Last news in Fakti

18 Юли, 2022 17:15 2 795 13

Крилатите фрази на Борис Джонсън, с които ще го запомним

  • борис джонсън-
  • премиер-
  • обединено кралство-
  • крилати фрази

Ето някои от тях

Крилатите фрази на Борис Джонсън, с които ще го запомним - 1
Снимка:БГНЕС

Британският сайт Star Insider публикува подбрани през годините "крилати фрази", изречени публично от премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън.

Преди изборите: "Шансовете ми да стана премиер са толкова големи, колкото шансовете да намеря Елвис на Марс или да се преродя като маслина".

За климатичните промени: През септември 2021 г. Борис Джонсън присъства на Общото събрание на ООН и произнася реч, в която призовава за повече усилия за справяне с изменението на климата. Той каза: "И когато жабокът Кермит запя "Не е лесно да си зелен" - Помните ли тази песничка? Искам да знаете, че той греши. Той греши. Лесно е, не само е лесно, но е и доходоносно и е правилно да бъдеш зелен. Няма значение, че според мен беше малко груб с мис Пиги".

За Путин: "Въпреки че прилича малко на домашния дух Доби, той е безмилостен и манипулативен тиранин".

За плуването: "Ако хората искат да плуват в Темза, ако искат да поемат живота си в свои ръце, те трябва да могат да го правят с цялата свобода и радост на нашите предци". Джонсън твърди, че сам е плувал в Темза, по-специално в Чисуик, което е не само забранено, но и изключително опасно, тъй като реката е известна със силните си течения там.

За пинг-понга: "Пинг-понгът е изобретен на трапезите в Англия през XIX век и се е наричал Wiff-waff! И тук, мисля, е разликата между нас и останалите - другите народи, например французите, поглеждат към масата за хранене и виждат възможност да вечерят; ние я поглеждаме и виждаме възможност да играем Wiff-waff".

За наднорменото тегло: "Помислете си: за всичко са ви виновни вашите мазнини". През 2004 г. той написа цяла колона за "Телеграф", в която твърдеше, че затлъстяването е избор. Тогава написа: "Колкото повече държавата се опитва да поеме отговорността за проблема, толкова по-малко разрешим ще стане той".

За технологиите: "В бъдеще гласовата връзка ще бъде във всяка стая и почти всеки предмет: матракът ви ще следи за кошмарите ви, хладилникът ви ще издава звуков сигнал, че сиренето ви свършва, входната врата ще се отваря в момента, в който се приближите, като някакъв мълчалив прислужник".

За търговията: "Пием повече италианско вино, от която и да е друга нация в Европа - 300 млн. литра просеко всяка година", каза той през 2016 г., като заплаши италианците, че на острова ще спрат да купуват просеко в случай на лоша сделка за Брекзит: "Италианците няма да изложат това на риск".

За Шварценегер: "Стилът ми на говорене беше критикуван от авторитетен човек като Арнолд Шварценегер. Беше славен момент, приятели, реторическите ми умения да бъдат осъдени от един сричащ австрийски киборг".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Куха лейка

    23 0 Отговор
    с огромно самочувствие ,присъщо само на англосаксите--с това ще го запомним рошавият смешко
  • 4 фен на сидеров

    16 0 Отговор
    а, трябва ли да го запомним !? едва ли с нещо повече от невчесания перчем.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Рошко

    16 3 Отговор
    Този разрошен булдог щеше да свърши по добра работа в цирка отколкото в парламента. За това си допаднаха със Зеленски - Клоуни.
  • 8 Смешник

    12 1 Отговор
    Ти може и да го запомниш с глупостта му ,но аз не .Всъщност кой е този и въобще има ли въобще за какво да се споменава името му ,с какво ще бъде запомнен освен с празни глупави приказки и с насърчаване към Зеленски да продъшбават да умират невинни хора в Украйна? Такива като вас които се кланят на англосаксите може и да го запомните с клоунските му номера и с глупоста му ,но аз не го помня вече и не можах да го запомня с нищо друго освен с непознатия и с глупави не на място шеги.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Секата

    9 0 Отговор
    Мъ.ай.на.тъ му на пудела
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 То крилати фрази няма

    1 0 Отговор
    Дори Майк Тайсън.защото все пак е бил човек от,, улицата,,...!