Last news in Fakti

8 Август, 2022 18:33 1 511 1

Проведе се световно първенство по сърф за кучета (ВИДЕО)

  • сърф-
  • световно първенство-
  • световно първенство по сърф-
  • кучета-
  • състезание

Над 10 кучета се състезаваха за приза най-добър сърфист на четири лапи

Проведе се световно първенство по сърф за кучета (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

В Калифорния се проведе Световното първенство по сърф за кучета. Стотици се събраха на плажа в град Пасифика, за да наблюдават състезанието, предава bTV.

Над 10 кучета взеха участие в битката за първото място в няколко категории, включително в тандем със стопаните си.

Победителите бяха избрани по строги критерии – продължителност на сърфирането, способност на кучето да хване вълната и увереност.

Победителка в категорията за големи кучета бе 10-годишната Фейт, чиито собственик Джеймс Уол я спасява от живот на улицата като пале.

"Като кученце тя се страхуваше от много неща. И ние просто започнахме да ходим на плаж. Тя скочи на една от дъските за сърф и аз си казах, ок, нека да опитаме... и оттогава не се е обръщала назад", казва той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    3 1 Отговор
    Докато на всякъде по света разправят как няма пари за социални помощи, пенсии, здравеопазване, образование... Се организира световно първенство по сърф за... кучета.
    Има логика, защо не?