13 Август, 2022 12:14 2 302 5

Заснеха пясъчен дявол в Англия

  • пясъчен дявол-
  • англия-
  • природно явление

Природният феномен обикновено се случва в горещо и ветровито време

Заснеха пясъчен дявол в Англия - 1
Снимкa: Shutterstock

Необичайно природно явление - пясъчен дявол, заснеха огнеборци в Североизточна Англия, след опустошителен горски пожар в района на Дърам. Пясъчните дяволи, наричани още „танцуващи дяволи”, се образуват по същия начин като торнадото – от въртяща се колона въздух.

Пясъчните дяволи се срещат по-често в пустините. По-рядко могат да се образуват и в гористи местности, като скоростта на завихрянето на вятъра във фунията им може да достигне 27 километра в час.

Природният феномен, който обикновено се случва в горещо и ветровито време, не е обичаен за Англия. Страната обаче е обхваната от невиждани жеги това лято, като прогнозите са температурите през следващите няколко дни да надвишат 30 градуса. Миналият месец живакът в термометрите отчете рекордните 40 градуса, посочва метеорологичната служба.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да бе

    8 0 Отговор
    пясъчен дявол друг път,тва е на борко младоженеца прическата
  • 2 психо

    5 1 Отговор
    Ако е 28км в час пак ли е дявол или е жена му?

    Коментиран от #3

  • 3 един от стадото

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "психо":

    периферната скорост на торнадото е опасна, а не линейната
  • 4 Черен ли

    1 0 Отговор
    Беше....?!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.