9 Юни, 2022 17:32 1 924 2

Най-необходимите витамини за кожата през лятото

  • кожа-
  • грижа за кожата-
  • витамини-
  • минерали-
  • колаген-
  • лято-
  • слънцезащита

Следните витамини предпазват и подхранват кожата през горещия сезон

Най-необходимите витамини за кожата през лятото - 1
Снимка: Shutterstock

Лятото дойде, а с него и опитите да се сдобием с така мечтания и сексапилен слънчев загар. Но мислейки за това как да се забавляваме, не бива да забравяме за здравето и красотата на кожата ни. Особено важно е през горещия сезон да защитим кожата си от влиянието на силните слънчеви лъчи, което може да бъде много вредно за нея. Вижте кои са едни от най-добрите витамини протеини за нея през летните дни, пише az-jenata.bg.

Витамини от групата В

Много витамини от група В оказват положителен ефект върху кожата, смятат западни специалисти. За витамин В е известно, че подобрява способността на кожата да се регенерира и подпомага образуването на серамиди, които част от структурата на епидермиса и за важна част от кожната бариера. По този начин нашата кожа е защитена и остава добре хидратирана. Хидратацията на кожата е от съществено значение за нейната красота и здраве.

Също така се смята, че витамин B намалява видимостта на размера на порите и дори може да изглади бръчките, както и зачервяването на кожата през летните месеци.

Витамин Е

Витамин Е е мощен антиоксидант и един от най-добрите витамини за кожата през цялата година. За него е известно, че спомага за предпазването на кожата от увреждането на вредните слънчеви лъчи. Ето защо и влиза в състава в редица козметични грижи за слънцезащита и не само. Витамин Е помага и за облекчаване на някои кожни възпаления, а през летните месеци помага на кожата да се възстанови по-бързо след слънчево изгаряне.

Колаген

Един от най-известните и добри протеини в грижа за кожата, който също като изброените витамини може да си набавим чрез консумацията на храни, прием на добавки и прилагането на козметика, обогатена с него.

Колагенът придава на кожата повече структура и еластичност, а също така има положителен ефект върху косата и ноктите. Той е един от най-важните структурни протеини за косата, ноктите, съединителната тъкан. През летните месеци, колагенът се смята, че помага за възстановяване на увредените кожни клетки, особено след слънчево изгаряне.

Витамин С

Също като витамин Е, това е още един невероятен за кожата антиоксидант, спомагат за синтеза на колаген в кожата. Според някои западни източници, приемът на витамина под формата на хранителна добавка може да повиши ефективността на слънцезащитните продукти, нанесени върху кожата. Витамин С можем да намерим в редица серуми, кремове, маски за лице, козметика за тяло.

Витамин А

Този витамин играе важна роля в изграждането на структурата на кожата, спомага за регенерацията на клетките, като подобрява нейния вид. Подобно на витамин Е, витамин А е мастноразтворимо съединение и един от най-важните витамини за здравето и красотата на кожата през лятото, влизащо в състава на редица козметични грижи.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор
    Витамини
    Е Ве Се А
    😀😀😀😀