Last news in Fakti

9 Юли, 2022 14:16 5 904 2

Всеки градинар трябва да знае тази рецепта с дървесна пепел

  • градинарство-
  • пепел-
  • рецепта

Пепелта не е подходяща за растения, които виреят в кисела среда

Всеки градинар трябва да знае тази рецепта с дървесна пепел   - 1
Снимка: Shutterstock

Пепелта изобилства от полезни вещества и неслучайно е любимият тор на много градинари. Единственият недостатък на подхранването с нея е липсата на азот. За целта е необходимо допълнително да се използват азотни торове.

Пепелта не е подходяща за растения, които виреят в кисела среда.

Най-добрата рецепта за листно подхранване с пепел

Необходими са ви следните съставки:

  • 300 грама пепел
  • 10 литра топла вода
  • 50 грама сапун

Първо пепелта се пресява и след това се вари 30 минути. След това течността се прецежда и се разрежда с 10 литра вода. За да осигурите добра адхезия, трябва да добавите сапунени стърготини към разтвора. Тази отвара е ефективна за пръскане на домати, краставици и тикви, пише actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо

    8 1 Отговор
    А пепел продава ли се щото сме на климатик от 20 години

    Коментиран от #2

  • 2 Соваж бейби

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо":

    Вземаш си безплатно във Франция има сметище за боклук от подрязване на храсти, ненужна трева около растенията ,клони от дървета,домати след сезона корените ....Събира се в големи торби или ремареке носиш го има специално гише за пепел изгорена трева колкото искаш няма ограничения .Аз добавям пясък и хубава почва от магазина