Last news in Fakti

10 Август, 2022 14:31 4 965 22

Васил Илиев искал да даде 20 хил. долара за поздрав от Майкъл Джексън

  • васил илиев-
  • майкъл джексън-
  • поздрав-
  • елвис пресли-
  • цецо елвиса

Шефът на ВИС-2 искал Джако да поздрави групировката по телевизията

Васил Илиев искал да даде 20 000 долара да накараме Майкъл Джексън да каже пред камерите: "Хай, ВИС-2". Това си спомня към днешна дата най-добрият европейски имитатор на големия Елвис Пресли - Цветелин Атанасов.

Офертата е отправена към екип на БНТ, който щял да отрази грандиозен концерт в памет на Елвис, малко след като дъщеря му Лиза се е омъжила за Джако. Българският имитатор е част от шоуто.

Талантливият Цецо Елвиса ще стане другата седмица на 51 години, които изобщо не му личат. Мъжът, който е усвоил до съвършенство имитацията на краля на рока, е единственият българин, който е на "ти" с почти всички близки на Елвис Пресли, включително голямата му любов Присила и дъщеря им Лиза Мари Пресли. Цецо общува много често с тях и до днес. Съседката на семейство Пресли в Мемфис Били льо Жен дори поискала да осинови Цецо, но нямало как, защото той бил навършил пълнолетие и законът не позволявал.

Когато през 1983 г. пускат по кината първия филм за живота на Елвис, Цецо си купува билети за всички прожекции и изобщо не излизал от салона. Започва да се пробва да пее като Елвис Пресли и му се получава. След завършване на училище се явява в София на конкурс за вокалисти. Одобряват го и започва да пее в хотел "Родина". В програмата заедно с него са Еди Казасян, балет "Телефон" на Алла Пугачова, Васил Петров.

Следва победа на конкурс в телевизията. Разбира, че в Мемфис, Тенеси, ще има международен конкурс за двойници на Елвис. Решава да участва на всяка цена и пише писмо до имението Грейсленд. След две седмици му отговарят, че е записан. Събира пари от приятели и заминава.

"Отидох и спечелих конкурса за най-млад двойник на Елвис от Европа от младия му период с изпълнение на Jаilhouse rock, разказва гордо Цветелин. Тогава Били льо Жен го завела в родния град на Елвис Тюпелоу, Мисисипи, където лично кметът го удостоява със званието почетен гражданин. Цецо става председател и на официален фен клуб на Краля на рока.

"Запознах се с много хора от оркестъра и обкръжението на Елвис Пресли и редица други негови близки, приятели и роднини. Постепенно станах като член на фамилия Пресли. Снимаха ме дори в прочутото шоу "Добро утро, Америка". Такова нещо не бях очаквал и в най-смелите си сънища, навсякъде ме посрещаха като звезда. Беше им страшно интересно откъде съм и им разказвах подробно за България, която бъркаха с Боливия", спомня си българският Елвис.

Година след триумфа Цецо получава покана за огромен концерт в пирамидалната арена в Мемфис. Точно тогава Майкъл Джексън се жени за дъщерята на Елвис Пресли - Лиза Мари. Двамата решават да направят концерт в памет на Краля на рока със звезди като Елтън Джон, Скорпиънс, Бон Джоуви, Брайън Адамс, Майкъл Болтън и кой ли още не. Цецо също е поканен и му дават правото да доведе и българска медия. Цецо избира БНТ. Оттам пращат екип начело с тогавашната водеща на "Звезди в ефира", а по-късно и депутатка Юлияна Дончева.

"Тук има един весел момент", разказва Цецо. За да заминат за САЩ, на хората от БНТ им трябват пари и те се обръщат за спонсорство към пирамидата на Майкъл Капустин "Лайф Чойс" и тогавашния бос на ВИС-2 Васил Илиев. "Илиев ни помогна, но ни каза следното: "Ще ви дам още 20 000 долара, ако накарате Майкъл Джексън да каже пред камерата "Хай, ВИС-2". Това му трябва за рекламен клип", смее се Цветелин. Въпреки опитите на всички от екипа не успяват да стигнат до Джако и премията остава нереализирана, писа "България Днес".

"Юлияна им събра погледите. Брайън Адамс се опита да я сваля и я покани със себе си на турне в Германия. Тя обаче го отряза", спомня си Цецо, който обожава новия филм за Елвис Пресли.

"Той е най-добрият, който съм гледал", категоричен е българският имитатор на Краля на рока.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Убо

    30 4 Отговор
    Само от СиКажийската групировка има живи. Защо ли?

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Псевдоним

    19 14 Отговор
    Някогашните мутри бяха щедри хора, а днешните са стиснати.

    Коментиран от #3

  • 3 роко

    47 2 Отговор

    До коментар #2 от "Псевдоним":

    Щедри ,раздадоха им народни пари,да се правят на мутри.Но така и нищо не направиха за България.То не напразно имаше един лаф.Тъп си като борец.
  • 4 Баце

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "Убо":

    Защото ВИС бяха мафията, а ние от СИК сме властта!
  • 5 Анонимен

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Убо":

    Бойко и Маджо.

    Коментиран от #8

  • 6 плевен

    29 3 Отговор
    20 000 долара за две думи от Майкъл Джексън. И 20 лева за Факти, за да изразят почитта си към знаковите мутри. Целуването ръката на кръстника е безплатно.
  • 7 Охо-бохо

    39 0 Отговор
    Използваха ги за параван докато окрадат държавата. А те, прости, селски момчета, не можаха да понесат тежестта на огромните капитали които превъртаха.
  • 8 123

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Предателите в България,винаги остават живи.
  • 9 Лесни

    24 0 Отговор
    пари , лесно се пилеят !
  • 10 Демби

    6 2 Отговор
    "Няма мафия, всички сме във филма."
  • 11 свети Пешо

    16 1 Отговор
    Сега Джаксъна и Висаджията да се поздравяват по 5пъти на ден от оня свят ако искат.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 въпросче некое

    13 1 Отговор
    А Киро колко плати Байдън да му каже името миналата година на Трите уяя?
  • 15 човек от народа

    11 1 Отговор
    на тези отдавна им изтекоха застраховките !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дъртата с прическата

    5 0 Отговор
    Този, ама никога, не съм го смятала за,, нещо,, това е сериозно...!
  • 18 Къв Джaко бре

    5 0 Отговор
    Те тия нa чaлгa cе рaдвaт. Лепa Бренa зa толковa нa чacтно пaрти щеше дa им дойде.

    Коментиран от #19

  • 19 За Лепа Брена

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Къв Джaко бре":

    требват поне 200 000$
  • 20 Бай Ганьо

    3 0 Отговор
    Използваха борчета за параван .Дадоха им власт и пари и им дърпаха конците.Помните ли куклен театър.Те бяха просто на сцената за пред хората.Като си свършиха работата ги пенсионираха .Останаха кукловодите.Просто е за умни хора.
  • 21 Любчо

    4 0 Отговор
    Най умните са ТИМ
    Те направиха и капитал и бизнес легален и останаха всички живи.
    Е това са най умните от прехода.
    Другите просто си останаха едни момчета който не мислеха , само перчене с охрани.
  • 22 ДАЙТЕ И ДРУГИТЕ БОКЛУЦИ БЕЗЧЕТ КОИТО ТРЯ

    1 0 Отговор
    БВАШЕ ДА СА ПО ЛАГЕРИ И КАТОРГИ ЗА ДА СТРОЯТ КАПИТАЛИЗ,,Ъ"МА ЗАЕДНО И НЕОТЛЪЧНО ДОЖИВОТ С ПОЛИТИЦИТЕ !!