Last news in Fakti

12 Май, 2022 17:28 3 393 4

5 истини за дългия и щастлив брак

  • брак-
  • семейство-
  • връзка-
  • истина-
  • съвети-
  • двойка-
  • взаимоотношения

Брачните двойки с успешен брак много добре знаят, че той изисква доста работа, а не се случва от само себе си

5 истини за дългия и щастлив брак - 1
Снимка: Shutterstock

Когато любовта прерасне в нещо повече, естествената следваща крачка за повечето двойки е брак. Онези, които не се страхуват да се впуснат в законното приключение на любовта, обикновено не знаят какво точно ги очаква, и вярват, че бракът им ще е успешен от само себе си.

Колкото и да ни се иска бракът наистина да е успешен, провалите се случват, пише Флагман. И това най-често е не защото сме избрали грешния човек, а защото допускаме различни грешки всеки ден. Бракът е предизвикателство, най-вече емоционално и психическо. Ако липсва старание за поддържането на отношенията и страстта живи, всеки брак би бил поставен в риск, дори най-щастливият и хармоничният, в който цари силна любов.

Може да сте от късметлиите, които живеят сравнително лесен брачен живот без усложнения. Но човек никога не знае какво го очаква зад ъгъла. Затова и не трябва нещата да се оставят да вървят по течението.

Кои са ключовите неща за брака, които трябва да знаете, преди да се впуснете в това приключение, което започва с думите "докато смъртта ни раздели"?

1. Между съпрузи не съществува такова нещо като безусловна любов.

Безусловната любов е нещо, за което всеки мечтае – да бъде обичан без граници, без да бъде съден за думите и действията си, да бъде приеман какъвто е. Когато съжителствате в брак обаче е трудно да не се появят условности. Бракът и връзките на брачни начала сами по себе си налагат установяването на известни граници, правила, условности. Ако приемете това и имате реалистични очаквания ще ви е по-лесно да се справяте с предизвикателствата, които ще се появят пред вас и половинката ви.

2. Първите две години след раждането на детето може да са най-трудните.

За да сте подготвени за цялото физическо предизвикателство, а и психическото претоварване след раждането на детето, трябва да знаете, че тези начални етапи след появата на малкия ви наследник може да са най-трудните в целия ви живот. Допреди това сте били само двамата, успели сте да се напаснете един към друг, а сега се появява малко същество, което ви кара да живеете по напълно различен начин. Трудностите, с които новата реалност ще ви сблъска, може да покажат невиждани досега негативни черти от характера и на двамата. Този период може да е преломен и да създаде поводи за много конфликти. Добре е да сте подготвени, че не всичко след раждането на детето през първите години ще тече по вода. Ако сте наясно с това, преминаването през това иначе прекрасно предизвикателство на ранното родителство ще ви сплоти още повече.

3. Във връзката ви невинаги ще има сексуално желание.

Колкото и да си казвате, че няма да се случи и на вас, случва се на всички брачни двойки и онези, които съжителстват заедно дълго. Страстта има своите периоди и цикличност. В началото интимността е част от солидните основи, върху които сте започнали да градите отношенията и връзката си. Но идват моменти, в които няма да имате толкова голямо желание за интимност, както преди. За щастие това съвсем не означава край на любовта помежду ви. Ако приемете тези моменти като нещо нормално и част от пътя ви заедно, ще ги преодолеете, а дори може да се преоткриете в сексуален смисъл.

4. Не бъдете човекът, който не желае да решава проблеми в брака.

Проблемите в брака неминуемо ще се появят. Колкото и чудесни да са отношенията ви, ежедневното съжителство може да е истинско предизвикателство, а и конфликти могат да възникнат по различни причини. Когато те се появят, не бъдете човекът, който не желае да ги решава и да намира начини да подобри комуникацията с партньора си. Старайте се да намирате навременни решения на проблемите, да работите заедно за изглаждането им. Това ще ви усъвършенства като двойка и ще ви направи по-добри партньори в живота.

5. Никога не се карайте кой върши повече работа.

Разпределянето на домашните задължения за много двойки е повод за конфликт. Ако единият се чувства сякаш върши повече за дома от другия, не бързайте да се карате и да натяквате това на половинката си. Намерете начин да говорите за разпределянето на задълженията спокойно и разумно. Можете да използвате всякакви алтернативни и забавни начини да успеете да се синхронизирате поравно, доколкото е възможно. Направете си график или сключете привиден договор, в който да сте се съгласили за задълженията на всеки. Има различни начини да водите тази дискусия, но без да я превръщате във война и постоянно натякване.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина единствена

    13 5 Отговор
    едрия мангиз
  • 2 Смехът

    5 5 Отговор
    Бракът не е задължителен, любовта е ценност !

    Коментиран от #3

  • 3 Брендилия

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Смехът":

    Бракът е съюз☺между мъж и жена, градивна основа на семейството! Любовта безспорно е ценност !
  • 4 Мъни Мъни

    0 1 Отговор
    Имаш ли парички обичан си от всички.Нямаш ли парички в миг изчезват всички.Това е истината.