18 Септември, 2022 15:51 4 490 16

Димитър Рачков празнува юбилей, още двама наши любими актьори са рожденици днес

  • димитър рачков-
  • руси чанев-
  • павел поппандов-
  • юбилей-
  • рожден ден

Рачков става на 50 г., Руси Чанев - на 77 г. и Павел Поппандов - на 76 г.

Димитър Рачков празнува юбилей, още двама наши любими актьори са рожденици днес - 1

Димитър Рачков е най-популярен на широката аудитория като един от водещите на Господари на ефира и на новия проект на НТВ Сенаторите.

Роден е на 18 септември 1972 година в Бургас. Учи в Строителния техникум в родния си град – специалност Геодезия и картография. По-късно завършва НАТФИЗ и започва с актьорската си работа в сливенския театър. Прощъпулникът му на софийска сцена е в Малък градски театър зад канала, скоро след което идват участията му в Народния театър, където играе първо в Двубой по Вазов.

Рачков може да се похвали с 30 театрални роли и по-малко в киното. Години наред участва в тв предаването Клуб НЛО, по-скоро като периферен персонаж, след което е харесан за главно действащо лице в "Господари на ефира".

Актьорът трайно ще остане в паметта на ценителите с неподражаемото си въплъщение като глас на героя зад кадър Бай Брадър от едноименната рубрика на Господари на ефира. Тайното оръжие на Рачков е автентичен бургаски акцент, който прави сценичния му образ уникален, особено в превъплъщението му като колоритния Калеко Алеко. Актьорът има сантиментални предпочитания към образите на брадърите Коцето и Панайот, които смята за едни от най-успешните си ролеви избори. Споделя, че за него не е важна имитацията, а пародирането и успява да наложи собствен жанр, който можем да приемем за разклонение на комедийните пародии в киното.

Руси Иванов Чанев (роден на 18 септември 1945 г.) е български драматичен и филмов актьор. Снима се в българското кино от 1965 г. Най-известните му филмови роли са в „Авантаж“ (1977), „Осъдени души“ (1975), „Време разделно“ (1988), „Кръвта остава“ (1980) и „Мера според мера“ (1981). Особено успешно е сътрудничеството му с режисьора Георги Дюлгеров.

Поппандов е най-известен с ролите си в „Оркестър без име“, „13-а годеница на принца“ и „Васко да Гама от село Рупча“.

Павел Поппандов, Георги Мамалев и Велко Кънев създават популярния проект НЛО през 80-те години (до 1997). По-късно създават и едноименното тв предаване Клуб НЛО.

Заедно с Хайгашод Агасян, Андрей Калудов, Недялко Йорданов и Станислав Пищалов, Попандов е един от основателите на театър „Възраждане“.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подробности

    11 2 Отговор
    А жена му на колко е ?
  • 2 камата

    26 4 Отговор
    Димитре, събуди се...станал си на 50, а се държиш като 15-годишен разглезен лиглъо. Не ти отива вече на бръчките по лицето да се лигавиш и преиграваш толкова.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Козирог

    14 2 Отговор
    Как може да слагате димитър рачков до другите великани на киното!?

    Коментиран от #6

  • 6 един от стадото

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Козирог":

    ми може. Питай Руси Чанев със знаковите филми и роли как се става заслужил и народен артист, а той си остана само един Руси Чанев. А 89та заслужаваше поне едно заслужил
  • 7 От Варна

    13 2 Отговор
    Рачков е преекспониран . Освен за шут, за нищо друго не става. Дайте една стойностна роля, даже само една- няма такава! Но той е хитряга, набляга на ТВ халтурите, защото те носят пари и слава. И е една кукла на конци в ръцете на Халважияните. Те пък си мязат по името, всичките им шоу измислици и копи- пейс предавания са пълна” боза и халва”

    Коментиран от #12

  • 8 Жоро

    4 4 Отговор
    Да са Живи и Здрави ,още дълги години!!!
  • 9 И на петдесет

    10 2 Отговор
    И на 50 си е биклук.
  • 10 рамбо

    10 0 Отговор
    Смешно е да слагате на една везна този самозабравил се шут, който цял живот играе една и съща "роля" с тези утвърдени и успели артисти изиграли десетки и различни роли в киното и театъра
  • 11 123456

    2 2 Отговор
    ЧРД. С здраве.
  • 12 От Одеса

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "От Варна":

    Ние пак сме добре... другаде шутовете и президенти стават, и тогава смехът приключва...
  • 13 Да-бе-да

    4 0 Отговор
    " по-скоро като периферен персонаж, след което е харесан за главно действащо лице в "Господари на ефира".
    .... Ми той и така ще си завърши кариерата, като периферен персонаж.
    мислех, че от Славиту по чалгарска работа, няма. Ама снощи за 5-6 минути гледах в предаването му две силиконки/ близначки............. Ми това шоу и феновете на славитУ няма да гледат.
    А бе тъжна работа........... последствие, ако се вземеш на много сериозно - пропадаш
  • 14 Некой си

    6 1 Отговор
    Да е жив и здрав Рачков, още дълги години.Той е мерилото за опростачването на населението.Без такива пионери,нямаше да знаем колко сме прости !
  • 15 kиро

    2 0 Отговор
    До кога ще търпим този лигльо да заема време в ефир.Култура ли произвцда?Смотан лигльо
  • 16 Смех

    1 0 Отговор
    Рачков - любим?