1 Август, 2022 10:31 3 848 1

Жена разбра, че е мъртва от шефа си

  • смърт-
  • почина-
  • мъртва-
  • шеф-
  • работодател

Работодателят на Анджела изпратил съболезнователно писмо на близките ѝ, след като от социалното осигуряване го уведомили, че служителката му е мъртва

Жена разбра, че е мъртва от шефа си - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Жителка на американския град Файетвил в щата Северна Каролина бе призната по погрешка за мъртва, заради което застраховките и обезщетенията ѝ били спрени, съобщи ABC 11, цитира bTV.

През март Анджела Феърклот получи писмо от своя работодател. Тя с изненада установява, че то всъщност е съболезнователен адрес за собствената ѝ смърт. В писмото се споменава също, че компанията е научила за смъртта ѝ от Службата за социално осигуряване. „Бях в потрес. Не им ли трябва дори смъртен акт?“ казва жената.

Според годеника на Феърклот след това всички социални плащания са спрени. „Тя не получи парите и се обади в банката. Там ѝ казаха, че социалното осигуряване е замразило сметките ѝ и тя е загубила всичко: застраховка, всички обезщетения и достъп до кредитна сметка“, каза той.

Двойката се свърза със социалното осигуряване, но не можа да си уреди среща в продължение на месец. В крайна сметка те решиха, че не могат да чакат толкова дълго и съобщиха за проблема си на ABC 11. Публичността принуди социалното осигуряване да излезе с изявление. В същия ден Феърклот получава обратно обаждане и е поканен в офиса на организацията, за да коригира грешката.

Приблизително 2,9 милиона смъртни случая се докладват на социалното осигуряване всяка година. Точността на тези данни е много висока, на поправки подлежат само 0,33% от случаите. Смъртните случаи се съобщават от държавни агенции, погребални бюра, членове на семейството и финансови институции. Ако някой подозира, че е незаконно смятан за мъртъв от социалното осигуряване, той трябва да докладва в службата за социално осигуряване в района на пребиваване възможно най-скоро от приложението за социално осигуряване.

По-рано беше съобщено, че жителка на китайската провинция Съчуан внезапно разбра, че е мъртва от 15 години. За да разреши това недоразумение, китайката се обърна към различни държавни агенции и похарчи хиляди юани, но опитите ѝ бяха неуспешни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 байгън с колелото

    3 2 Отговор
    хамериканска идиотщина