Необходими продукти:
- люти чушки - количество по желание;
- оцет - 4 с.л. на 1 буркан;
- захар - 2 с.л. на 1 буркан;
- сол - 1 с.л. на 1 буркан.
Начин на приготвяне:
Важно е да споменем, че количествата се отнасят за един компотен буркан, а не голям трилитров, пише actualno.com.
Най-напред чушките се измиват, а след това се подреждат в буркана. Добавят се оцет, захар и сол и се долива с вода. Бурканите се затварят с капачки и се оставят на прохладно и тъмно място.
След няколко дни лютите чушки са готови за консумация. Тази рецепта е изключително лесна и простичка, задължително я пробвайте и сме сигурни, че ще останете много доволни от крайния резултат.
Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Дедо ви
10:16 16.08.2022
2 Венелина Маринова Редактор
хаха венче, къде си чела че люти чушки може да се варят за туршия!?
10:42 16.08.2022
3 Помията
17:49 16.08.2022