Last news in Fakti

11 Юни, 2022 20:46 8 498 5

Сериалът "Съседи" приключи след 37 години

  • сериал-
  • съседи-
  • приключи

Причината се оказва финансова

След 37 години в ефир, ерата на легендарната австралийска сапунена телевизионна опера „Съседи“ приключи. Последният епизод на поредицата бе заснет в петък, съобщава Reuters, цитирани от БТА.

С последния епизод, сериалът, който дава старт на кариерите на звезди като Кайли Миноуг, Марго Роби, Гай Пиърс и тримата братя Хемсуърт, се слага достойният финал на най-дълго излъчваната телевизионна драма, след почти четири десетилетия.

Камерите на „Съседи“, който се излъчва на малкия екран в Австралия от 1985 г., а във Великобритания от 1986 г., спряха да записват случващото се в дома на семействата от измислената улица „Рамзи“.

Причината се оказва финансова. Британската телевизия „Канал 5“ свали сериала от своята програма, за да направи място на местно съдържание.

От върха в края на 80-те години рейтингите на „Съседи“ се сриват, след като основният конкурент, поредицата „У дома и навън“ (Home and Away) завладява почитателите на сапунените новели. Съществен фактор се оказват и риалити телевизиите, и стрийминг платформите.

Краят на „Съседи“ предизвика тъга и носталгия по славните му времена.

„Денят е меланхоличен за мен“, каза Стефан Денис, който изпълнява ролята на злодея Пол Робинсън, единственият член на актьорския състав, който участва в шоуто до самия му край. „Затворих вратата на студиото след себе си, след последната сцена, и изведнъж се изненадах от емоциите, които ме връхлетяха. Запазих ги за себе си“, добавя Денис в интервю от снимачната площадка по „Канал 10“, където „Съседи“ се заснема от 2011 г.

Някога сериалът доминира в австралийската и британската поп култура. Актьорите от поредицата са по кориците на списанията и оглавяват музикалните класации.

Актьорският състав дори се появява на сцената на вариететното шоу „Роял Варайъти Пърформънс“ (Royal Variety Performance).

Сериалът се оказва и стартова площадка за актьори, които по-късно постигат международна известност.

Ръсел Кроу се появява в четири епизода през 1987 г., пет години преди ролята си в скинхед драмата „Бръснати глави“ (Romper Stomper) от 1992 г, която го превърна в сензация в Австралия и привлича вниманието на Холивуд към него.

През същата година Джейсън Донован, който пя на концерта по повод платинения юбилей на кралица Елизабет Втора, участва в епизода с най-високия рейтинг на „Съседи“. Тогава неговият герой се жени за Кайли Миноуг.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 След 37 години

    34 2 Отговор
    Научихме, че има и такъв сериал.
  • 2 Aлфа Bълкът

    9 0 Отговор
    Единственият австралийски филм/сериал дето го зная е "Завръщане в Рая". Защо не го пуснат него?
    Навремето беше голяма работа да го гледаш на касетка.
  • 3 хаберих

    1 3 Отговор
    Не съм гледал такъв сериал. Има тъп испански сериал"Новите съседи",но австралийският не е излъчван по наша телевизия.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.