4 673 5

С този трик ще изпържите месото без мазни пръски

  • трик-
  • пържене-
  • мазни пръски

Необходима ви е единствено пергаментова хартия

С този трик ще изпържите месото без мазни пръски   - 1
Снимка: Shutterstock

След приготвяне на пържено месо много домакини се сблъскват с един проблем - мазни пръски из цялата кухня. Но само тези от тях, които имат повече опит, знаят какво да направят, преди да сложат месото в тигана, за да избегнат чистене на кухнята след това, пише actualno.com.

Топ трик за пържене без мазни пръски

Необходима ви е единствено пергаментова хартия.

Отрежете парче с диаметър малко по-голям от този на тигана. Покрийте тигана с него. Мазните пръски ще се утаят върху хартията и няма да летят в различни посоки. Важно е единствено хартията да се пази от контакт с огън.

Методът е подходящ за пържене на риба, месо, кюфтета и колбаси. Благодарение на него тиганът ще се почисти по-лесно.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 26 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    31 0 Отговор
    Божидаро , моме интернетска , ти барем един път пръжила ли си кюфтета !?
  • 2 Хипотамът

    5 3 Отговор
    Не ме мързи, ше бриша, първо г... после устата. и накрая кот дойде...!
  • 3 Похлупак

    11 4 Отговор
    Цивилизацията е създала КАПАКа.

    Коментиран от #4

  • 4 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Похлупак":

    С плътен капак стават варени, а не пържени!!!
    Има едни специални капаци, които са направени от много ситна метална мрежичка,
    много са подходящи и при пържене на яйца...
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор
    Майка ми го правеше с в. "Работническо дело", чудни кюфтаци ставаха, а не като сегашните...