Last news in Fakti

10 Юни, 2022 19:56 1 662 7

100-годишна италианка поднови шофьорската си книжка

  • шофьор-
  • столетницата-
  • стогодишна жена-
  • шофьорска книжка

Столетницата сподели каква е тайната на дълголетието ѝ

100-годишна италианка поднови шофьорската си книжка - 1
Снимка: Shutterstock

Стогодишна италианка поднови шофьорската си книжка и заяви, че тайната на дълголетието ѝ е „да обичаш живота“, предаде АНСА.

Жизнерадостната възрастна дама от град Бреганце в Северна Италия казва пред вестник „Кориере дела сера“: „Карам от цяла вечност. Харесва ми да съм самостоятелна, за да не тежа на сина ми. Новата ми шофьорска книжка ме накара да се чувствам още по-свободна“, цитира я БТА.

Баба Удерзо добавя, че е късметлийка. „На 100 години съм, а да съм толкова здрава, е изненадващо и за мен. Никога не приемам лекарства, само хапче за сън от време на време."

Единственото, за което съжалява е, че е загубила съпруга си, когато е била сравнително млада.

„Реших, че да остана жива, означава да се наслаждавам на живота, толкова, колкото е възможно, и да не си отказвам нищо.“

Първото нещо, което си позволява, са дългите разходки. В компанията на приятелите си минава километри. Излетите ѝ помагат да преодолее скръбта.

„След като се пенсионирах, се присъединих към туристическа група в Бреганце. Не съм пропускала нито една екскурзия. Всяка неделя, в шест часа сутринта, ще ме намерите на прага ми, готова за разходка“, казва баба Удерзо.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иво

    7 1 Отговор
    Вероятно скоро колата и ще попадне в някоя нашенска автокъща редом с останалите уникати все карани от нейни набори.
  • 3 нннн

    7 0 Отговор
    Дай Боже всекиму!
  • 4 Баба Неда

    5 0 Отговор
    Ще бръмча из цяла Златица, че свят ще ви се завие. Карам само по пеньоар и с черни дантелени ръкавици.
  • 5 ЕеКер

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "SCH (рэпер)":

    А нашите другарчета на по няколко джойнта и апчета за добавка да не би да са по малко опасни. А ко питаш мен ако те хванат с дрога трябва да ти отнемат свидетелството до живот. Също да се забранят в България онези таралясници БМВ и Ауди може и Мерцедес и ФВ-то. Които са карани от идиоти.

    Коментиран от #7

  • 6 Анонимен

    0 1 Отговор
    На 102 е бабето Събинче! Това се лангърка във Фейса отпреди 2-3 дни!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.