Last news in Fakti

15 Юли, 2022 12:45 2 717 17

Бил Гейтс ще се откаже от богатството си

  • бил гейтс-
  • богатство-
  • отказва се-
  • фондация

По-рано Гейтс обяви, че ще дари 20 милиарда долара на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс"

Бил Гейтс ще се откаже от богатството си - 1
Снимка: Shuttrestock

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс обяви, че ще се откаже от огромното си състояние и накрая ще изпадне от списъка на най-богатите хора в света.

По-рано Гейтс обяви, че ще дари 20 милиарда долара на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс", тъй като има "задължение" да върне богатството си на обществото, съобщава Би Би Си, предаде БГНЕС.

Четвъртият най-богат човек в света обяви и през 2010 г., че ще дари всички пари за благотворителност, но се оказа, че печели по-бързо, отколкото харчи и оттогава богатството му се удвои.

Според списание „Форбс“ състоянието на Гейтс сега е 118 милиарда долара, но ще падне под 100 милиарда долара, когато той изплати парите на фондацията, която основа през 2000 г. с тогавашната си съпруга.

Гейтс обяви вчера, че фондацията ще разполага с 6 милиарда долара тази година, но ще може да похарчи 9 милиарда през 2026 г., за да помогне в борбата с пандемията, изменението на климата и кризата в Украйна.

„Планът ми е в бъдеще да прехвърля почти всички пари, които имам, на фондацията и в крайна сметка вече да не съм в списъка на най-богатите хора. Моят ангажимент е да върна ресурсите в обществото, за да намаля страданието на хората и да подобря условията на живот“, каза Гейтс.

Фондация Гейтс работи в много страни и сегашната ѝ цел е да изкорени болести като маларията, да подобри образователните условия и да осигури питейна вода.

От създаването си фондацията е получила 39 милиарда долара от Гейтс, а Уорън Бъфет, който е платил 35,7 милиарда долара, също е основен дарител. Гейтс е най-големият частен донор на Световната здравна организация и вторият най-голям донор като цяло след Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    25 3 Отговор
    а наш Боко НИКОГА......даже още се готви да граби ако може
  • 2 Голем

    33 7 Отговор
    Праз, да му имам проблемите па на тоя. Половината свят се е отказал от нормален живот и вегетира, тоя ми се пъчи с некви милиарди.
  • 3 Русофил газ пикае

    10 41 Отговор
    Браво! Респект! Поклон!
  • 4 Лалугер

    36 6 Отговор
    Що бе, с тия пари знаеш ли каква пандемия можеш да ни спретнеш. Пускаш непознат вирус от някоя от лабораториите ти в Украйна или балтийските страни, пускаш и ваксината след една година като "дарение", и си гледаш кефа от първия ред как простосмъртните животни се самоизяждат!

    Коментиран от #8

  • 5 лют пипер

    21 2 Отговор
    Да се откаже. И без това ,като си отиде от тоя свят,със себе си не може да ги вземе.
  • 6 Майна

    26 3 Отговор
    Този евгенист , ,,трансхуманист,, и т.н ., технократи и един от изродените давоски ,,мозъци,, няма нужда да се ,,демонстрира,,
    Интересно що ли им гръмнаха ,,ПЛАНЧЕТО,, оповестено на камъните в Джорджия...
    Няма да ги..бъде, няма, ха ха ха...
  • 7 САТЪРА НА ХАНА

    28 2 Отговор
    ХЕХЕ , ФОНДАЦИЯТА Е ПРОСТО ДРУГ НАЧИН
    ДА УКРИВАШ ДАНЪЦИ :)
  • 8 Наивници

    18 3 Отговор

    До коментар #4 от "Лалугер":

    Че неговите фондации, на които ще ги "дари", нали точно с това се занимават.
  • 9 промоция

    9 0 Отговор
    На насекоми за ядене ще има скоро, много вероятно без да отнемат от въглеродния кредит, пък нивите в ниската земя ще станат на общежития за имигранти.

    Коментиран от #14

  • 10 Хаха

    9 8 Отговор
    Сорос и Гейтс - врагове номер едно на Тутраканската селищна система! Искат да отровят дедо Петкан от Долно Уйново, но той е мъдър и не се дава на злите сатанински еврожендъри!
  • 11 Соваж бейби

    13 1 Отговор
    Точно пък на този изобщо не вярвам,само в Индия колко деца починаха от теста с ваксините му,преди години 30се или 40 хиляди бяха тези които не починаха с отклонения ?Нали се разведе с жена си ,след развода е така и Ивана Тръмп взе много пари и акций от бизнеса на Тръмп.Човек с 30 тоалетни в имението не ми го хвалвте ,даже ще се мотивира да прави още ваксини ..... нова модификация грип .
  • 12 само

    14 1 Отговор
    Миналата година +50млрд. Пък била трудна година за него.
  • 13 Другарю Били,

    8 1 Отговор
    Първо, маларията къде съществува, там където има тази,, мръсна,, болест има и други болести, мръсотия, глад, не може да се изкоренят, защото твоите пари няма да стигнат, дай ги по добре на,, пудинг,,..!
  • 14 къде

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "промоция":

    Има най-много бъгове? (Отг. в Уиндоус)
  • 15 Зарзаватчия

    6 2 Отговор
    Така е а съжаление. В света има 2 абсолютно неотменими неща. Стригането на овните и смърта. Ако не дари всичко ще умре бързо от дизайнерска онкология или атентат на психопат. Ако пък дари ще си отиде по естествен път беден като църковна мишка.
  • 16 Пич

    17 2 Отговор
    Ще е хубаво да се откаже от живота си. Всички ще му благодарим.
  • 17 Верно ли

    7 0 Отговор
    Хахахах, Бил бил дарил на Фондация Бил, а??? Е.ати дарението - от единия джоб в другия.