След приготвяне на пържено месо много домакини се сблъскват с един проблем - мазни пръски из цялата кухня. Но само тези от тях, които имат повече опит, знаят какво да направят, преди да сложат месото в тигана, за да избегнат чистене на кухнята след това, пише actualno.com.
Топ трик за пържене без мазни пръски
Необходима ви е единствено пергаментова хартия.
Отрежете парче с диаметър малко по-голям от този на тигана. Покрийте тигана с него. Мазните пръски ще се утаят върху хартията и няма да летят в различни посоки. Важно е единствено хартията да се пази от контакт с огън.
Методът е подходящ за пържене на риба, месо, кюфтета и колбаси. Благодарение на него тиганът ще се почисти по-лесно.
Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 26 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 123456
16:32 24.08.2022
2 Хипотамът
16:57 24.08.2022
3 Похлупак
Коментиран от #4
17:54 24.08.2022
4 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH
До коментар #3 от "Похлупак":
С плътен капак стават варени, а не пържени!!!Има едни специални капаци, които са направени от много ситна метална мрежичка,
много са подходящи и при пържене на яйца...
20:23 24.08.2022
5 ИМПЕРИАЛИСТ
21:17 24.08.2022