Last news in Fakti

26 Юли, 2022 17:13 3 769 5

Учени разчетоха "езика" на кучешката опашка

  • учени-
  • изследване-
  • кучета-
  • опашки-
  • език

Начинът, по който кучетата махат с опашките си, издава техните чувства

Учени разчетоха "езика" на кучешката опашка - 1
Снимка: Shutterstock

Начинът, по който кучетата махат с опашките си, издава техните чувства, установиха изследователи от Китайската академия на науките, пише "Дейли мейл".

Авторите на изследването са използвали система за проследяване на движението, за да анализират 21 000 махания на опашката на десет кучета от породата бигъл. По време на експеримента животните са прекарали три дни с непознати хора, които са им показвали добро отношение - галили са ги, хранили са ги и са си играли с тях.

Изследователите са установили, че когато кучетата се срещат с непознати, те махат с опашка наляво. Когато обаче виждат хора, с които са общували преди, движенията на опашката им са насочени предимно надясно.

Според специалистите кучетата махат с опашка на дясната страна поради активирането на лявото полукълбо на мозъка, което обработва положителните емоции. Това означава, че ако маха с опашка надясно, домашен любимец е щастлив и доволен. Ако опашката му се върти повече наляво, може да се предположи, че кучето е нервно или уплашено, допълва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    27 1 Отговор
    много по-лесно отколкото да разчетеш парламентарните въртиопашки.

    Коментиран от #4

  • 2 Зззз

    19 1 Отговор
    Невероятно ,нямам думи за тези учени и спонсорите им.99% от жителите на Земята са особено заинтересовани от тези показания.
  • 3 Да питам само

    22 2 Отговор
    Недоучилите разкриха ли нещо за езика на голата опашка, която тепърва в Европа ще ядете?
  • 4 Не точно

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Това е":

    ония от парламента въртят във всички посоки, и не само тия опашки! Според парите!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.