Last news in Fakti

17 Юли, 2022 19:55 2 587 1

Eкстремните диети на знаменитости

  • екстремни диети-
  • знаменитости-
  • здраве-
  • йо-йо ефект

Често срещано е диетите на популярните лица да достигат до крайности, които са вредни за здравето

Eкстремните диети на знаменитости - 1
Снимка: БГНЕС

Много знаменитости публикуват в социалните си мрежи или в интервюта методите, които използват за отслабване. Често срещано е диетите на популярните лица да достигат до крайности, които са вредни за здравето.

В допълнение, йо-йо ефектът е често срещан - теглото се губи, но след това отново се увеличава. Истината е, че трябва да внимавате с диетите на знаменитостите и да не вярвате на всичко, което се публикува в мрежата

Доказателствата показват, че отслабването е по-ефективно с балансирана диета, ежедневни физически упражнения и контрол на приема на калории. Много хора обаче са убедени от обещанията за бърза и чудотворна загуба на тегло, предлагани от някои диети на знаменитости, пише vesti.bg.

Ето и някои от диетите на знаменитостите:

Бионсе

Диетите на знаменитостите често включват екстремни планове, като един от най-известните случаи е този на американската певица Бионсе. Тя предприема 10 до 40 дневен режим, в който приема само напитки с вода, лют червен пипер, лимон и кленов сироп.

Тази течна диета може да доведе до загуба на тегло, но е съпроводена с липса на основни хранителни вещества за функционирането на организма.

Кейт Мидълтън

Когато става дума за екстремни диети, няма как да не включим британски кралски особи. Херцогинята на Кеймбридж използва диетата на Дюкан след първата си бременност, която се основава на висок прием на протеини и нисък прием на въглехидрати. Възможно е в началото да се наблюдава загуба на тегло, но липсата на други хранителни вещества я прави неустойчива във времето.

Адел

Преди време английската певица окупира основните медийни портали с физическа промяна, която включваше значителна загуба на тегло. Тя се основава на диетата Sirtfood, известна с консумацията на храни като магданоз, ябълки, боровинки, зелен чай, зеле и други цитрусови плодове. Структурата на плана показва дневна консумация от 1000 калории през 3 дни от седмицата и 1500 през останалите 4. Това е много по-нисък брой от предложеното от медицинската общност, което може да означава хранителен дефицит в средносрочен план.

Крис Прат

Актьорът от "Пазители на галактиката" приложи метода, известен като гладуването на Даниел. Става въпрос за консумация само на плодове, зеленчуци и безквасен хляб за период от 3 седмици. В допълнение, той е придружен от медитация, молитви и пост, което предполага техника, свързана повече с духовна терапия, отколкото с хранителен план.

Джак Дорси

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Twitter разкри техника, заобиколена от противоречия и мнения, а именно периодично гладуване. В случая с бизнесмена, той се храни само веднъж на ден, по време на вечеря, когато консумира протеини, зеленчуци и десерт. През уикенда прави пълни гладувания до неделя вечерта, когато пие костен бульон. Въпреки че този режим има много вариации, Дорси беше силно критикуван за това, че го публикува и е обвинен в насърчаване на хранително разстройство.

И не забравяйте! Това, че дадена диета се рекламира от някой известен , не означава, че е добра или че има реални резултати. Трябва да пресеем информация от мрежата, за да получим надеждни научни данни.

Консултирайте се с диетолог или лекар, ако имате някакви съмнения.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    14 0 Отговор
    Основни диети за звездите са :
    - Клиника за наркомани
    - Клиника за алкохолици
    Останалото са приказки за балъците !