4 Август, 2022 11:58 4 618 19

Ученик от френската гимназия отнесе тежко наказание заради секс подарък към учителка

  • тийнейджър-
  • ученик-
  • учител-
  • нагло държание-
  • гимназия

Това далеч не е първият случай на нагло поведение от страна на тийнейджър спрямо учител, който обаче бива оправдан заради минимални пропуски в протоколи за случаите от страна на училището

Ученик от френската гимназия отнесе тежко наказание заради секс подарък към учителка - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Ученик от столичната 9-а френска гимназия подари гофрета във формата на фалос на учителка пред цял клас и отнесе най-тежкото наказание - „преместване в друго училище“, предава "Телеграф".

„За“ гласували 53 от 61 преподаватели в учебното заведение. Миналия месец състав на Административния съд София-град обаче отмени наказанието на тийнейджъра. В същото време ръководството на елитното училище е твърдо решено да защити реномето си и обжалва решението. Така съдебната сага ще продължи на по-горна инстанция - Върховен административен съд.

Проверка на „Телеграф“ в масивите на съда показва, че и други елитни столични гимназии водят съдебни битки с родители на наказани ученици, но доста често дори и по-леки санкции от изключване падат в съда. Магистратите масово отменят заповедите за наказание, издадени от директорите заради формални пропуски в процедурата, като недоказано присъствие на социален работник, психолог или педагогически помощник по време на изслушването на виновника. Сред другите „мини“ са преразказан протокол от педагогическия съвет, на който се гласува наказанието, ненадлежно уведомяване на родител и пр.

Екскурзия

Заради зле воден протокол и недоизпипана процедура пада и наказанието на ученика с гофретата. Действието се развило в края на миналата година. Тогава момчето заедно с няколко свои приятели влизат в часа на осмокласниците, с които бившата им класна - учителка по френски, трябвало да проведе час. Когато госпожата влязла, заварила на бюрото си десерта с форма на мъжки полов орган. На дъската гордо се мъдрела абревиатура, която на български значела мъжки полов орган, а отдолу пояснение на английски Кeep Уour Рositive, или в превод „запази позитивизма си“, става ясно от протоколите по делото. Гофретата вървяла и с листче с послание към госпожата „От любимия ученик“, който впоследствие е изключен, с пояснението, че това щял да ѝ подари на екскурзията, на която не го била взела. Преподавателката се стъписала, изтрила написаното от дъската и помолила неканените гости да напуснат, за да проведе часа си. След случката обаче пуснала докладна до директора на гимназията.

Ученик от френската гимназия отнесе тежко наказание заради секс подарък към учителка
Снимка: БГНЕС

Извинение

След като работата се размирисала, другите участници в "акцията" се извинили, но не главният инициатор. Това той направил по-късно, малко преди да бъде гласувано най-тежкото наказание „преместване в друго училище“. На педагогическия съвет първоначално е предложено да бъде наказан с „предупреждение за преместване“, но в последния момент преподавател предлага да се гласува най- тежкото. Наказаният младеж е разпитан пред съда и твърди, че всичко е било просто шега и не е искал да обиди учителката. Освен това негодува защо другите му съученици са с по-леки наказания, а той единствен бил изключен. Майка му, която също присъства на изслушването пред учителите и е разпитана пред съда, твърди, че синът ѝ е бил прекъсван, докато давал обяснения и се опитвал да се извини. Въпроси му задавали непознати учители, които не се представили дори. В крайна сметка съдът се произнася в полза на младежа заради процедурни нарушения от страна на училището. „Неспазването на посочените изисквания е довело до нарушаване правата на непълнолетния, действащ чрез законния си представител - отсича съдът и допълва: - Касае се до инцидентна спонтанна постъпка на ученик, който по принцип е с нормално поведение на ученик в тази възраст“.

Обяд

Люта съдебна битка са повели и родителите на две ученички от 33-та езикова гимназия „Света София“. Тийнейджърките били наказани с „предупреждение за преместване“. Делото на едната тийнейджърка е приключило на първа инстанция още миналия месец в полза на провинената. Момичетата били наказани, защото са яли дюнери по време на час по френски. Действието се развива през октомври миналата година. Двете влезли в часа с храната и съвсем спокойно започнали да си обядват. Преподавателката ги помолила да напуснат, но едната единайсетокласничка отказала с мотива, че направо припадала от глад. Тогава учителката отишла да повика някой от ръководството на гимназията. Като видели накъде отиват нещата, момичетата излезли. Върнали се по-късно и започнали да си правят селфита в час и да вдигат шум. В разпит пред съда по едно от делата учителката обяснява, че двете често обръщали часа на закусвалня. Освен дюнери в час си похапвали ориз по китайски, пържени картофки, нудели и пр.

В един от случаите на учителката ѝ писнало и излязла от класната стая, казвайки, че няма да води час, докато двете ядат. След като момичетата се наяли, техен съученик отишъл да уведоми учителката, че вече може да се върне в клас, защото двете са приключили с обяда. Въпреки всичко магистратите намират пробойни в процедурата по налагане на наказанието. Не е ясно как са уведомени родителите за старта на процедурата по налагане на наказание, нито дали на изслушването на ученичката е присъствал социален работник, са сред мотивите на магистратите да отменят санкцията на едното момиче. Делото за наказанието на другото е висящо. Гимназията е осъдена да плати 10 лева.

Искала да го погъделичка: Момиче проби тъпанче на съученик

Ученичка от Професионална гимназия по туризъм бе преместена в друго училище, след като проби тъпанчето на свой съученик в час. Това е едно от малкото дела, по които съдът се съгласява със санкция, наложена от школо. Тийнейджърката наранила съученика си с навит на фуния етикет от минерална вода. Когато вкарала фунийката в ухото на момчето уж да го погъделичка, младежът рязко мръднал. В резултат получил временно намаление на слуха и се наложило да отсъства заради лечението. Майката на пострадалия веднага сезирала директора на училището. В заявлението приложила и медицинско свидетелство за пораженията. Събрал се педагогически съвет, на който било решено ученичката да бъде преместена. Преди това деветокласничката била изслушана в присъствието на майка си, на психолог и на педагогически помощник. Ученичката обяснила, че не е наранила момчето нарочно, но не се извинила. Така тя била преместена за определен период от време. Майката завела дело, но този път съдът се произнася в полза на училището и осъжда майката да плати 500 лева разноски по делото на Софийската професионална гимназия по туризъм.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кькь

    26 6 Отговор
    Дано дойде ден в който няма да се пишат такива глупости

    Коментиран от #2

  • 2 Теле

    28 13 Отговор

    До коментар #1 от "Кькь":

    Докато им плаща козяк няма да се отървем от простотий
  • 3 Гечко

    21 3 Отговор
    Едно време подарявахме фалос с форма на гофрета. На къде отива този свят…
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 роко

    2 19 Отговор
    Ако беше направил същия подарък и на другите учители,всички щяха да са доволни и нямаше да има такива наказания.Все пак завистта си е завист.

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Наблюдател

    4 13 Отговор
    Е, нали не е застрелял госпожата - да оставим децата да се забавляват в училище и без това там не се учи
  • 9 Соваж бейби

    2 14 Отговор
    Днешните са по любезни,едно време слагаха топлийки на стола имам спомен по случайност една от най гадните учителки получи кофа за боклук с боклука на главата си,не беше за нея случайна грешка.Винаги има някой мразен учител ,по математика са най досадни и злобни .Жалко за момчето от такова хубаво упилище , ще го пратят с лошо досие някъде може би автотранспорт или строителния .Има и такива глупаци

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Соваж бейби

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Моарейн Дамодред":

    Едно време ние бяхме много послушни ,сигурно ?!Това за родителите няма нищо общо с детето,може да е дете на адвокати ,доктор и да е пълен боклук ,обратно дете на по невежи и отрудени хора да бъде гений ,отличник..

    Коментиран от #14

  • 12 Дай Боже

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "роко":

    Утре и жена ти и дъщеря ти и снаха ти да станат учителки! И все гофрети да хапват, че и на тебе у дома да ти носят, да храниш внучките си с тях!
  • 13 Наблюдател

    5 4 Отговор
    Т.н. "демокрция" ако нещо със сигурност реализира то е тотално падение на образованието, а още повече на нещото наречено "съд".
  • 14 има ги всякакви

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Соваж бейби":

    Професията не пречи и родителите да са невъзпитани.

    Коментиран от #15

  • 15 Соваж бейби

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "има ги всякакви":

    Така е има и такава порода ,но не всички !Учителите също имат трески за дялане ,не всички са за тази професия,не защитавам момчето но не мисля че е без причина подаръка.Да си учител и да си любимият учител на децата също е трудно .Има един филм с песента на Кулио ,Опасен ум -1995 г. с красивата Мишел Пфайфър много показателен
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 пезевенк

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Соваж бейби":

    Ще се изучи някак. Ако е оправно - ще се бутне из технологиите. Айде стига вече старите похвати - като те наклепат отнякъде да плащаш цял живот. Тая приключи. По-скоро свръхконтролът чрез технологиите ще е следващият проблем. Ама на 80-те % сигурно ще им хареса, стига да са осигурени и да има зрелища...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.