28 Юни, 2022 15:44 2 835 13

Вижте коя е кралицата на красотата в конкурса за транссексуални жени в Тайланд (ВИДЕО)

  • транссексуални жени-
  • конкурс за красота-
  • тайланд-
  • филипинка-
  • кралица на красотата

Фушия Ан Равена е 27-годишната предприемачка, която е родом от провинция Себу във Филипините

Вижте коя е кралицата на красотата в конкурса за транссексуални жени в Тайланд (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Филипинската кралица на красотата Фушия Ан Равена беше обявена за победителка в конкурса "Miss International Queen 2022", който организаторите определят като най-големия конкурс за красота за транссексуални жени в света, съобщи dariknews.bg.

27-годишната предприемачка, която е родом от провинция Себу във Филипините, спечели короната по време на излъчвания по телевизията финал в тайландския град Патая.

Конкурсът "Miss International Queen", който стартира през 2004 г., е отворен за транссексуални жени, на които при раждането им е определен мъжки пол. Обикновено се провежда ежегодно, но през 2021 г. събитието беше отменено заради пандемията. Тазгодишното събитие беше насрочено така, че да съвпадне с месеца на гордостта, и беше на тема "Горди заедно".

Равена беше сред 23-те участнички, които участваха в конкурса, а колумбийката Жасмин Хименес и французойката Аела Шанел завършиха съответно на второ и трето място. Тя е третата филипинка, която печели титлата, съобщава Си Ен Ен.

На финала, който беше излъчен на живо по тайландската телевизия, участничките излязоха на сцената във вечерни рокли и национални костюми от съответните държави. В сегмента с въпроси и отговори Равена заяви, че целта на това да бъде транссексуална кралица на красотата е "да вдъхновява другите хора".

"Винаги съм смятала, че най-красивото предимство на това да си човек и да си транссексуална жена не е само главата, която е пълна със знания - тя трябва да бъде сърцето, което е пълно с любов и уважение, ухото, което е готово да слуша, и ръцете, които са готови да помагат на другите хора", каза тя на сцената.

Във видеоклип, публикуван от организаторите на конкурса преди шоуто, Равена заяви, че преходът ѝ към друг пол "не е бил лесен".

"Приемането в собствения ми дом е най-добрият подарък, който съм получавала по време на моето транссексуално пътуване", каза Равена, която по-късно посвети победата на майка си.

"Транссексуалната общност все още има да извърви толкова дълъг път в борбата за равенство", добави Равена във видеото.

Равена получи 450 000 тайландски бата (12 700 долара) под формата на парична награда, както и подаръци от различни спонсори.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики или Ася Спецова?!?

    6 1 Отговор
    Ашколсун 🌈
  • 2 Куку

    21 0 Отговор
    Е, те са само транссексуални, но не са жени.
    Като ги наричат жени, обиждат истинските жени.
    Или думата жени да е в кавички.

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Това са ЛейдиБой

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Куку":

    Нещо като нашите чалгаджийки. Само дето тея са по хубави.
  • 8 Соваж бейби

    10 2 Отговор
    И после им разрешават на такива хора да се женят да има дете другия от сурогатна майка или банка за сп...... .Възпитават и се грижат за деца дават пример !Мамо и мамо как възприемат децките очи ,или обратно ?.........
  • 9 Соваж бейби

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Сер ГейСтаишефф":

    Не ,просто кравария пробива с недостатъците си по цял свят !Прави се мулти реклама и се разпространява
  • 10 Прав

    2 1 Отговор
    💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💋
  • 11 Сладка е

    7 0 Отговор
    Харесва ми повече от разните Златки, Джуки и тем подобни. Може и да не е жена, но се опитва да бъде. А пък горе изброените приличат на зле гримирани траверси.
  • 12 Щукар

    2 0 Отговор
    А,не,благодаря,гледайте си ги вие!
  • 13 хаберих

    2 1 Отговор
    Тези транссексуални и гей-паради обиждат жените. Мъжете не са толкова заинтересувани,жените страдат. Женското начало е нежност и красота,докато в тези демонстрации се търсят изкуственни неща. Силиконни присадки,хиалурони,пластични операции,което не е никак женско. Обиждат жените,което е много жалко!