Last news in Fakti

15 Август, 2022 08:41 3 650 8

Българин постави нов световен рекорд

  • теодор цветков-
  • плуване-
  • езеро-
  • русе-
  • рекорд

27-годишният Теодор Цветков плува във водите на езерото в лесопарка "Липник" в продължение на 71 часа

Българин постави нов световен рекорд - 1
Снимкa: Shutterstock

Русенецът Теодор Цветков, известен с благотворителни каузи, които подкрепя, постави световен рекорд. В продължение на 71 часа той плува във водите на езерото в лесопарка "Липник" край русенското село Николово. Това съобщиха от кметството в Русе.

Младият мъж е поставил началото на плувния маратон в четвъртък, като го е завършил успешно вчера следобед.

Теодор сподели, че първите 7 часа и последните две нощи са били най-трудни за него, но благодарение на добрата си подготовка и на екипа си е успял да преодолее това изпитание.

Българин постави нов световен рекорд
Кадър: БНТ

"Бяха няколко момента, където замръзнах, по-скоро спазми получих от свръхнатоварването", заяви Теодор Цветков.

Приятелите му от клуба по кану-каяк са били непрекъснато с лодките до него.

"Бяхме 5-6 човека каякарите, сменяхме се от време на време, но той надъхва всички нас, както и ние него", допълни Мартин Церик.

"През цялото време се държа добре, имахме няколко моменти, в които всички се уплашихме за него, но успяхме да ги преодолеем", добави Венцислав Коев.

Проливният дъжд, който се изля в последните 4 часа от плувния маратон, не позволи на Теодор да остане по-дълго във водата.

"Тогава е абсолютно забранено - по време на гръмотевична буря, каквато се изви тук, да има хора във воден басейн, защото те стават обект на светкавици и може да има фатален завършек. Той направи 71 часа, което е уникално", заяви д-р Христо Метев, специалист по белодробни заболявания.

"Доказах, че невъзможното е само дума и всичко може да стане възможно. Постигнахме го, мисля още на 68-мия час, успяхме да го подобрим, но най-важната цел никога не са били рекордите, винаги е било да вдъхновяваме младите, спортът да се развива и да има бъдеще за следващите поколения", каза още Теодор Цветков.

Докато се възстанови, Теодор остава под лекарско наблюдение. А след това ще преследва поредната си цел – да преплува Черно море от Одеса до Бургас.

Теодор Цветков посвещава този успех на своите спонсори, на близките си и на екипа си.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    16 1 Отговор
    Браво !!!
  • 2 хахо

    6 19 Отговор
    Дайте му 1 мотика на тоя рекордьор да прекопае градинките , поне така ще свърши нещо по-полезно. Някой ако може да обясни какъв е смисъла от тези глупави рекорди?

    Коментиран от #3

  • 3 Е, няма как

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "хахо":

    да разбереш...
  • 4 Бамбука

    7 0 Отговор
    Поздравления ! Бъдете здрав и до нови успехи !
  • 5 Стоян Хлебаров

    1 4 Отговор
    ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА-ДА ПРЕПЛУВАШ ЧЕРНО МОРЕ!? Плуването в солени води е съвсем различно от плуването в сладки води! Тоя плувец,да не би да е...."Селянинът без колелото"/с Геоги Георгиев-Гец!?Спрете го ,докато не се е удавил....

    Коментиран от #7

  • 6 Браво..!

    2 2 Отговор
    За, какво... че си няма друга работа...!
  • 7 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стоян Хлебаров":

    В солената вода изплуваш по-лесно. По-плътна е.
  • 8 Гост

    4 1 Отговор
    Браво на рекордьорът. Във времена, когато ни е срам от политиците ни, поне такива хора да измиват името на България пред света.