Last news in Fakti

23 Септември, 2022 10:58 7 197 24

Свещеник сподели шокиращо откровение за секса преди брака

  • брак-
  • сватба-
  • секс-
  • секс преди сватбата-
  • свещеник

Свещеник Николай Бабкин говори за последствията от интимността преди брака

Свещеник сподели шокиращо откровение за секса преди брака - 1
Снимка: Shutterstock

Целомъдрието отдавна не се зачита за ценното качество, което е било в миналото. В днешни дни много рядко представителите на дадена двойка ще са се „опазили“ за първата брачна нощ. И все пак някои религиозни групи и общества често пъти повдигат темата за това колко е важно да не правим секс преди брака. Именно за това говори и свещеникът Николай Бабкин, цитиран от jenata.blitz.bg.

Използвайки социалните мрежи той реши да припомни на младите влюбени защо е важно да се откажат от интимност преди брака.

Той отбеляза, че проблемът дори не е в половия акт като такъв, а в неговите последствия.

„Страстта завладява, защото човек е повреден от греха и е способен да оскверни и най-светлите чувства. Преди брака трябва да сте приятели с любимия човек, а не да спите заедно.

Семейството живее заедно цял живот не заради чувства и сексуално желание. Тази магия престава да действа след година и половина, така че днес половината от двойките се развеждат под претекст „чувствата изчезнаха“, категоричен е Бабкин.

В случай на интимност преди брака, според свещеника, целостта на личността, целомъдрието се разрушава при съединяване с друг човек. От страстни чувства човек просто губи обективната си оценка и може да не вижда проблемите в отношенията, които обикновено се изравняват с помощта на секс.

„Освен това „магията не е вечна и тогава човек се среща с реалността“, когато партньорът се окаже, че не е толкова идеален, колкото изглеждаше преди“, допълва свещеника.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Опааа

    4 4 Отговор
    Тоз пък! 😆
  • 4 Соваж бейби

    7 7 Отговор
    Сега с догмите на църквата по някой теми изобщо не съм ок,нека тези хора да се грижат за слепите хора които са далеко от Бог !Секса е друго ,платоническите чувства са още по друго нещо .Може да не си пасват и когато не е пълноценен секса ,човек си го търси на друго място ...И каква става тя нарушаваш още няколко догми на църквата ,за Бог не сме сигурни че е забранил ?Не пише първите човеци се чифтосвали след брака ,и изобщо това с брака кой ден,кога за първи път?
  • 5 Монахиня Баба Гуси

    5 9 Отговор
    Оф,и аз бях девствена (действена) под манастирските дувари мяуках като стара кръчмарска котка и то разгонена . Имаше любов, питайте сестрите дружки теменужки, Кичка, Вика сливата, Палома, Филка, Берта дебелата
  • 6 Идън

    12 9 Отговор
    Какво лицемерие... Грях е свещениците да вземат пари от свещи и ритуали. И защо църковните свещи станаха тройно по- скъпи, но напоследък са бели- т.е. не са от восък...Дали сексът преди брака е грях- не! В днешно време хората все повече избягват да сключват брак. Ако не правят секс- няма да има поколение . Ева и Адам ако бяха чакали сватбата... Един е нашият Отец и един е нашият Учител. Вярата в тях няма нищо общо с религията .

    Коментиран от #7, #18

  • 7 Соваж бейби

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Идън":

    Хубав въпрос отваряш ,не знам защо преди не са били бели ?При нас в църкивите са бели ,по принцип този цвят е универсален за свещ ,пасва за всяка молитва ,случеи,други неща церемония и от сатанистите.Когато палиш свещ с друг различен цвят ,трябва да знеш какво правиш ....

    Коментиран от #9

  • 8 Бегай бе

    3 8 Отговор
    Религиозните е необходимо да си натрапват глупостите там където си имат място за това , аман от лъжите им

    Коментиран от #10

  • 9 Идън

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    По традиция оригиналните църковни свещи се правеха от восък. Восъкът има една специфична миризма . Явно восъкът е скъп и сега свещите са както обикновените, но по тънки. Освен това се чупят лесно и не е същото... Все едно мирото да се прави от олио и вино. А в него трябва по канон да има точно определени съставки над 57. Това е все едно попът да се появи по дънки и маратонки в черквата. Какъв респект ще предизвика- никакъв. Тамянът също се пести- все по- рядко се пали при ритуали. Там пък се палят чаени свещи- ароматизирани вместо кандило.

    Коментиран от #11

  • 10 Идън

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бегай бе":

    В случая това не е религиозност- това е лицемерие и този свещеник може да е фанатик. Спомням си,,Осъдени души,,- любимата ми книга и филм. Как хубаво е описан и изигран от Ян Енглерт образа на Отец Рикардо Леон Родригес Ередия и Санта Крус... Фанатик- отхвърлил любовта на Фани в името на религията.
  • 11 Соваж бейби

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "Идън":

    Наведе на размисли не бях се замисляла за цвета на свещите в българската църква,за восъка ми е ясно но цвета си казва думата .Не го намирам фатално ,дразни факта че са тънки и баба Пена примерно чака до врата да излезеш ,за да пусне във водата твоята свещ,и не само има и там тарикати ми човеци сме ...На подземния му е най готино когато опетни свещеник с покварата си .Всички грешим затова Христис е писан като явление .Тук сме в Ада или наказаните души обаче има едно но,умираш и там горе има граница ако си с по малки грешки пускат те ,ако си много грешен те връщат на Земята обратно ,било то сляп,глух,инвалид,беден ,страдание според заслуженото ,всички си носим кръста ,мъките Христови .

    Коментиран от #12

  • 12 Идън

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Соваж бейби":

    Баба Пена съм я срещала и аз. Такъв скандал и извъртях... Свещите трябва да се събират- пести се восък. СКандалът беше,че тези свещи се купуват от посетителите и поне да ги събира в тяхно отсъствие или в края на деня. Това е толкова грозно и просташко...Свещите на Божи гроб са бели , но се огъват. В тях се използват качествени съставки- дори и да не е восък. Имат си и уханието на восък. За другите цветове на свещите имам познания някакви... Можеш да ми допълниш ако желаеш- любопитно ми е.

    Коментиран от #14

  • 13 Бравос,, дядо,, попе..!

    2 3 Отговор
    Вървят ти такива теми.... млад си,, чадо,,...... да се,, свети,, името ти, въпреки, че не го знам, аз пък какво ли знам...!
  • 14 Соваж бейби

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Идън":

    Свщите са ритуал ,чрез молбата си ти се свързваш с някой ...,винаги внимавай ,не прекалявай с червената свещ ,съвет от жена към жена ,просто пали бяла,и не пали черна ,по шокиращото е че виждам в магазините ,а много хора не знаят или не ги интересува .
    Знаем, че сме от Бога и че целият свят е под властта на лукавия.Луцифер е този ангел, достатъчно горд, за да повярва, че е Бог, достатъчно смел, за да си купи независимост с цената на вечни мъчения, достатъчно красив, за да може да се обожава в пълна божествена светлина: достатъчно силен, за да царува все още в тъмнината и болката. , и да си направи свой
    неугасим трон.
    Ако не ти е скучно като материя започни с
    Магическото значение на цвета на свещта,
    Езотеризъм,Приниципи на Окултните Науки .Първият човек който ме насочи беше съоченик след завършване го приеха,в Софийската духовна семинария.Когато се прибираше ваканцията разказваше интересни неща ,та от дума на дума трудно ме убеждава чивек започна да ми казва каво да чета ,имала съм някой мистерии в живота ,търсих отговор.

    Коментиран от #15

  • 15 Идън

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Соваж бейби":

    Тези теми са ми били интересни- но никога не бъркам астрологията с астрономията. Първото е псевдонаука. Окултизмът- също. Тези псевдонауки не боравят с доказателства . До колкото знам християнството не се съчетава с тях- гадаенето- магиите и ритуалите от подобен тип. Искрената молитва- с истинска свещ и силната вяра понякога правят чудеса. Ако чудото не се случи- значи така е трябвало да стане- пък и най- много сълзи са пролети от сбъднати мечти.

    Коментиран от #16

  • 16 Соваж бейби

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Идън":

    Ето че пак идва момент за догмите на църквата ,и как не трябва всичко да се приема на сляпо око и доверие това онова се забранява против Волята уж на Бог,например не чети това ,не прави онова ,дори и къпането е било забранено... . Човек се изгражда духовно ,и би трябвало поне да се запознае с това което е писано и за едното или другото ,сам избираш Бог не те дърпа насила ,другия ти пуска изкушения ,не знаещия, не знае какво или кой път да хване ...Щастие насила без личното съгласието на другия човек и против волята му , е грях който се плаща задължително .Така е да ,права си

    Коментиран от #17

  • 17 Идън

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Соваж бейби":

    И ти си права. И още- какво е анатемата. Тя е проклиняне на даден човек не за грехове- а защото не е съгласен с нещо и не желае да го спазва. Какво е индулгенцията- търговия Изповедалните- ако сгрешилият се изповяда- греховете му ще бъдат простени... Дрън- дрън...

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ела

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Идън":

    Да, секс преди брака е грях. На поне 10 места в Библията го пише.

    Коментиран от #20

  • 20 Соваж бейби

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ела":

    Да да така и изнася на църквата ,така пише !Ами представете си че изтеглите от колелото на съдбата /късмета /нещо с биологични проблеми ?Да не забравяме че има и трети пол не модерният а биологичен Хермафродитизмът е биологично явление, при което индивидът е морфологично едновременно или последователно от мъжки или женски пол.Как ще живееш и ще имаш деца ?Другото също е важно качеството ....
  • 21 Казанова

    3 2 Отговор
    Човек дори миксер да си купи, иска да го пробва, а жена за семеен живот - да не може?!?!
    Има нещо сбъркано тука.
  • 22 Деница с дебелата гъ.....ца

    2 1 Отговор
    Независимо преди или след брака аз му казвам на този секс, период на т.н."кучешка сватба", колкото повече , толкова по-добре, но всяко чудо за три дена. Когато заживеят под един покрив влюбените свалят розовите очила и в повечето случаи се разочароват. Но вече други обвързаност настъпват и двойките са готови да правят компромиси, четири пъти съм го правила, така , че ми е познато до болка!🤭😔🙊🙉🙈
  • 23 шизофрениците от съда и църквата

    0 0 Отговор
    Сексът без брак е грях само за психично болните...Така религията и съда манипулират населението и го правят шизофренично...
  • 24 това е личен избор

    0 0 Отговор
    Какви са тези простотии...Никой не може да ми каже кой да желая и дали да съм с него цял живот...