Last news in Fakti

7 Септември, 2022 09:32 18 373 8

Най-добрите покупки, които можете да направите в Турция

  • стоки-
  • покупки-
  • турция

Според руска туристическа блогърка

Най-добрите покупки, които можете да направите в Турция - 1
Снимкa: Shutterstock

Руската туристическа блогърка Саша Коновалова, която живее в Турция, изброи най-добрите турски стоки, които винаги носи у дома. Тя сподели в личния си блог кои са най-добрите покупки, които можете да направите там.

Авторката на блога призна, че преди да напусне Турция, всеки път се запасява с любимите си напитки, които нямат аналози в Русия. Сред тях тя посочи турското кафе Dibek, Menengich (на базата на прах от плод на шам-фъстък), Salep (напитка на базата на корен от орхидея и подправки) и султанския чай.

„Туристите често носят кожени изделия от Турция: те са висококачествени и сравнително евтини. Най-често това са обувки: като започнем от ботуши и стигнем до сандали", каза тя.

Освен това Коновалова препоръча и турския одеколон, като отбеляза широкото му използване поради състава му (80 процента алкохол и приятен парфюмен аромат).

Момичето припомни още, че в Турция има голям избор от висококачествени и красиви плажни дрехи и предмети за бита.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само

    18 1 Отговор
    раат локум и дондурма
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кьопекбалък

    11 5 Отговор
    В Турция, в момента можете да си купите евтино всичко, примерно битова техника - сеирсандък, джангърчекмедже, буздолап и разни други работи на известни марки, които имат лиценз за производство там.
  • 4 българин

    26 0 Отговор
    В България може да купим китайски мартеници
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Алито от София

    3 1 Отговор
    Какви кафета бе мая любимая, има къщи на безценница, със приятел си купихме къща в кушадасъ за 60 000 лева, на два етажа, три стаи долу и четери на втория етаж, няма двор, 50 квадрата, но пък сме на 300 метра от морето и то в лазурния бряг, вярно зеленчуци и плодовете са евтени, но нямат българския вкуса, повечето стоки са и еднократни, но не обръщаме внимание и живеем с кеф, само да сме здрави
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.