Last news in Fakti

13 Юли, 2022 11:16 7 859 12

Силвена Роу мести бизнеса си от Дубай в България

  • силвена роу-
  • бизнес-
  • дубай-
  • българия-
  • световна класа

„Ще направя нещо в България, което ще я постави на световна класа, на световната карта", споделя кулинарката

Силвена Роу смята да премести основната част от бизнеса си от Дубай в родната България. За това намекна самата тя през социалните мрежи. Топ кулинарката разкри във включване на живо във Фейсбук, че подготвя хипер амбициозен проект, който щял да постави страната ни „на световната карта”. Тя не уточни в детайли за какво става въпрос, но от думите ѝ стана ясно, че най-вероятно това ще е нов ресторант с уникална концепция, която да го превърне в хит не само у нас, но и по света.

„Ще направя нещо в България, което ще я постави на световна класа, на световната карта. Ще поставя нещо в България, което ще ентусиазира всеки от вас, всеки един от вас ще види за какво става дума. Не говоря за телевизия, говоря за дела. Телевизията е окей, но говоря за дела, говоря за нещо, което… вие ще можете да дойдете, да опитате, да пипнете, да почувствате. Говоря за легация, говоря за наследство, говоря за нещо, което искам да оставя след себе си, говоря за тези, които искат да са вдъхновени, да са с мен. Да сме ръка за ръка!”

С тези думи Силвена Роу описа своя нов проект в България. Според нея той ще бъде нещо „умопомрачаващо, с голям социален ангажимент. Да, за определен вид хора е, признавам го, но дали сте дете от училище, дали сте пенсионер, ще имате възможност да влезете, да усетите, да се обогатите от това преживяване”, твърди още кулинарната звезда. Това щял да е бъде най-грандиозният проект в целия ѝ живот.

Явно става въпрос за супер луксозно място за хранене. Шеф Роу разкри, че до момента е отворила 10 ресторанта, но планира до края на годината те да станат 12. Единият ще е извън страната ни, от което автоматично следва, че другият би трябвало да е в България. „В момента съм на 3 континента. Не е лесно да се пътува”, сподели Силвена. Явно е започнала да се изморява от постоянната смята на локации. Затова ѝ се иска да съсредоточи работата си в една-единствена точна от света, а именно – родната си страна, отбелязва Уикенд.

Съдейки по думите ѝ, бъдещият ресторант най-вероятно ще е с цени до небето. Най-вероятно ястията, които ще се сервират, ще са издържани в любимия за готвачката здравословен стил – много растителна храна, малко месо, качествени продукти – вероятно от био ферми, и сладкиши без захар. За да бъде достъпно и за пенсионери и ученици, би трябвало да се планират и специални събития с по-евтина храна. Не е изключено и да се правят семинари и да се четат лекции за здравословен начин на живот. Възможно е да се правят и обучения как чрез храната да се подмладиш и да подобриш имунитета си – любимата тема на Силвена. Най-вероятно всички това ще е насочено не само към българи, а и към чужденци, като идеята е да привлече богати туристи в страната ни. Хората в Пловдив вече палят свещи с надежда новият проект да е в родния им град, в който госпожа Роу е родена и отраснала.

Кой е вторият проект, за който тя споменава? Най-вероятно визира предаването си „Моето звездно парти”. Един сезон от него вече бе излъчен от Би Ти Ви, но е известно, че кулинарката има договор за две издания, така че скоро най-вероятно ще започнат нова порция снимки. Дали ще има и трета част, зависи от рейтинга на шоуто. Затова пък вече е сигурно, че Силвена занапред няма да блести в предаването, което я превърна в звезда у нас – „Мастършеф”. След като месеци наред се спекулираше с темата, самата тя осветли въпроса, споделяйки, че не влиза в журито за предстоящия сезон.

„За мен това беше чест, заставайки пред вас, участниците в „Мастършеф”, с този богат опит, тези толкова и разнообразни ресторанти, да бъда ваш ментор! А ментор трябва да е с опит, знания и капацитет!” С тези думи шеф Роу направи своеобразно сбогуване с хитовия кулинарен формат, ползвайки платформата на социалните мрежи. И, за да не остави никакво съмнение в бъдещите си планове, уточни: „Вече не съм в „Мастършеф”, но се случва нещо много по-вълнуващо, нещо, което всички вие ще имате възможност да се докоснете и изживеете лично, ако желаете!”. Ясно е, че визира новия си бизнес проект. Наскоро готвачката сподели, че планира и предаване, свързано с влиянието на храната върху сексуалния живот. Дали наистина е така, или е целяла да поддържа интереса към себе си с подобна пикантна новина, времето ще покаже. До момента нито една телевизия не е анонсирала подобен проект.

Силвена Роу, която напоследък е в доста добра форма, разкри тайната на своето отслабване. Сутрините ѝ започвали с голяма чаша вода, в която изцеждала сока от резен лимон. След това пиела зелен чай. Понеже не го харесвала много силен, ползвала едно пакетче по три пъти. Първата чаша била след водата с лимон, втората – по-късно преди обяд, а последната – следобед. След чая пиела смути от боровинки и нар.

Топ готвачката съветва феновете си да ядат всички лилави продукти – на първо място боровинките, защото са изключително полезни за здравето. Около 3-4 часа следобед тя слагала на масата си голяма порция храна, съставена основно от зеленчуци. Към тях добавяла съвсем малко въглехидрати – ориз, картофи или пълнозърнест хляб, като изключвала продуктите от бяло брашно.

Ядяла и малко протеини – месо, риба, яйца или млечни продукти. На ден си позволявала само 80 грама протеин, а месо ядяла веднъж седмично. Държала обаче на качествените мазнини, особено на зехтина. След тази голяма порция храна спирала да яде, чай пиела още два-три часа след храненето и приключвала с течностите, за да не разваля съня си с ходене до тоалетна по нощите. Лягала си с кокошките – най-късно в 9 часа вечерта. Затова ставала с първи петли.

Спортът ѝ се състоял основно от ходене пеша по 7-8 километра на ден, йога и тренировки с гребен тренажор в дома ѝ. Благодарение на всичко това до момента е успяла да свали 6 килограма – „бавно, но славно”, както се изразява самата готвачка. Искала да отслабне с още 6 кила.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 4 Отговор
    Силве по добре недей
  • 2 местя

    20 1 Отговор
    И аз местя, ма не е баш бизнеса
  • 3 Мастършеф Силвена Роу

    18 3 Отговор
    Има ли мераклии да си пъхнат надениците в топлата ми фурна? :D
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Местещ

    9 1 Отговор
    Местя го
  • 6 Жената е

    3 13 Отговор
    Готина, секси, красива жена.
    Успех, Силвена Роу !
  • 7 бибиба

    16 3 Отговор
    Хаха, как можеш да местиш нещо, което го няма? И защо от богатия Дубай в бедна България?! Просто тук й се ловят шараните, все още. Тая ми стана ясна, след като си направих труда да прочета едно интервю. Не я слуша главата. Казва, че не яде освен клетъчно хранене /кокошка?/ и е слаба. Това са две гранде лъжи. Познавах една жена, която като си режеше свинската пържола казваше, че не обича и не яде месо. Сериозно говоря. Но поне тази жена беше добра и симпатична, за разлика от Силвена нам кво си с его като връх Еверест.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 съединисе

    1 6 Отговор
    Ми супер...,браво на жената...
  • 10 Соваж бейби

    7 1 Отговор
    Жалко Силвана че си шеф ,разбираш ги в кухнята тънкостите и не успя в Дубай .Има един пич ресторанта му се нарича Nusr-Et Steakhouse Dubai от години е номер 1 там ,не предлага нищо не виждано парче телешко поръсва го със сол като дама в скъпа рокля която се страхува да падне по дрехите и се оцапа хаха .Цените започват от 600€ за месото няколко картофа пича звездата от тик ток идва и ти ръси сол на масата ,хората са непривидвидими и чакат за снимка с него която да пуснат онлайн после че били там голям кеф голяма работа .Има и пържола с златно фолио ....не се иска много усилие да напълниш ресторат и да чакат от вън .Важното е да си тарикат и да намериш начин да измъкваш парите на хората ,не че няма да ти излезе по евтино на барбекюто в двора ама .....разни хора ,разни идеали
  • 11 Марешинка

    0 1 Отговор
    Ами храната в Дубай е вкусна, непретенциозна и на добри цени... Което е кофти за снобите...
  • 12 Гост

    2 1 Отговор
    Тая лъже повече от политик. Лондон и дубай имаше кръчми. Останалите къде са?