Last news in Fakti

20 Септември, 2022 14:16 5 200 6

5 изненадващи знаци, че ще живеете дълго

  • признаци-
  • дълголетие-
  • столетници-
  • здраве

Според учените, ако и 5-те признака са налице, ще доживеете дълбока старост

5 изненадващи знаци, че ще живеете дълго - 1
Снимка: Shutterstock

Не сте ли се питали колко време ще сте на тази земя и колко дълго ще живеете? Учени направиха редица от експерименти, за да стигнат до тези отговори.

Според изследователите има 5 основни признака, в живота на всеки от нас, които насочват към това колко години ще пребиваваме на тази земя.

Някои от тях са променливи, други не. Според учените резултатите са доста категорични, а отговаряте ли на 5 от 5, то чукването на век ви е в кърпа вързано, пише Жената Блиц.

Според изследователите високите нива на желязо в кръвта съкращават живота с години. Ако съдържанието на този елемент не надвишава нормалните стойности, то промените, свързани с възрастта, настъпват много по-бавно.

За да живеете по-дълго експертите препоръчват да намалите червеното месо, което е основен източник на желязо.

Продължителността на живота зависи и от пола ви. По правило представителките на нежния пол живеят много по-дълго.

Мъжете стават по-уязвими заради тестостерона, който може да наруши имунната им система. В същото време естрогенът при жените намалява възпаленията в организма.

Статистическите данни, огласени от учените показват и нещо много интересно. Колкото по-любопитен е човек, толкова по-дълго ще живее той. Съответно колкото по-добро образование имате и се развивате ментално, толкова по-близо сте до навършването на век.

Учените са доказали, че оптимистите страдат много по-рядко от сърдечно-съдови заболявания, както и от белодробни. Те не реагират толкова емоционално на неприятности и се възстановяват много по-бързо от стреса. Те живеят с 15% по-дълго от останалите.

Дълголетието може да се нарече и подарък от родителите. Учените са открили четири гена, които влияят на продължителността на живота - CDKN2B, SH2B3, ABO и HLA.

С възрастта ефектът на някои генетични вариации се променя. Следователно децата на дълголетници могат да наследят добро здраве от родителите си.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Име

    13 0 Отговор
    Нещо, което не зависи от никого и става въпреки волята или очакванията на когото и да е
  • 3 Някой

    10 1 Отговор
    Значи, ако си мъж 5 от 5 не става
  • 4 за жените са прави

    15 6 Отговор
    че живеят много по дълго тъй като стреса липсва в много сфери в живота им и не си дават зор за разлика от мъжете които трябва да се борят и напрежението съкращава живота им
  • 5 Ххаххххх

    9 1 Отговор
    Кой колко ще живее, това само Господ го знае. Пък аз и друго разбрах - колкото повече четеш и знаеш, толкова повече те боли главата.

    Коментиран от #6

  • 6 Бог

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ххаххххх":

    Е нема как трета да ви е гадно та да ви дое акъла