Last news in Fakti

30 Септември, 2022 15:45 2 076 4

Шаная Туейн: Бях на косъм от смъртта заради СOVID-19

  • шаная туейн-
  • на косъм от смъртта-
  • covid-19-
  • кънтри певица

"Чувствах се като "О, Боже мой, просто искам да дишам", споделя певицата

Шаная Туейн: Бях на косъм от смъртта заради СOVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

В последния документален филм на Netflix "Not Just A Girl" за Шаная Туейн са заснети кадри от работата на кънтри мегазвездата в Лондон по шестия ѝ албум. Тя пристига с черно такси, с коса, вързана на плитка, и се свлича на дивана, за да запише песен, наречена What You Gonna Do With That Air?

Това е ярък поп хит, в който гласът на певицата сякаш докосва небесата, но се оказва, че поводът за вдъхновението ѝ е много по-мрачен.

"Става дума за тревогата от това, че въздухът ми свършва", разказва певицата.

"Имах много тежък пристъп на COVID пневмония и всичко беше много трудно. Чувствах се като "О, Боже мой, просто искам да дишам".

Състоянието е било особено плашещо, защото Туейн и преди е изпитвала това стягане в гърлото си.

На върха на славата си през 2003 г. тя е ухапана от кърлеж и се заразява с лаймска болест, която причинява увреждане на нервите на гласните ѝ струни, което спира пеенето ѝ за почти десетилетие.

Тя се възстановява едва след тежка операция на гърлото, като през 2012 г. се появява отново с възроден глас, за да изнесе първия от двата си грандиозни концерта в Лас Вегас.

След преболедуването на COVID Туейн излиза отново на сцената. Песента What You Gonna Do With That Air е едновременно празник на живота и предизвикателство към самата нея. „Всъщност въпросът е : какво ще направиш с допълнителното време, което ти е подарено?”, споделя певицата.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кучето

    10 2 Отговор
    Ае стига вече!!!
    Направо се разплаках... То ако не е короната всички сме безсмъртни иначе.
  • 2 Ваксиниран3002

    11 2 Отговор
    Притоплят манджата, нещо с войната не върви и не е интересно. Пак се канят да ми морят с този така опасен медиен вирус.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мамул

    0 0 Отговор
    На косъм си и от интелекта!