Last news in Fakti

6 Юли, 2022 17:41 16 996 8

Брад Пит призна, че страда от рядко заболяване

  • брад пит-
  • рядко заболяване-
  • признание

58-годишната холивудска звезда страда от рядкото състояние, наречено „слепота на лицето“

Брад Пит призна, че страда от рядко заболяване - 1
Снимка: БГНЕС

Брад Пит страда от рядкото състояние, наречено „слепота на лицето“. Това разкри самият актьор, признавайки, че „никой не му вярва“, когато говори за това.

58-годишната холивудска звезда вярва, че страда от прозопагнозия, неспособност да разпознава лица, която обикновено засяга човека през по-голямата част или през целия му живот, съобщи dariknews.bg.

Много хора, страдащи от заболяването не могат да разпознаят дори членове на семейството си, партньори или приятели. Те се справят, използвайки алтернативни начини за разпознаване на хората, като например запомняне на начина, по който ходят, или тяхната прическа, глас или стил облекло.

Въпреки че Брад не е официално диагностициран, той отдавна вярва, че страда от тази болест. Пит призна, че се притеснява, че това е накарало много хора да го смятат за дистанциран и студен човек. „Толкова много хора ме мразят, защото смятат, че не ги уважавам", споделя актьорът.

През 2017 г. проучване установи, че децата, които са родени с поднормено тегло имат проблеми с разпознаването на лица, когато пораснат.

Изследователите вярват, че ниското тегло при раждането е свързано с увреждания в начина, по който се развиват части от мозъка, включително тези области, които се занимават с визуална информация.

Смята се, че около 2,5 процента от населението е засегнато по някакъв начин от прозопагнозия.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    ДАНО го излекуват на ЧОВЕКЪТ
  • 3 МодерНиБол

    18 4 Отговор
    Модерни болести, а за бялото цял живот - нищо не казвате. Като разпрани живеят в Холивуд и после сърцераздирателна история за болест пускат по мрежата. Хора боледуват по цял свят и то не защото не са водили нормален живот.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 село

    6 0 Отговор
    Той когато се женеше за Анджелина, знаеше ли че е болен?
  • 8 Гост

    4 0 Отговор
    Като пердашиш цял живот Бело кво ще разпознаваш бе брачед