Last news in Fakti

11 Юни, 2022 14:11 125 948 48

Дъщерята на Христо Стоичков влезе дълбоко в света на алкохола

  • мика стоичкова-
  • христо стоичков-
  • водка-
  • алкохол-
  • бизнес

Мика Стоичкова се впусна в алкохолния бизнес и създаде своя марка водка

Дъщерята на Христо Стоичков влезе дълбоко в света на алкохола - 1
Снимка: Instagram

Mика Стоичкова - голямата дъщеря на легендата Христо Стоичков, вече плува в дълбоки води. Въпреки че е завършила спортен мениджмънт в университета в Барселона и има специализация по маркетинг и пиар, преди година се впусна в алкохолния бизнес и създаде своя марка водка заедно с партньорката Венета Джоголанова, съобщи "Филтър".

Мика, стартирахте производството на собствена марка водка. Какво ви накара да се насочите към алкохолния бизнес?

Когато си поставен на точното място с точните хора, могат да се случат чудеса. Със съдружничката ми Венета Джоголанова от много време си говорихме за алкохолния бизнес и как отдавна не се е появявало нещо ново на пазара. Запознахме се с на чина на производство на спиртни напитки и целият процес ни хареса. Преди да пуснем нашата водка на пазара, мина около година, искахме да създадем много добър продукт.

Използвате вода, извираща в подножието на връх Вихрен - най-високия в Пирин с 2914 м надморска височина. Това не прави ли процеса доста сложен?

Така е, държим да работим с най-качествените продукти на пазара. Не правим компромис в това отношение. Използваме изцяло знанието и опита на технолози с белгийска апаратура за производство. Начина на филтрация и дестилация е на съвсем друго ниво. Филтрираме с кварцов пясък и активен въглен. Също така държим водката ни да притежава нисък процент глицерин, кое то я прави изключително мека и пивка и не толкова вредна. Бутилирането и етикетира нето се правят ръчно и се надявам хората да осъзнаят, че и България има качествени, скъпи, висок клас продукти, които могат да имат място на световния пазар.

Не бива да се подценяваме и да си казваме: „Е, много скъпо за български продукт!“. Лимитираният модел е черен на цвят.

Как се постига той?

Черната водка е създадена с активен въглен и кора от катеху, която е акация, придава ща черния цвят. Много е атрактивна и привлича вниманието не само защото е черна, а тъй като бутилката е със светещ етикет.

Производството на алкохолна напитка изисква огромни усилия. Кои бяха най-големите трудности, с които се сблъскахте?

Винаги, когато се стартира нов бизнес, трудностите са неизбежни. Хубаво е, че с Венета държим всичко да се случва бавно, но успешно. Преди да пуснем водката на пазара, мина доста време и сега сме фокусирани да се рекламираме и най-вече да градим аудитория.

Съществуват мнения, че в България бизнес трудно се прави. От опита, който има те до момента, как бихте коментирали това твърдение?

За щастие, проблем с бюрокрация не сме имали. Когато се е налагало, сме изчаквали законовите срокове.

Вероятно някои хора, особено мъже, биха погледнали скептично на факта, че две жени произвеждат водка. Мисля, че вече живеем в такива времена, в които жените сме наравно с мъжете. Първо начално имаше въпроси от близки приятели:

„Ама ти водка не пиеш“. Е, да, ама ето - вече пия! Защото водката, която произвеждаме, е страхотно качество и особено приятна напитка, когато я смеся с грейпфрут тоник! Относно близките, мога да кажа, че се радват на факта, че произвеждаме български продукт, който тепърва ще се налага по цял свят!

Срещате ли критични мнения срещу производството и консумацията на алкохол изобщо?

Винаги ще ги има критиците, обаче без тях нямаше да е интересно и нямаше да имаме тази мотивация да постигнем успехи! Така че сме благодарни за всичко, което ни се случва и тепърва ни предстои.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 132 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И кой

    83 8 Отговор
    моля , ще я пие тая водка ?

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Мими Ралева

    37 12 Отговор
    Не пия алкохол.
  • 3 Юлий Цезар

    49 5 Отговор
    Няма да пия белуга, ще пия на тази водката?!

    Коментиран от #43

  • 4 Бай Онзи

    42 15 Отговор

    До коментар #1 от "И кой":

    За всеки влак си има пътници !!!
  • 5 Каролина

    111 44 Отговор

    До коментар #1 от "И кой":

    Нека си я правят и си я пият сами. Тази омразна фамилия знае да печели само от хазарт и алкохол. Наистина омразни същества. Равращават нацията и довеждат много хора до пълна нищета. Истински демони.

    Коментиран от #18, #37

  • 6 Механик

    140 5 Отговор
    Казно инак, купуваме спирт, смесваме го с вода и мааалко глицерин. Преди това пускаме обаче спирта през въглен за да се насити с йони.
    Ми те всички така правят водка.
    Ако някой си мисли, че купува истинско уиски, водка или подобни, значи е голям шаран.

    Коментиран от #19

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Колкото

    65 1 Отговор
    доверие на ментета , толкова и на Микината тъй наречена водка !
  • 9 Аз пък пия

    79 7 Отговор
    Жалко. Мислех, че е алкохоличка. Тъпо

    Коментиран от #10

  • 10 Тъп

    75 4 Отговор

    До коментар #9 от "Аз пък пия":

    И аз, подведоха ме със заглавието
  • 11 един от стадото

    60 5 Отговор
    що се мъчеш бе моме. Черна водка, с негатив ли я продавате. Водката са я измислили поляците, ако някой не вярва. Една най обикновена Житная, магазинска, или Зубровка с клечката вътре, която вече не виждам си е класика. Сега съм на Собиески

    Коментиран от #31, #32

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Им бе цилус

    83 5 Отговор
    Водата в подножието на връх Вихрен, плаща ли се? Как става достъпа до природни ресурси? Искам да бутилирам изворна вода. Къде да подам запитване за разрешително?

    Коментиран от #28

  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    51 4 Отговор
    Не си произвеждате Домашна ракия????Какви БЪлгари сте тогава???
  • 15 Тома

    57 7 Отговор
    Рецептата за водката ми е даде цар киро кръвен брат на татко.Каза мичето
  • 16 Лили

    42 4 Отговор
    Защо не си четете текстовете, преди да ги публикувате. Критикувате почти всеки, а пишете по-зле от третокласници. Журналистите не знаят ли български език?
  • 17 Дзверо

    54 7 Отговор
    Тази докато не похарчи парите на баща си, няма да се спре!
  • 18 Ами

    44 33 Отговор

    До коментар #5 от "Каролина":

    Ако за вас е омразна тази фамилия за мен не е,защото когато пътувам по света само като спомена Стоичков хората се сещат за България а ако спомена Каролина ще ме гледат като изтърбушени шарани.

    Коментиран от #23, #25

  • 19 Абе

    8 39 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Отворко като си толкова голям технолог по алкохола защо си механик,я бегай на село да си вариш джанковицата и не се напъвай да влизаш в А група.
  • 20 Момата

    17 9 Отговор
    е арена, водката сигурно и тя.
  • 21 Парите от хазарта,станаха на водка...

    24 4 Отговор
    Водката ще стане на махмурлук....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Прав си!

    28 17 Отговор

    До коментар #18 от "Ами":

    Покрай Стоичков и Барса (основно) ни знаят по света. Факт е - изпитал съм това удоволствие. Кажеш им че си от България - туй пък къде е? Кажеш им за Стоичков - всички те разбират.
  • 24 Жоро

    38 8 Отговор
    Не я мислете.По добре се стягайте защото тия клоуни,чалгари и неудачници фалираха милата ни държавица - 9 милярда дълг за 4 месеца.Както казва Мая Манолова, тая зима ще е много студена и гладна.
  • 25 Каролина

    53 14 Отговор

    До коментар #18 от "Ами":

    Когато лекарите и учените започнат да получават колкото футболистите, тогава ще бъдат открити лекарствата, за които си мечтае човечеството.
    Монако е държава, която се издържа от хазарт предимно, но на местните им е забранено да влизат в казината. Те получават пожизнена издръжка и дават клетвени гаранции, че няма да я пропилеят за хазарт. А в България има казина навсякъде - повече са от училищата, има ги дори в най-най-бедняшките квартали.
    Знаеш ли колко хора в България умират от инфаркт в казината, след като са заложили жилището, в което живеят децата им, и осъзнаят, че са изгубили парите си за една минута? Знаеш ли колко български деца живеят в семейства на алкохолици? Знаеш ли колко е млада възрастта на алкохолизираните българи?
    Не ми хвали Христо Стоичков. Известен е с многобройните си псувни по стадионите. Не се интересувам от футбол. Лошо е, че България е известна с такива личности, а от друга страна нямаме нито един лауреат на Нобелова премия. А за Каролина не се безпокой. Нямаш толкова ум в главата, за да разбереш поне част от нещата, които тя може да ти каже.
  • 26 Гост 111

    27 5 Отговор
    Прекрасно. Пожелавам им успех и световно признание. Всеки си има предпочитания и вкус. Аз пия 20 годишната си ракия, тази година. Отлежала …. не трябва да се изстудява, не и трябва лед, не и трябва вода. Елексир.
  • 27 Иваѝло Ѝовчев

    8 16 Отговор
    Успех и много доброжелатели Как се казва водката.Така и не намерих името.На мнение съм че има интерес.Как да си поръчаме в Германия?
  • 28 един от стадото

    13 6 Отговор

    До коментар #13 от "Им бе цилус":

    разрешителното нищо не струва. От там нататък почва сагата. Ниска топка си, питай Камата. Или евреина, най добре про100то
  • 29 Наталия Кобилкина

    17 6 Отговор
    Оборудването нужно за производството на водката може би е подарък от Цар Киро.
  • 30 Дрън дрън

    23 4 Отговор
    Всеки може да си направи своя водка, джин и т.н.
    Въпросът е само избираш вкусовите фактори , етикета и шишето.Има фирми произвеждат алкохола за основа.Ако каже мика , че за нейният алкохол има собствена дестилационна , начина вакумна дестилация, тогава ок.А така, тати дава парата, а аз поръчвам на бозаджията бозата…
  • 31 В лидл има зубровска,проверете

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "един от стадото":

    В лидл има зубровска
  • 32 Явно

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "един от стадото":

    Ти си от стадото ."Зубровка "е литовска водка.Има я във веригата"Ал Кампо" в Испания.И вътре не е клечка ,а бизонска трева.Цена 10 евро за литър .И кажи на някой литовец,че това е полска водка....До там беше.

    Коментиран от #33, #34, #35, #42

  • 33 Явно

    16 2 Отговор

    До коментар #32 от "Явно":

    Патентована е в Брест-Литовск през 1926г.Тигава благодарение на Ленин Брест за кратко е бил полски.Но самото име на града от Беловежката пуща се казва Литовск,а знаете,че днес това е в Белорусия .Хитрите полски евреи обаче считат,че от това може да правят пари и я патентоват . Така както и Ржеч Посполита било полско царство ,а не литовско.Въпреки,че литовския княз се жени за полската кралица.
  • 34 Хи их хи

    15 0 Отговор

    До коментар #32 от "Явно":

    "Търговската марка Zubrowka е собственост на CEDC, един от най-големите производители и дистрибутори на алкохол в Полша. Продуктите на компанията са сред първите десет най-популярни световни марки. Полската водка Zubrovka се продава в 80 държави."
  • 35 един от стадото

    10 0 Отговор

    До коментар #32 от "Явно":

    само където тревата не е бизонска, а зубърска. Малки стада зубри живеят във Полша, и са им национална гордост. Не, че бизоните няма да я рупат, ама не са. И не меси политиката. Говорим за оригинала. А сега кой къде какво не прави. Дори Собиески вече е Вилнюс- Литва
  • 36 ИВАН

    8 4 Отговор
    Да си я пие колкото си иска, всичката
  • 37 Реакция

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Каролина":

    на изоставена любовница ли виждам тук? Сигурно вечерите в спалнята ти са много тихи и самотни. Повечко оргазми биха премахнали омразата и негативизма, но пък знае ли човек какво виждаш в огледалото...
  • 38 Луд

    8 2 Отговор
    Най голямата спиртовата на Балканския полуостров се намира в Катуница.
    Собственици са Петров и Щерев.Може и да знаете кои са.
    Всички купуват спирт от там.
  • 39 Анонимен

    4 0 Отговор
    Имам бутилка руска водка 40 годишна не отворена. Който желае мога да им я подаря.

    Коментиран от #45

  • 40 Тончо

    4 5 Отговор
    На мен спермата ще и дам да ми изпие до последната капка

    Коментиран от #41

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 БАРС

    11 2 Отговор

    До коментар #32 от "Явно":

    Зубровка си е чисто ПОЛСКА ВОДКА И НЕ СЕ ПРАВИ НА МНОГО ОТВОРЕН,А ПЪРВО ВОДКАТА СЕ Е ПОЯВИЛА НЕ В РОСИЯ ИЛИ ФИНЛАНДИЯ А ИМЕННО В ПОЛША ТЕ СА СЪЗДАТИЛИТЕ НА ВОДКАТА
  • 43 Ко?Не!

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Юлий Цезар":

    Не ми я хвали тая "Белуга", впечатляваща бутилка и не толкова впечатляващо съдържание, скандинавските са по добри.
  • 44 Хасан

    3 3 Отговор
    Ако има градус,ще сипя в резервоара.
  • 45 Милейди

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Анонимен":

    А приемаш ли 30г.неотворена?
  • 46 Наздраве

    2 0 Отговор
    Наздраве🤣
  • 47 Д.ИВАНОВА

    1 1 Отговор
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!! НА ФОНА НА СИЛНИ ОМАЙВАЩИ ПРОДУКТИ,ВОДКАТА ЩЕ БЪДЕ,КАТО БЕЗАЛКОХОЛНА НАПИТКА И НЯМА НУЖДА ДА СЕ РАЗРЕЖДА. ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ И УСПЕХ ВЪВ ВСИЧКО
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.