Last news in Fakti

1 Юли, 2022 11:16 4 575 11

Лили Иванова остана без икономка

  • лили иванова-
  • икономка-
  • напуснала

Дългогодишната ѝ помощница преживяла жестока лична трагедия и напуснала

Лили Иванова остана без икономка - 1
Снимка: БГНЕС

Примата Лили Иванова почти от година е без икономка, която да се грижи за дома ѝ. Дълго време тези задължения бяха поверени на пенсионерката Мария, която се бе доказала като един от най-верните хора от обкръжението на звездата. Възрастната жена обаче доброволно си тръгнала от дома на естрадната прима, тъй като преживяла лична трагедия – погребала съпруга си.

В негова памет 70-годишната икономка решила да престане да работи за Лили и да се премести да живее в близкото до столицата село Яна, където мъжът ѝ имал къща. Противна на слуховете, че чепатата изпълнителка на „Ветрове” прогонила прислужницата си заради скандал, в който били намесени кражби, всъщност караници помежду им не е имало. И досега двете се чували и поздравявали по празниците. При всеки разговор Лили увещавала Мария да се върне в дома ѝ, защото още не можела да си намери токова доверен човек. Тя била единствената, изпитана във времето и нито веднъж не си отворила устата за личния живот на шефката си.

Навремето каката на естрадната икона – Магда, я запознала с въпросната Мария, с която били колежки.

Сега функциите ѝ били иззети от шофьорите и пиарите на Лили, които я снабдявали с всичко, което ѝ трябва. Музикалната легенда първоначално се дърпала да пуска вкъщи непроверени чистачки, но и пък не искала да върти парцала сама. През годините тя неведнъж ставала жертва на обир както от непознати, така и от близки хора. Именно затова била толкова мнителна към всеки нов човек, с когото се срещала, особено към тези от екипа ѝ.

Историята помни и куриозен случай, известен като драмата с „чергата на Лили Иванова”. Тя се разиграва по време на снимките на първата серия на филма „Хан Кубрат – Фанагория”. Пред трона на Хан Кубрат трябвало да бъде сложена красива постелка. „Не знам откъде тези дяволи художниците бяха разбрали, че Лили Иванова има подобен скъп килим, донесен май от Париж. И го взехме”, спомнят си хора от екипа. Тъй като певицата в това време била на турне в чужбина, от екипа на филма успели да убедят с внушителната за онези години сума от 2 000 лева подкуп тогавашната ѝ икономка, която се навила всеки ден да носи постелката в двореца на хана. Снимките обаче се проточили, Лили се прибрала от чужбина и станал чутовен гаф. Когато естрадната звезда научила какви ги е вършила зад гърба ѝ, уволнила икономката си с жесток скандал. После не искала и да чува за филма, в който килимът ѝ взел участие без нейно знание, пише „Ретро”.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Петър

    15 3 Отговор
    И Ви плащат за такива статий !!!

    Коментиран от #5

  • 3 Дъртата с прическата

    6 3 Отговор
    Ами да иде некой съсет....!
  • 4 Истина е

    15 2 Отговор
    Този килим е личен подарък от хан Кубрат. Тя се е имала приятелски отношения с него . Все пак тя пази скъпи спомени за него . Да не забравяме, че тя е живяла в Кубрат.
  • 5 Павел

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Остави ...ами за трети път излиза в рамките на месец ...
  • 6 глоги

    13 1 Отговор
    Лили Иванова остана без икономка,А БЪЛГАРИЯ ОСТАНА БЕЗ ИКОНОМИКА. КОЕ Е ПО-СТРАШНОТО?
  • 7 Малинка

    3 3 Отговор
    Добре ме подсещате, отдавна не съм слушала песента й "Ветрове". Сега ще си я пусна с удоволствие...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    4 1 Отговор
    Иконом не ща да и ставам,ама внук не търси ли...
  • 10 Мунчо

    1 1 Отговор
    УжасТ!Ветровееееее...
  • 11 Стрийптийзче

    2 1 Отговор
    На песента,, ветрове,, върви ли, друсдрус...!?