12 Юни, 2022 15:12 5 041 0

Предлагат 72 хил. евро годишно за учител на 5 ученика

  • учител-
  • заплата-
  • шотландия-
  • остров

Нужните качества са "енергия, инициативност, добри комуникативни умения и самодисциплина“

Предлагат 72 хил. евро годишно за учител на 5 ученика - 1
Снимкa: Shutterstock

Фула - един от най-отдалечените острови на Шотландия, търси главен учител за основното си училище. В него се обучават само четирима ученици, както и едно дете в детската градина.

Островът, който е с площ от 12,6 квадратни километра, се намира на около 26 км западно от главния остров Шетланд, като в момента там живеят само 28 души. Бевърли Макферсън, която управлява училището на острова в продължение на четири години, се пенсионира, съобщава Daily Mail, цитиран от БЛИЦ.

В предложението за работа е включена заплата от 72 хиляди евро годишно. За директора има осигурено и тристайно жилище под наем.

Училището се намира в източната част на острова и разполага с една класна стая. Част от местните работят почасово в него, преподавайки изкуство и информационни технологии.

От съвета на остров Шетланд посочват, че кандидатите за работа ще открият „приветлива общност“ на Фула, където могат да „създадат идиличен дом на остров“. В обявата се посочва, че се търси амбициозен главен учител, търсещ "вълнуващо ново предизвикателство“, за да бъде „част от приятелска, динамична островна общност с по-бавен темп на живот“.

Нужните качества са "енергия, инициативност, добри комуникативни умения и самодисциплина.“


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА