Last news in Fakti

20 Май, 2022 18:34 2 789 3

Храните, които ни енергизират по-добре от кафето

  • кафе-
  • кофеин-
  • енергия-
  • захар-
  • плодове

Тези продукти могат да ни дадат нужното количество енергия без страничните ефекти от кофеина

Храните, които ни енергизират по-добре от кафето - 1
Снимка: Shutterstock

Сутрешното кафе е ритуал, който хиляди хора по света не смеят да пропускат всеки ден. Само че при някои от нас то не е само сутрешно, а и обедно, следобедно и т.н. с цел да ни даде енергия и жизненост да свършим всички задачи, които денят ни носи. Но също така добре знаем, че да прекаляваме с кофеина не е много полезно. Тук идват и няколко алтернативи - продукти, които могат да ни ободрят много по-ефективно и по по-полезен начин от кафето.

Канела

Ако добавяте канела към всяка сутрешна напитка, която консумирате, това ще помогне на тялото ви да абсорбира глюкозата по-добре и да се събудите по-бързо, пише trafficnews.bg.

Яйца

Яйцата съдържат протеин, а в жълтъка им има холин - веществото, което е предшественик на ацетилхолина. Известно е, че ацетилхолинът ускорява предаването на нервните импулси.

Ананас, сушени плодове и карфиол

Ананасите, сушените плодове и карфиолът помагат за ободряването. Причината е огромното количество хранителни вещества в тези продукти. Ако имате проблеми с щитовидната жлеза, това може да причини слабост и летаргия. В този случай богатите на йод храни ще ви дадат енергия - това са мазни риби, водорасли, орехи и семена от киноа, пояснява експертът.

Млечни продукт

Млечните продукти възстановяват чревната микрофлора. Тя е отговорна за огромен брой процеси, протичащи в тялото, както и за нивата на енергията.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хитлер

    1 1 Отговор
    Ядки като орех , лешник и бадем също.
  • 2 Име

    2 0 Отговор
    ВИСОКОКАЛОРИЧНИ храни
  • 3 Не закусвам

    1 0 Отговор
    и ям един път на ден - сурови зеленчуци. А скоро май и без толкова.