Last news in Fakti

2 Август, 2022 09:34 6 055 4

Не пийте вода, която е престояла една нощ до леглото ви

  • вода-
  • легло-
  • здраве

Вижте защо

Не пийте вода, която е престояла една нощ до леглото ви - 1
Снимкa: Shutterstock

Много хора имат навика вечер да оставят до леглото си чаша, пълна с вода, за да могат да отпият няколко глътки през нощта, ако е необходимо. Но може ли да пиете тази вода сутрин? Експерти споделят пред изданието Freundin, че това е вредно и консумацията на такава вода след ставане от сън, трябва да се избягва.

„Проблемът е, че водата, която е оставена в чаша за няколко часа през нощта, не само застоява до сутринта, но и може да навреди на вашето здраве“, споделят експертите. Тя събира прах и бактерии, които циркулират във въздуха.

В допълнение, тази течност може да привлече различни насекоми, които е възможно да оставят своите екскременти и яйца в нея. Абсолютно е невъзможно подобно замърсяване да се определи с просто око. По-добре използвайте тази вода за поливане на цветята, а не за пиене. Препоръчителен вариант е водата на нощното шкафче да се съхранява с малка стъклена бутилка с капачка.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    24 0 Отговор
    Много поучителни статия, даже викам зарди бактериите вече да си лягам с маска

    Коментиран от #2

  • 2 Ако не си фърлиш чашата

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    СЗО щи наложи 14 дневна карантина. А след тва няма да можеш да излизаш от града без пътен лист
  • 3 Хахаха...

    18 0 Отговор
    За това вместо вода на нощното шкафче оставяйте едно шише ракия.
  • 4 Буха ха

    9 2 Отговор
    Страхотна статия, благодаря ти Венелина, много ще се радвам ако спреш с вулгарните си среднощни статии