Last news in Fakti

21 Август, 2022 21:05 14 778 27

Kои продукти си струва да пазаруваме в големи количества, за да спестим пари?

  • спестяване-
  • пари-
  • продукти-
  • големи количества-
  • промоции

Вижте кои са те

Kои продукти си струва да пазаруваме в големи количества, за да спестим пари?  - 1
Снимка: Shutterstock

Неведнъж сме ви казвали, че един от най-добрите начини да пестите пари, когато пазарувате, е да купувате някои неща в големи количества, когато са на промоция, за да имате запас, докато чакате следващия промоционален период, пише actualno.com. В следващите редове ще дадем няколко конкретни примера, при които разликата в цените се усеща значимо. Вижте кои са те:

Варива

Варивата са от типа продукти, които често можете да видите на промоция с етикет "2 на цената на 1", а срокът им на годност е доста дълъг. Това ги прави идеалните запаси. Разбира се, някои от вас ще кажат, че цената им не е толкова високи, но намалението в самата себестойност често е голямо и не трябва да се пренебрегва.

Замразени плодове/зеленчуци

Много често купуваме пакети със замразени плодове и зеленчуци, за да имаме под ръка нещо, което можем да приготвим бързо и лесно. Е, те също са стоки, които често са намалени. Разбира се, не всички, но едната седмица може микс ризото да е с цена 50% надолу, а другата седмица да са замразените броколи. Дебнете промоциите за тях и купувайте, за да поддържате своите запаси.

Мед

Ако не можете да си намерите домашен мед, който да купите в големи количества (цената за 25 килограма е доста по-ниска от тази за един буркан), то следете промоциите в магазините. Често има мед на по-ниски цени и си струва да си купите повече, за да имате в запас. При това без да плащате пълната цена за него.

Олио/Зехтин

Много хора тъжно се шегуват, че олиото е луксозна стока. Това, което може да направите, за да намалите разходите си по тази линия е просто да купите по-голямо количество (ако промоцията го позволява). Защо не можеш да спестяваш?

Кафе

Пакетираното и вакумирано кафе също е друг скъп продукт, който си струва да купувате на промоция и има голяма трайност. Може спокойно да вземете няколко пакета кафе следващия път като има промоция. Според нашите наблюдения цената обикновено пада с до 1-2 лева на опаковка.

Препарати за дома

Всякакви почистващи препарати, прах за пране, тоалетни блокчета и други подобни продукти трябва да се търсят на промоция, за да можете да имате сметка. Цените им са високи, а когато са на промоция е добре да реагирате. Помнете, че не трябва да гледате само крайната цена на продукта, а също така и какво количество е.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аре стига

    41 3 Отговор
    сте всявали паника... И без това някои хора ще готвят с олио, купено през 2022 година до 2028 година.,..

    Коментиран от #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Никакво

    31 4 Отговор
    пестене не е това , а ненужен харчлък !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Раданч Татлъту

    11 16 Отговор
    Най-разумно е да си влагате парите в татуировки!🐵🥳🤡👍
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лост

    35 1 Отговор
    Авторката да го яде меда от магазина. И даже на промоция е по скъп. А за качеството да не приказваме изобщо.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пръц

    35 5 Отговор
    Купуваш си АК47.С него можеш да пазаруваш всичко .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 456тъ7у8

    16 9 Отговор

    До коментар #1 от "Аре стига":

    Откога е "всяване на паника" да ти обяснят базови неща с които да спестиш някой лев? Или сега ще ми обясняваш, че да купиш по-големи количества се искат повече пари на момента които ти разбира се нямаш??? Ами това си е твой проблем- изкарвай повече пари и ще имаш...

    Примерче: в килера имам таблетки за съдомиялната и препарат за пералнята в общи линии за над 1г. напред. Не щото се запасявам, а щото периодично това което ползвам го пускат на оферта "2 за цената на 1"... Веднъж се бяха объркали (буквално бяха сгрешили цената) на моята водка в хипермаркета и 3 дни я даваха на промоция с 30% по-евтино от цената на едро (и реално на 1/3 от обичайната цена в магазина)- да обяснявам ли как 120 бутилки се озоваха в килера ми и как 2г. няма да купувал алкохол? Редовно купувам зимни гуми лятото и обратно- летни гуми зимата щото така или иначе комплект гуми го износвам за 1 сезон- няма проблем да купя с 40% отстъпка комплекта гуми и да седят 3-4 месеца в гаража...
    В общи линии спестяваш тогава когато пазариш това което ти е реално нужно (дори и да е след 3 месеца) и виждаш, че цената му е реално намалена спрямо стандартната на която го купуваш...

    Коментиран от #18, #22

  • 16 Кую

    3 5 Отговор
    И куробранка, модел Партизанка.
  • 17 Taka така

    12 4 Отговор
    Не ми давайте акъл ко да правя, щото си знам, дайте кинти или намалете цените.
  • 18 Каталина

    7 10 Отговор

    До коментар #15 от "456тъ7у8":

    Харесваш ми как разсъждаваш скъпи. Доста интелигентен ми звучиш, ако пожелаеш за начало една гореща вечер съм насреща, та дори с мойте приятелки двете колумбийки - Лина и Наталия . Всички сме оперирани и сме с чисто нови силиконови гърди. Мойте са най- големи и съм и най-търсена, мъжете не могат да ми устоят. Но аз сама си избирам с кой мъж да преспя и дали си заслужава.Сериозни, отговорни и трудещи жени сме. До нови срещи и бъдете здрави и мощни мъже.
  • 19 Соваж бейби

    8 7 Отговор
    Алергична съм от типа хора , купуващи ненужни неща на промоция всяка седмица , чакй да не изхврълям това,че може да ми потрябва някога за нещо.Свекървата ми са така,в тях няма къде топлиика да падне,пълно е с кутии,непотребни неща и излишни мебели,скоро и фотнес уреди пътека за бягане ,за бицепс ,трипес паднах от смях стареца 70 години -били на промоция и така си седят в кутията . Ако ме оставят там да разчистя,гаранция нищо няма да остане ,ще купя чисто нова кола само от вътрешните боклуци ще отворя магазин разпродажби в Leboncoin оказион онлайн,а в двора каква чудесия и мазето Плюшкин ряпа да яде . Мъжлето ми същия събира , прибира , пази аз разчиствам   като замине на работа .
    Спазвам стриктно правилата на Фън Шуй ,обичам да ми е конфортно не живея в склад за стоки на Амазон .Купувам само нужните неща ,промоция и разпродажби има постоянно ,излишни пари не давам,пазя ги в банката парите не инвестирам в неща за някой ден или за другия свят няма да ми трябват.

    Коментиран от #27

  • 20 има още по-добър начин

    10 1 Отговор
    За пестене. Не купувайте! Никакво харчене! Има начини.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БОЙКО СИ Е ПОРЪЧАЛ КОВЧЕГ С ЧЕКМЕДЖЕТА

    1 0 Отговор
    АЗ ИСКАМ ДА ,,РАБОТЯ" ГОРЕ И ТАМ ЩЕ МУ ГИ ВЗЕМА ДО ГРОШ !
  • 25 Анавв

    2 1 Отговор
    Вървим упорито по безумните западни начини за икономия на горива и ток! Тези безумни политици ни връщат в19 век на пра бабите ни! Злобата и алчността на агресорите предизвикващи войни ,глад ,студ и мизерия да забравят мръсната дума демокрация ,това е хитлеров фашизъм!
  • 26 Що кайш

    1 0 Отговор
    За Бога братя не купувайте....Със сигурност ще се минете
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.