Last news in Fakti

27 Април, 2022 12:54 3 524 5

Гласовитата Петя Панева от "Гласът на България" официално мина под венчилото (СНИМКИ)

  • петя панева-
  • сватба-
  • булка-
  • гласът на българия-
  • победителка

Петя каза заветното "Да" на своя любим Димитър

Победителката в осмия сезон на "Гласът на България" Петя Панева, завоювала първото място с удивителните си изпълнения на сцената, преливащи от любов към родния фолклор, официално каза "Да" на своя дългогодишен приятел Димитър. Хубавата новина сподели лично народната певица, която публикува в своя Фейсбук профил няколко кадъра от красивата церемония, на която двамата с партньора ѝ са разменили клетвите си пред олтара, обещавайки си да бъдат заедно, докато смъртта ги раздели, пише life.dir.bg.

От снимките, качени в социалната мрежа, става ясно, че в края на церемонията двойката е спазила романтичния ритуал да пусне на свобода два бели гълъба. Според преданието, водещо началото си още от Средновековието, птиците символизират не само любовта и отдаденоста на младоженците един на друг, но също така и обета им за преданост и вярност. Освен това се вярва, че тази традиция носи късмет на младото семейство.

За важния ден булката е заложила на традицията - елегантна бяла рокля с голи рамене, изработена с нежна дантела на флорални мотиви, спускащи се по цялата ѝ дължина, стигаща до земята. Кройката на тоалета следва извивките на нейното тяло, подчертавайки добрата ѝ фигура. Завършвайки цялостната си визия за събитието, на което са присъствали най-близките ѝ хора, споделили радостта ѝ, тя се е спряла на чифт деликатни висящи обеци, бляскава тиара и дълъг воал. От своя страна мъжът ѝ е заложил на класически черен смокинг с папийонка.

На едно от изображенията се вижда как съпрузите си разменят целувка на тържеството, държейки техен портрет, който най-вероятно са получили като подарък от гостите на най-важния си ден. "Семейство", гласи обграденото със сърца послание към публикацията на изпълнителката, която съвсем наскоро пусна своята първа песен "Елена". Към момента постът е харесан от над 15 хиляди души в платформата, като под него се редят безброй коментари, изпълнени с пожелания за здраве и щастие.

Петя Панева е родена на 14.06.2000г. в гр. Варна. Учи в НУИ "Добри Христов" гр. Варна със специалност ударни инструменти и е към школата по народно пеене на Павлинка Тодорова. От 4-годишна пее във вокална формация "Бънджи Сингърс" и няколко години след това решава да се насочи към народната музика. Започва първо към народния детски хор към музикалното училище, а след това започва да взима и индивидуални уроци. От тогава до днешна дата не спира да пее и прославя народната музика. Явява се на много конкурси, на които печели предимно първи и специални награди. Пее в Ансамбъл "Одесос" при МВР Варна и във фолклорна формация Изгрев. Има записи с оркестъра за народна музика на БНР. Често излиза на турнета в чужбина- Прага, Италия, Гърция, Полша, Украйна, Унгария, Турция. Обича автентичния фолклор и го възпява.

През 2016 на конкурса "С песните на Калинка Вълчева" печели специална награда, а самата Калинка казва че Петя е втората Калинка Вълчева. През 2017 г. печели специалната награда на международния фестивал "Пирин Фолк" Сандански с изпълнение на живо на песента "Китка ми шарена".

В интервю пред Life.dir.bg, състояло се след победата ѝ в "Гласът на България" тя сподели, че именно музиката ги е събрала с Димитър. В разговора талантливата певица издаде, че тяхната лична формула за стабилна и хармонична връзка, способна да устои на всички трудности, включва разбирателство, подкрепа и любов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    11 7 Отговор
    Да са живи издрави, ама по-смачкан циганин не можа ли да намери?
  • 2 Гост

    9 3 Отговор
    Това ли е поредната победителка в това шоу . Ще забравим за нея след още някой друг месец . Тази боза нея гледам , не гледам предавания който са скучни и тъпи и няма какво да научиш полезно от тях.
  • 3 🎸🎸🎸🎸🎸

    8 1 Отговор
    Поредната еднодневна " звезда" от това шоу някой да е известен повече от месец май няма такъв . Аз поне не знам.
  • 4 Чавале

    5 4 Отговор
    Римляни от Столипиново ли са или от Сливен, само питам?
  • 5 колориметър

    2 0 Отговор
    Много е хубава Петя Панева,да му е жива и здрава на тоя змей и да се гушкат,обичкат и 3-4 дечица! Бравосъ!