3 5933

Рецепта на деня: Хрупкави пръчици от патладжан

  • патладжани-
  • пръчици-
  • какво да сготвя

Неустоимо изкушение

Рецепта на деня: Хрупкави пръчици от патладжан - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 средно голям патладжан
  • ½ чаша галета
  • ¼ чаша прясно настърган пармезан
  • 1 чаена лъжица микс подправки по избор
  • 1 чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица сушен босилек
  • ½ чаена лъжица чесън на гранули
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • ¼ чаша брашно
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжана на кръгли филийки, а след това на пръчици. Подсушете между два листа кухненска хартия. Притиснете, за да премахнете излишната вода. В купа смесете галетата, пармезана, микса подправки, солта и черния пипер заедно с чесъна. Разбъркайте добре, докато се смесят. Добавете брашното в друга купа. В трета купа разбийте яйцата.

Потопете всяко парче патладжан в брашното. Оваляйте, докато полепне добре. След това оваляйте в яйцето. Накрая оваляйте в галетата. Подредете патладжанените пръчици в тава за 5 минути да си починат и да поемат вкусовете.

Загрейте еърфрайъра на 180-190 градуса. Поставете патладжанените пръчици в кошницата на уреда. Уверете се, че не се допират. Между тях трябва да има разстояние. Ако се налага гответе на няколко порции. Гответе за около 10 минути или до хрупкава златиста коричка. Подредете върху кухненска хартия за няколко минути преди сервиране, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дългият

    4 0 Отговор
    Венелинче,работила ли си с ерфраиър или правиш само копи пейс...Единствено става за опит за здрависловна храна...за нищо друго.Едни картофи ги лангърках 35 мин за да станат.....Отделно че през 7..8 мин.трябва да ги разбъркваш....Пари нахалост...това е тази мъка наречена ерфраиър...
  • 3 Потник

    7 0 Отговор
    Еърфрайъра......ХАХХАХАХ
    Стига,стига