. Всеки ден в четири и половина вратата на офиса се заключвала. Отключвала се на другата сутрин. Стояли гладни с дни. Случвало се познати да им донесат по нещо и да го теглят през прозореца с въже, а през деня, когато било отключено, синът на Стефка просел по улиците. Иван бил болен, имал троен байпас, а тя изкарала и инсулт. От наркотиците обаче до последно синът ѝ не се откачил.

Секретарката на Желев не го потърсила за помощ, когато бил жив. „Ние с него се виждахме и след това, когато вече не бях негова секретарка. Но не съумях да му кажа в каква ситуация съм изпаднала. Как да му кажа, след като жена му почина, знам каква трагедия беше. Бях свидетел и когато дъщеря му почина, как да му кажа, как да го натоваря и с моите проблеми?! И изчаквах. И той почина, и той“, разказва Стефка в едно от последните си интервюта.

Още докато бе секретарка на покойния президент, Генева се прочу в медиите, след като бе обвинена, че през 1992 г. е сложила отрова в кафето на шефа на Националната служба за сигурност ген. Бриго Аспарухов и говорителя на президента Валентин Стоянов. После обаче тя осъди вестника, в който излезе материалът. Беше оневинена, но нямаше пари да плати на адвоката си.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АнтиГост

    18 12 Отговор
    Направо се разплаках.
  • 3 НАП

    22 25 Отговор
    А секретарките на бай тошу и ЦК живеят в охолство!
  • 4 Гого

    31 22 Отговор
    Цял живот мекото на хляба май не става
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Комуниста

    64 14 Отговор
    Демокрацията до там води наркотици - алкохол- мизерия-банани .

    Коментиран от #21

  • 7 Иван КОСТОВ

    45 11 Отговор
    Ама е яла банани целогодишно
  • 8 Лост

    35 7 Отговор
    Ами да беше сложила тази отрова. Така Б. Аспарухов нямаше да направи Б. Борисов Гл. Секретар на МВР.
  • 9 Зззз

    37 5 Отговор
    Края на публикацията не е верен според мен.Осъдила вестника ,но нямала пари за адвоката,тя вестника да не го е съдила за чест и слава?Една житейска трагедия, която сигурно не е представена както трябва ,секретарка на президент и наивна да стане поръчител срещу апартамента си ,а недейте тъй.
  • 10 дедо Герчо

    16 2 Отговор
    СДС.....ГЕРБ-СДС.....ХЪ.....
  • 11 лек въпрос

    59 3 Отговор
    а нямаше кой да каже на Жельо, или на ръководството на СДС какво е състоянието на тази нещастна жена ......знаели са , но тя вече им е била ненужна. А живата дъщеря на Желев наскоро се явяваше като политик по ТВ и тя ли не е знаела. АЙДЕ БЕ МУШМОРОЦИ ????
  • 12 зреене

    66 1 Отговор
    Не е само секретарката на Желю Желев,хиляди хора в България живеят в мизерия.
  • 13 Мафия

    21 2 Отговор
    Банка+Съд+ЧСИ=ДОПГ
  • 14 И на народа

    45 6 Отговор
    Желюво-лукановата "демокрация" донесе само мизерия, разруха и смърт.
  • 15 честен ционист

    41 9 Отговор
    Поредната жертва на демокрацията.
  • 16 Българо-швейцарец

    32 5 Отговор
    Не вярвайте, че това в което живеем е демокрация... Ние, в посткомунистическа България, все още не сме вкусили от даровете на истинската демокрация...

    Коментиран от #18, #24

  • 17 Механик

    27 6 Отговор
    Погребала син наркоман, а тя самата участвала в имотна схема и забележете "ЧСИ" и взел жилището. А на края се и пропила.
    Ами, аз бих казал, че всички,които убиха бъдещето на България, а на такива като мен им отнеха повече от половината живот, ще си получат заслуженото по един или друг начин.
    Тази статия с тази новина, ме кара да се радвам и да вярвам, че поне ще има разплата. Жестока разплата за всички предатели!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тома

    15 0 Отговор
    Демокрация братче.Измамата като номер едно
  • 20 Зелев

    7 3 Отговор
    Какво станало толкова ? Важното е да има демокрация .
  • 21 Допълнение

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Комуниста":

    И скъсани дънки.
  • 22 Ицп Багера

    2 0 Отговор
    В днешно време трябва малко да се промени поговорката:
    " Дръж враговете си близо, а прятелите още по - близо "
  • 23 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    4 1 Отговор
    Ако няма балъци, няма да има и тарикати.

    Банкерите са най-големите бандите. Трябва да се забрани със закон на хората да ипотекиран единственото си жилище за да стават гаранти, да започват бизнес, да ходят на почивка, да си купуват автомобил, да плащат лечение ... Да се забранят всички ипотеки на жилища, освен в случаите, когато ипотеката е за купуване/изплащане/ на самото жилище.
  • 24 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българо-швейцарец":

    "Не вярвайте, че това в което живеем е демокрация..."

    "Не давайте бисерите на свинете..."

    Същото е и с демокрацията, и със свободата.

    БГ робите и слугите не искат демокрация и свободата, иска робовладелци и господари... За съжаление у нас вече 75 години мнозинство са робите и слугите. Едните роби са по-доволни от новия господар Брюксел, другите роби са недоволни и си искат стария господар МАсква. Третите СВОБОДОЛЮБИВИТЕ, сме малцинство, но понеже сме вързани на един и същи синджир(България) с мнозинството роби. Съдбата ни е дори по-ниска от на останалите роби, с нас се отнасят по-лоша, защото не искаме да сме роби и защото не се подчиняваме.
  • 25 За протокола

    1 0 Отговор
    За съжаление честността и наивността се заплащат.
    Днешните няма защо да ги мислим, защото излизат от политиката поне милионери...