Last news in Fakti

31 Август, 2022 14:57 26 288 12

Столичанин 30 г. се издържа от тотото, но нито веднъж не е печелил от него

  • кирил костов-
  • човека тото-
  • тото-
  • джакпот-
  • лотария

Дори кучето на човека-тото Кирил Костов носи тематично име - Джакпот

Столичанин 30 г. се издържа от тотото, но нито веднъж не е печелил от него - 1
Снимка: БГНЕС

Някои хора наричат 70-годишният Кирил Костов „човека тото“, защото лотарията близо 30 години изхранва семейството му. Но не защото е ударил джакпота.

Той става първият външен контрагент на БСТ. Или казано просто – през пролетта на 1998 г. дядо Кирил отваря тото пункт „Четирилистна детелина“ в София, в който работи денонощно вече 27 години, пише bg-voice.com.

На вратата на пункта той е оставил телефонния си номер. По всяко време, дори и през нощта, когато някой се вдъхнови, че иска печалба, може да му позвъни и да пусне фиш при него. Тайната на това да работи неуморно се крие във факта, че е намерил професията на живота си. Той е съумял да събере хобито си, удоволствията си и припечелването в едно.

Конфуций го е казал, а Кирил го потвърждава: Избери работата, която обичаш, и тогава няма да бъдеш принуден да работиш и един ден през живота си.

Столичанин 30 г. се издържа от тотото, но нито веднъж не е печелил от него
Кадър: BG-Voice

Човекът-тото има своя концепция, на която държи – трябва не само да му е приятно на него да работи, но и на клиентите да им е хубаво да си пуснат фиша точно при него. От изписването на „джакпот“ с монети на пода до приготвянето на новогодишна баница с лотарийни късмети – по всичко личи, че това място е създадено с много любов и желание. Но всичко в живота си има цена, неговата е личното му време. Въпреки това никога не е посмял да се откаже. Крепи го това, че работата му доставя удоволствие.

Неотлъчно до Кирил е най-верният му приятел – кучето. А как може да се казва кучето на най-отдадения на тотото човек? Джакпот, разбира се.

Голяма част от клиентите си пускат фиш при него, защото смятат, че дядо Кирил им носи късмет. Някои дори му се доверяват толкова, че го правят и от разстояние – обаждат му се по телефона и диктуват числата си.

Той обяснява, че също пуска фишове, чака с нетърпение тегленето и се радва винаги когато някой спечели, дори и да не го познава лично. Описва себе си не просто като хазартна личност, а като „комарджия“. Най-ценното наследство, което е обещал да предаде на дъщеря си, са числата, с които играе от години.

Човекът тото досега не е ударил джакпота от лотарията, но числата в живота си е наредил добре. Казва, че най-голямата му печалба е неговият внук.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    27 4 Отговор
    Д.П. ли ‼️‼️‼️‼️‼️
    Мама Ирен нали беше шеф там ‼️‼️‼️
  • 2 честен ционист

    46 8 Отговор
    Само се сещам как се паднаха 2 пъти по ред в 2 тиража едни и същи числа и си представям, колко е закъсала държавата, щом пусна старите в употреба старите пинизи. Направо да го прекръстват това ТОТО в Комисия за подпомагане на глада, понеже иде як глад.
  • 3 Пръц

    34 6 Отговор
    Абе,Шумов,какъв дядо ти е тоя?Май си завършил и ти някое дърводелско училище,където не ви учат как да се изразявате?
  • 4 шааа

    33 2 Отговор
    Обикновено съм доста критично настроен, предпочитам да соля, вместо да подлсждам, но не и сега. С удоволствие прочетох този материал от началото до края. Надявам се в бъдеще да има повече статии, които да радват читателите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бегай

    40 3 Отговор
    Пише почти 30 г. в заглавието...27 г. в статията...А започнал1998 г.което е 24г. А ми кажете на какво да вярвам.

    Коментиран от #7

  • 7 00014

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бегай":

    Само на твоя ....
  • 8 Тото оо

    13 1 Отговор
    Аха, как се сетил човека, да се,, само издържа,,....!?
  • 9 Мона Лиза

    11 0 Отговор
    Ако е спечелил поне 20 хил лева, за една панелка.... бива....!
  • 10 Артилерист

    19 0 Отговор
    Блазе му на човека. Да е жив и здрав. Има такива хора, които и от малкото са доволни. За разлика от вечно криви, амбициозни инатлии.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 бай Пантелеймон наследникът на бай Иуп

    4 6 Отговор
    този потен вода не е пил .тази работа е за жени с една дума изял е хляба на някоя жена.