Last news in Fakti

9 Юли, 2022 12:15 33 419 76

Готвачка разкри с какви боклуци ни хранят на морето

  • храна-
  • all inclusive-
  • хотели-
  • море

Ол инклузивът се оказа доста печеливш вариант за хотелиерите, но заради пословичното му ниско качество туристите започнаха старателно да го избягват

Готвачка разкри с какви боклуци ни хранят на морето - 1
Снимка: Shutterstock

Сръчни готвачи в хотели, предлагащи евтино настаняване на база ол инклузив, превръщат останалите от обяд мръвки в претоплени манджи с картофи или ориз за вечеря. Останалите от закуската храни пък се префасонират в блюда за обедното меню, пише Телеграф.

Запечените бутчета, сервирани на туристите на обяд, бързо се превръщат в порции пиле с ориз или картофи, сервирани за вечеря.

Това разказа Албена Иванова, която е работела като готвач в хотел на Българското Черноморие и знае всички трикове от кухнята.

Инструкции

Готвачите са инструктирани да оползотворяват остатъците до последната мръвка. Те набързо префасонират увехналите зеленчуци в "зеленчукова супа по френски", а неизядената от обяд печена скумрия се превръща в чисто нова вечеря, но този път маскирана със сметанов сос или гарнирана с домати.

Изобретателността на готвачите стига дотам, че кус-кусът, останал от сутрешната закуска, светкавично се превръща в пълнеж за чушки, а ястието се предлага на гостите с етикет "пълнени чушки с ориз". Неизядените кюфтета, приготвени на скара, се появяват отново на следващия ден като ново ястие, обилно полято с доматен сос.

След като туристите закусят, виртуозни готвачи се заемат да префасонират останалите макарони в екзотични обедни гозби с дребни мръвки. Кулинарното чудо е нещо средно между спагети и нашенска яхния.

От неизядените пържени яйца се приготвя чисто нов миш-маш, а варените яйца, добавени към варени картофи с майонеза, се превръщат в яйчено предястие за обяда.

Месо

Същата процедура се повтаря и на вечеря. Всичкото неизядено месо се поизмива и се запича наново, този път гарнирани с ориз или картофи, за да се появи като чисто нова манджа.

Манията да се пести, преработва и сервира повторно една и съща храна ражда истински кулинарни шедьоври с невероятни комбинации като ориз с картофи или бял боб с картофи. Понякога към тях се добавят и кренвирши, но само ако случайно са останали от закуската.

За да се имитира изобилие от гозби, се набляга предимно на картофите и тестените ястия, които излизат най-евтино.

За обяд обикновено се предлагат по няколко вида пици и спагети, а картофите се предлагат във всичките им възможни превъплъщения – пържени картофки, салата от варени картофи, крокети, картофени кюфтета, огретен.

За вечеря отново картофът преобладава в блюдата – пиле с картофи, постна яхния с картофи, картофи, запечени с яйца.

Евтино

Ол инклузивът се води най-евтината форма на туризъм, която е без добавена стойност за местния бизнес.

Именно поради желанието да се изкарат максимални печалби за сметка на качеството тази форма на туризъм вече постепенно излиза от мода, разказват експерти от бранша. Само допреди няколко години по Черноморието трудно можеше да се намери хотел само за нощувка.

Собствениците на ваканционни комплекси масово предлагаха пакети "всичко в цената" или поне полупансион със закуска и вечеря.

Ол инклузивът се оказа доста печеливш вариант за хотелиерите, но заради пословичното му ниско качество туристите започнаха старателно да го избягват.

Същевременно заради отлива на туристи и засиления контрол все повече хотели наблягат на качеството. Ако в минали години е имало много сигнали от туристи, при които ол инклузивът в родните хотели по морето е бил на ръба на мизерията, то сега не е така, категоричен е проф. д-р Стоян Маринов от Икономическия университет и член на УС на Варненската туристическа камара.

Според проф. Маринов обаче не страхът от глобите, а осъзнаването на бранша, че от доволния турист се печели повече, е довело до тази промяна в отношението, настаняването, храненето и обгрижването по време на почивката на гостите.

Гостите изпиват 10-тонна цистерна алкохол менте

10-тонна цистерна с алкохол менте изпиват туристите на сезон в ол инклузивен хотел по морето, твърдят бармани с дългогодишен опит и наблюдения.

Ол инклузивът, който се крепи на ядене и пиене на корем, печели най-много от алкохол менте, който се предлага на туристите. Той се зарежда от нелегални производители, които бълват фалшиви напитки, с които задоволяват търсенето от хотелите и крайбрежните заведения през сезона.

Твърди се, че цената на бутилка от 700 милилитра българска водка менте им излиза около 1-2 лева, а шише отлежало „марково“ уиски пък е около 4-5 лева, при положение че оригиналът е десетократно по-скъп. Третокласни хотели в Слънчев бряг пък въведоха нова мода в ол инклузива, за да ловят туристи, които са фенове на твърдия алкохол, но не подбират храната.

Те предлагат пакет ол инклузив дринкс, който включва нощувка плюс пиене на корем през целия престой. На разположение на летовниците е мокър бар с неограничена пиячка. Асортиментът включва всички видове твърд алкохол и наливна бира, но без никаква храна, нито безалкохолно. Нестандартният ол инклузив се оказа печеливш ход и определено пълни малките и неатрактивни хотели в западната зона на Слънчев бряг.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    73 79 Отговор
    Не искам да обиждам никого , но ол- инклузива е почивката или на бедните , или на глупавите !!! В хубавите морски кръчми , всичко е на ниво !!!

    Коментиран от #6, #12, #47, #65

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Турист

    59 0 Отговор
    ТОВА ЗВУЧИ ГОРДО !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АБВ

    92 13 Отговор
    Пак ходете да ви е сладка пумията
  • 6 Така е

    59 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Но не само в хубавите, а и в красивите !
  • 7 Праз

    110 5 Отговор
    Голям, като не си си изял бутчето на обяд ще си го изядеш на вечеря, ма много злояди бе.... :-D

    Коментиран от #16

  • 8 Л.Ф. Селин

    92 3 Отговор
    Госпожата казва истини, обаче само да вметна, че и в Европа ги практикуват тези номера. Разбира се предимно заведенията от средната и ниска категории. Ако не вярвате може да слушате и четете Гордън Рамзи и Марко Пиер Уайт.
  • 9 Българин

    25 35 Отговор
    аз затова август отново съм в Историческия парк, защото там поне виждам откъде идва храната.. и къщите са гости са страхотни, а морето е на 15 минути

    Коментиран от #63

  • 10 Ивелин Михайлов

    70 11 Отговор
    мутрохотели с мутрохрана!
  • 11 Помак

    71 5 Отговор
    ...ни са притесняаите, не е само на морето ....вав секи град кадето има обедно меню ...се варти ено пилешко бутче от предния петък до към следващата сряда...парво е печено ..ако остане на другия ден е пил вин крбап...на др е супа .....а сам кусвал и мусака сас кайма от пражени кюфтета ...и не говоря за ефтини крачми....маи там храната е по добра ...
  • 12 АБВ

    80 9 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Нещо не си в час аз работя в една такава кръчма и ти е бедна фантазията от какво се правят ястията.От години не стъпвам в кръчма като клиент .Айде да ти е сладко.

    Коментиран от #25

  • 13 Гост

    120 17 Отговор
    И кое точно е "боклукът"?! Боклукът е химията, с която ни тъпчат производители, а не ресторантите. Това, че едно пилешко бутче от обяд е вложено в друга гозба за вечеря не го прави боклук! Това е пестеливост! По-добре ли би било да се изхвърли?! Знаете ли какво количество храна се изхвърля, а какво количество хора гладуват, включително в България?!

    Коментиран от #15, #27, #48

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 сара

    53 16 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    А това бутче от обяд е било само лека наядено от обедния турист и вечерта го довършва вечерния...
  • 16 Гост

    29 8 Отговор

    До коментар #7 от "Праз":

    Ама как?! Те, това което им остане на обяд, не го кусват за вечеря, защото вече е "боклук"! Пусти глад...
  • 17 Нерде Турция

    48 19 Отговор
    За това при братята тюрки в Турция и там всичко е качествено и по-евтино.

    Коментиран от #67

  • 18 Водка ''Ахелой'',

    54 0 Отговор
    налята по туби от минерална вода във всякакъв размер, но главно 10л. Представена като поне 10 различни марки и консумиращи я с най-голямо удоволствие туристи от Лондон до Урал, плюс българи с претенции. Спомени от един от най-харесваните все още родни курорти, където в момента не е сигурно ще резервираш ли за догодина, защото може всичко вече да е пълно. От преди 15 години. Това с храната не е българска новост, пък и е еко - по-малко се изхвърля за свинекомплексите.

    Коментиран от #59

  • 19 Тома

    57 0 Отговор
    Това е практика не само при ол инклузива ами във всеки ресторант и кръчма в б.г.Може само да им кажем честито и добър апетит
  • 20 Ой ъ ф фх но й

    79 7 Отговор
    При комунизма каквото артиши от менюто отиваше на прасетата веднага. А сега прасетата сме самите ние. Защото няма закони, няма контролиращи няма нищо. Мафия и корупция навсякъде за всичко. Това е в Бългерия най предателската страна.

    Коментиран от #53

  • 21 Соваж бейби

    37 8 Отговор
    Ами това е стара балканска традиция в България винаги е на мода ,келепира забравили сте да пишете и за алкохола от дамаджани ,разредената кола със сода само за цвят и аромат ...Ако човек разполага с по малко доходи или му пречи потока от туристи викове,влачене на куфари,камериерки вземете си къща под наем ,студио има много оферти .Чудя как е възможно лятото в жегите да ядеш манджи пиперки ....плюс застояло месо преработено ?Предпочитам ферма ресторант калмари,раци,стридите..... ти ги дават пресни с мнооого лимон или бифтек с зеленчуци ,най често много салати и морски дарове ,и плодове дразнят ме дори пържените картофи в горещините.Лолшо много лошо европейски туристи няма да се върнат особено ако са прекарали гастроентерит или други натравения.В България не можеш да си сигурен дори и алкохол ако ти налеят от бутилката на бара ,дали е оригинал знам от опит прекарвала съм няколко лета на морето в хотел на работа ,ясна ми е цялата система.
  • 22 Павел пенев

    47 8 Отговор
    Който иска да почива спокойно и да се храни с добра храна- да не ходи на нашето море.

    Коментиран от #31

  • 23 Фейк нюз

    51 7 Отговор
    А тази готвачка в къщи да не хвърля каквото остане за следващото ядене?Или в Гърция и Турция го хвърлят щото, вервайте ми...

    Коментиран от #29

  • 24 Предлагате

    39 6 Отговор
    Да се хвърля годна но неизяснена храна ли или какво. Фалшивия алкохол без акциз е проблем. Но всичко друго е известно но потребителите на ол инклузив. Всеки сам си преценява

    Коментиран от #26

  • 25 Пич

    28 4 Отговор

    До коментар #12 от "АБВ":

    От Резово до Дуранкулак , познавам всички кръчми , които си заслужават ! Разбира се , има и като твоята ! Метода на отсяване е - проба , грешка ! Но накрая знаеш , кое си струва !
  • 26 Соваж бейби

    20 3 Отговор

    До коментар #24 от "Предлагате":

    Губиш си клиентите не е нужно да си гл.готвач да усетиш кое е прясно ,кое е било в дълбоко замръзено ,зеленчуците също се разбират ако са от фризера повярвай ми.Ако се грижиш за здравето и това какво ядеш .В магазина замръзените продукти защо са по евтини ,и доста по евтини без фкус дори гадни често случаи ?Когато влезеш в ресторант даваш повече пари ,търсиш качество извинявай застояла храна преработена или от фризера изеини ме няма да се върна отново
  • 27 Джо

    27 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Не напразно но във Турция и подобни въведоха такса изхвърлена/не изядена храна. От друга страна щом храната не е изнесена то не е обект на коментари както на измислената готвачка,така е по закон. Тази статия се върти вече седмица в Пловдив24,а там няма нито една добра дума за БГ хотелиерство и ресторантьорство. Явно турските туроператори си имат доверен сайт.И тъй като се случва да влизам и в турски кухни,освен страхотното оборудване е валидна същата практика. Останалото би било престъпление на фона на гллада само на 200 км на север. А на всички аркадаши АИД Мубарак,и да почерпят.
  • 28 Анонимен

    20 5 Отговор
    Алоо, нали искате да сте европейци, да сте еко, био, загрижени и отговорни, да не правите боклуци, да не изхвърляте и да пестите! Ами ето ви - оползотворяване и липса на разширение. Разни активисти и организацийки само реват колко храна се изхвърля и прахосва, а сега недоволство, че едно ядене трябва да го ядем два пъти. Или като ви засяга пряко вас вече идеологията се променя.

    Коментиран от #73

  • 29 О йеее

    34 3 Отговор

    До коментар #23 от "Фейк нюз":

    Абсолютно! Ако някой си мисли, че по другите страни не е така, е в дълбока илюзия.
  • 30 Супер

    18 8 Отговор
    Жена ми що бой изяде до днес,че не може да ми готви така вкусно,както в хотела където отсядаме .....то пък каква била тайната....иначе е вкусно
  • 31 Айде бе...

    28 6 Отговор

    До коментар #22 от "Павел пенев":

    Ами върви на Хаваите щом си въобразяваш, че там всичко е истинско и само в интерес на клиента! Да не си мислиш, че всичко е измислено по нашето Черноморие? Управници може да не можем да си изберем, но всичките простотии отвън можем да прилагаме още на секундата и без ограничения.
  • 32 Начо

    9 8 Отговор
    Браво не се хвърля
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Една от тях

    13 7 Отговор
    И какво лошо има да се преправи яденето. Да се хвърля ли? Вие в къщи не ядете ли по два пъти нещо? Заложени са 200 бутчета,изядени са 150,да ги хвърлят ли останалите 5б? Естествено,че ще отидат за супа или нещо готвено. Който не се занимава с готвене по такива места,да не пишат глупости. Или като вземат хляб,все филии вземат. Крайшниците не ги вземат. Естествено отиват за пържени филии. В къщи крайшниците хвърлят ли се? Ей ,че прост народ. Цял свят така се готви.
  • 35 Една от тях

    13 8 Отговор
    И какво лошо има да се преправи яденето. Да се хвърля ли? Вие в къщи не ядете ли по два пъти нещо? Заложени са 200 бутчета,изядени са 150,да ги хвърлят ли останалите 5б? Естествено,че ще отидат за супа или нещо готвено. Който не се занимава с готвене по такива места,да не пишат глупости. Или като вземат хляб,все филии вземат. Крайшниците не ги вземат. Естествено отиват за пържени филии. В къщи крайшниците хвърлят ли се? Ей ,че прост народ. Цял свят така се готви.
  • 36 Минувач

    35 6 Отговор
    Просто не си губете времето, нервите и парите с бългаското черноморие! Там са най-много алчни мошенници на квадратен метър в ЕС!
  • 37 Никой

    34 5 Отговор
    България, най - тъжната държава за живеене !

    Коментиран от #52

  • 38 рдст

    16 3 Отговор
    Да започнат да готвят в по- малки количества.
  • 39 Почиващ

    13 8 Отговор
    Поръчкова статия от ресторантьорите.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Русия

    25 4 Отговор
    Браво на вас, ке си ходя в Гърция
    Да фалират тъпите мутри.
  • 47 Русия

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Платена мутра........
  • 48 Део

    20 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Много си прав всичко е отрова кебабче съдържа месо сланина прад бамбукови или соеви фибри соев гранулат или изолат зависи от технолога фосфати задължително. Бутчето повечето е внос а пилешкото филе с крехки те хапки става 5 часа на вакум тумблер с окрехотител и марината. Суджука пълно е с кокошка пържола която се нарича суровина слагат я като заместител на телешкото и става телешки суджук да е говорим за холандски бадер отврат. Работата е много зле

    Коментиран от #61

  • 49 един от многото

    20 1 Отговор
    Ако смятате , че само в България е така , дълбоко се лъжете!
  • 50 Запознат

    16 3 Отговор
    И при комунизма беше същото. Работил сим в Гранд Хотел България в София на жълтите павета и цялото месо което оставаше по чиниите се омесваше на другия ден със същото количество предна каима и се приготвяха нови кюфтета и кебапчета с повече подправки. Нищо ново под слънцето.....топлата вода е открита много отдавна. Повече от 35години освен салата в ресторант не хапвам.
  • 51 Дедо Пене

    8 11 Отговор
    ПСЕВДО - ЖУРНАЛЯ, КОИТО ГЛЕДАТ МОРЕТО НА КАРТИЧКА И ДРАСКАТ ИЗМИСЛИЦИ ПЛЮЕЙКИ ВСИЧКО БЪЛГАРСКО!!! МАРШ В ТУРЦИЯ ИЛИ ГЪРЦИЯ ДА ПУКАТЕ КОНСЕРВИТЕ ОТ ЛИДЪЛ!

    Коментиран от #60

  • 52 Българин

    17 2 Отговор

    До коментар #37 от "Никой":

    България е раят на Земята, но българите сме БОКЛУК, като пишещитеч тук СТАТИЙКИ!!!? Да сте чели подобни изблици написани от грък за Гърция?? Няма чужденец-дипломат или специалист, живял в България да иска да си тръгва- всички плачат като бебета!!!
  • 53 100

    8 22 Отговор

    До коментар #20 от "Ой ъ ф фх но й":

    При комунизма много по-рядко хората можеха да ходят на море.

    Коментиран от #55

  • 54 Турбодизел

    11 0 Отговор
    Еми да, няма като американците да изхвърляме 40% от храната. Безотпадно производство. Всичкото това полято с алкохол от туби и после тежък махмурлук, пърдене и оригане на зла гад. За утепване на киселините се дъвче на следващия ден сладоледец по ония желатиновите рецепти на Ричи Мазния и затова по улиците се е напълнило с бърдокви по 100 кила, дето едвам одят.
  • 55 тая

    19 3 Отговор

    До коментар #53 от "100":

    глупост откъде я измисли?? Не само, че се ходеше повече, ами и беше безплатно почти
  • 56 ГОШКО СЛИВОВ

    5 0 Отговор
    КАКТО СЕ КАЗВА НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ЧИЙЙЙСТИТУУУ!!!???
    ТОВА Е СЕ ТИ СИ Е ПАДНАЛУ ОТ ТОТУУУУТУУУУ!!!!???
    ХА ХА ХА ХУ ХУ Х...ИУ!!!???
  • 57 Баба Диди

    16 0 Отговор
    Няма нищо лошо в това, да се оползотворява останалата храна стига да не е развалена и да е приготвената качественно.Всяка добра и умна домакиня го прави това.
  • 58 Доротея

    4 8 Отговор
    На тези цени и тва ви е много! Хе глъми, па претенциозни! Забравихте гладните години!
  • 59 ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ

    13 3 Отговор

    До коментар #18 от "Водка ''Ахелой'',":

    ОХ ЗАТОВА ОТИДОХМЕ НА МОРСКА КРЪЧМА И ППОРЪЧАХМЕ НАЙ-СКЪПОТО БЯЛА РИБА И ВСИЧКИТЕ ДЕТО ЯДОХМЕ БЯЛА РИБА СЕ НАТРОВИХМЕ!!! ДО ДВА ЧАСА ВСИЧКИТЕ С ПОВРЪЩАНЕ И РАЗСТРОЙСТВО. ТА НЕ МИ ХВАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ПОМИАРНИ КРЪЧМИ. ВЕКЕ НА КРЪЧМА ЯМ САМО ПИЦА!!!! НИКАКВОХ МЕСО,РИБА,МИДИ И Т.Н.

    Коментиран от #75

  • 60 ВЕРНО Е И ЗА АЛКОХОЛА

    9 0 Отговор

    До коментар #51 от "Дедо Пене":

    ИСТИНА Е ДЯДО. МОЙ ПОЗНАТ БАРМАН НА ЗЛАТНИ КАЗА ЧЕ ПРОДАВАЛИ ВОДКА КОСМОС, УИСКИ КОСМОС, КОНЯК КОСМОС, АБЕ ВСИЧКИЯ ТВЪРД АЛКОХОЛ КОСМОС В ТУБИ ОТ ИГНАТИЕВСКИТЕ СИГАНИ. И СЛАДОЛЕДА СЪБИРАТ В ЕДНА БАКА И ХОП ВЪВ ФРИЗЕРА.
  • 61 ТОВА Е ИСТИНАТА!ТОТАЛАНА ЧИСТКА

    11 0 Отговор

    До коментар #48 от "Део":

    ХОНЛАНДИЯ КУПУВА ОТ АФРИКА НАД 350 000 ТОНА ГОВЕЖДО ПАСЛО В САВАНИТЕ А В БЪЛГАРИЯ ПРОБУТВАТ ГМО ГОВЕДАТА СИ ПО 1500 КГ ДЕТО НЕ МОГАТ ДА СТОЯТ НА КРАКАТА СИ ,ХРАНЕНИ САМО С ГМО ЦАРЕВИЦА,СОЯ И ДРУГИ ГМО СУБТРАТИ. ДА ВИ Е СЛАДКО. НОРВЕЖКАТА СЬОМГА ХРАНЕНА САМО С ГРАНУЛИ. КОТКАТА МИ 12 ГОДИНИ ХРАНЕНА С ГРАНУЛИ И ИМА РАКОВИ ИЗРАСТЪЦИ. ТОВА Е ИСТИНАТА.
  • 62 Доротея

    7 0 Отговор
    Със секса е още по фрапантно! Употребявяни, употребявяни....! Амортизация, но за тези пари - толкова!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 на морето дупка

    7 0 Отговор
    А какво да кажем за "спасители на плажа". Плажовете са осеяни с надписи "Морски Дупки" и "Опасни Течения". А невежливи "спасители" се вживяват като пъдари на морето.

    Коментиран от #66

  • 65 сирене

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    факт! ако шефа е читав, всичко си заслужава..
  • 66 дупката на морето

    6 0 Отговор

    До коментар #64 от "на морето дупка":

    Затова агнешкото в България е вносно, защото овчарите станали спасители на плажа.
  • 67 Kaн Тервел

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Нерде Турция":

    Колкото е по-евтин един ол-инклузив, толкова е по-ниско качеството и на храната и на питиетата. Няма как да е иначе. И в Турция е така. Аз съм виждал как турчин налива от едно и също кранче Спрайт, Севънъп, газирана вода в YouTube видео правено от руски турист. Но, пак опираме до цената. Няма как да искаш да почиваш за буквално няколко лева на ден и да очакваш висококачествено уиски, водка, оригинални безалкохолни напитки дори и разнообразна храна. Просто сметките не излизат и хотелът ще фалира. То не че има гаранция, че и в скъпия хотел няма да те прецакат, но поне там има някаква надежда за качество, а и основание за претенции предвид платената цена.
  • 68 ...

    6 0 Отговор
    То навсякаде е така. Не само на морето.
    Зимата на планината е същата работа.
    Интересно защо всички се оплакват само от условията и цените на морето.
    Някой бил платил голяма сметка на заведение на плажа............. Ами зимата на Банско да не е евтино един чай 7 лева
  • 69 Йо Несбьо

    5 0 Отговор
    На центъра в Прага, разбира се, Чехия, има много ресторанти, но ще си говорим за тези за бърза храна - Макдоналдс, Бъргър Кинг, Пица Хат и т.н. За Макдоналдс знаете какво се говори - купуват евтино и полуразвалено месо, което обработват с химикали и после не личи. Тези ресторанти обаче имат нещо много добро и това е, че храната се приготвя пред клиента. Остане ли нещо до края на смяната, то или се изяжда от персонала, или се изхвърля.

    Пица Хат например си изпича пиците от тесто, което се замесва пред клиента, втасва, после се ползват разни големи тавички и всичко минава през пеша, която също можеш да видиш. Не твърдя, че е супер вкусно, по-скоро нищо особено, но поне храната е прясна.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Пешо от панелката

    3 1 Отговор
    В Турция ходим в едно малко, бутиково хотелче, разполагам се като бей и поръчвам прясна риба. Един от хотела се качва на моторетката и слиза до рибния пазар, донася лаврака, слага пред масата ми барбекюто и го изпича пред очите ми, междувременно масата се отрупва с гарнитури и мезета, казвам му че искам "раки", донасят ми цяла бутилка неотваряна, с бандерол, само леда е с неизвестен произход. Излиза малко по скъпичко от ол инклузив, но пък всичко е истинско, нито сме се тровили, нито киселини
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 МИлиев

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ":

    Най скъпото - бяла риба
    Ама сериозно ли бе хора ??????
    Ай утре отиди в коята там хранителна верига пазаруваш и ми кажи има ли нещо по евтино от бяла риба
    Ще се гръмна , честно
  • 76 ×××××××

    1 0 Отговор
    Можеш да повърнеш, докато четеш