Last news in Fakti

2 Юни, 2022 13:31 2 997 6

Китай може да забрани новия „Топ Гън“

  • топ гън-
  • маверик-
  • забрана-
  • китай-
  • тайван

Междувременно публиката в Тайван се е зарадвала много на видяното на големия екран

„Топ Гън: Маверик“ може да бъде забранен от властите в Китай заради решението на продуцентите да върнат тайванското знаме на гърба на якето на Том Круз в новия блокбъстър, предава Дарик.

В оригиналната класика от 1986 г. лейтенант Пит „Маверик“ Мичъл носи кожено яке с кръпки на гърба, с които са отбелязани боевете, в които влиза баща му като военен пилот в Япония и Тайван през 1963-1964 г.

Когато трейлърът на дългоочакваното продължение беше пуснат през 2019 г., флаговете на двете държави бяха премахнати от прословутото яке, тъй като Холивуд държи на китайския пазар, който отдавна е източник на значителни приходи от филми, отбелязва "DailyMail".



Имаше спекулации, че решението затова е било повлияно от китайския филмов дистрибутор и продуцентска компания Tencent Pictures, който е трябвало да участва в продуцирането на авиационната филмова драма. Когато обаче лентата беше пусната по кината миналата седмица, феновете с интерес отбелязаха, че тайванското знаме отново е на гърба на Маверик, като в една сцена дори има кадър от близък план. Възможно е това да е вид отмъщение заради отказа на Tencent Pictures да финансират частично филма.

Хо Сиу Бън, филмов критик, базиран в Хонконг, каза пред VICE World News: „Това е безпрецедентно. Големите филмови студия никога не са се срамували да се поддават на китайския пазар.

По време на премиерната прожекция на „Топ Гън: Маверик“ в Тайван публиката е избухнала в аплодисменти, виждайки знамето върху якето на Том Круз, пишат местни медии. Докато зрителите в Китай не са били доволни от видяното.

Китай не признава Тайван като автономна нация и претендира, че самоуправляващият се остров е част от неговата територия. След руската инвазия в Украйна, САЩ са притеснени, че случката може да се повтори на азиатска територия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    14 17 Отговор
    Въпреки че на едно Мицубиши са падали по десетина краварски коптора, Япония няма никакви ресурси. В Китай, обаче, нещата са малко по различни. Особено с Русия зад гърба. Ше му свалят нашивката на маверик ми се струва, колкото по скоро, толкова по добре.
  • 2 РАдка

    6 12 Отговор
    Замена се за Тъп Ганя!
  • 3 Шамана на Монтерей

    13 7 Отговор
    Том Круз отново ще громи комунистите във въздуха.Дотегнал е на всички със сциентоложките си проповеди,но не може да се отрече,че продължава да печели огромни хонорари и да носи пари на филмовите компании.Освен това изпълнява сам голяма част от каскадите,дори на 60 години,а и изглежда с 20 години по млад.
  • 4 Сесесере

    9 10 Отговор
    Китай са комунистическа ДЕСПОТИЯ като Северна Корея...работят за западните фирми за жълти стотинки...
  • 5 az #Контрапропаганда

    8 11 Отговор
    Филмът е страшна боза! Типично по холивудски...
    И със знаме и без знаме на Тайван няма да се гледа
  • 6 В.В.П.

    4 5 Отговор
    Боливууд не се Понася ..От 1999 год