Last news in Fakti

1 Октомври, 2022 12:33 1 430 11

Анджелина Джоли изрази подкрепата си към насилваните жени в Иран

  • анджелина джоли-
  • протести-
  • иран

Протестите започнаха след смъртта на Махса Амини - 22-годишна жена, която почина, след като беше задържана от "моралната полиция" на страната

Анджелина Джоли изрази подкрепата си към насилваните жени в Иран - 1
Снимкa: Shutterstock

В последно време името на Анджелина Джоли много по-често е свързано с различни благотворителни инициативи, акции за защита на най-уязвимите групи хора по света, както и привличане на внимание към различни значими каузи, отколкото с киното.

Една от последните ѝ публикации в Instagram не прави изключение.

В нея актрисата изрази подкрепата си към жените в Иран, които за пореден ден излизат на демонстрации за правата си. Протестите започнаха след смъртта на Махса Амини - 22-годишна жена, която почина, след като беше задържана от "моралната полиция" на страната.

47-годишната Джоли публикува поредица снимки от протестите, които излязоха и извън границите на Иран. "Моите уважения към смелите, упорити и безстрашни жени на Иран", пише тя.

И продължава: "Жените нямат нужда от това някой да следи морала им, да промива мозъците им или да контролира телата им. Те имат нужда от свободата да живеят и дишат без заплахи и без насилие".

Джоли допълва публикацията си с актуалните хаштагове на протестите #WomanLifeFreedom и #MahsaAmini. Според последните информации на Reuters протестите продължават в много градове в Иран, а убитите при потушаването им от властите до момента са 83 човека, между които има и деца.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    11 4 Отговор
    В Кравария като че ли си нямат насилвани жени, че се занимават с Иран...

    Коментиран от #7

  • 2 кленя

    10 2 Отговор
    доста залязващи звезди са позинали като чафки само и само некой да ги качи в новините
  • 3 Интелект

    10 3 Отговор
    Тази психарка да отиде да се лекува по9бързо!
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 2 Отговор
    СличаЕност ли 🤔
    83-ма убити в протести заради смъртта на 1 ❗
    Заради смъртта на един престъпник,, крадец и убиец в САЩ НЕбелите случаЕно излязоха на протести ! И случаЕно се появиха подготвяни лозунги и хаштагове 🤔
  • 5 Кькьйьй

    4 0 Отговор
    И ние съжаляваме американците също
  • 6 Гарабед

    3 0 Отговор
    БратПпит изрази подкрепата си към ненасилваните жени.
  • 7 Гарабед

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    И в кравария имат насилвани жени тук там по селата, там расте броя на насилваните мъже, кучета, котки и същества от 33-те пола.
  • 8 Адам Хилтън

    4 0 Отговор
    За жените в Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар или Египет има ли нещо да каже, или там правата на жените са по-напред от САЩ понеже са одобрени от тях?
  • 9 Тракиец🇧🇬🇺🇦🇩🇪🇯🇵🇮🇷🇮🇹

    2 1 Отговор
    Га-ДНА мръ-сна чи-футска ционистка мъ-рша . Цял живот само вреди и деградирва. Сорос в женски вариант . Смъ-рт за тая не-ща-стница

    Коментиран от #11

  • 10 2022

    3 0 Отговор
    Докато психо индивиди е изказват,освен че не може да играе,че лъже,че непрекъснато ни я предлагат,Анджелина ДжНе я показвайте повече!Има талантливи актриси,п окажете тях,а не това ненормално съществооли/сам баща й изтъкнат и талантлив артист,Джон Войт, ни разказа за нейните психични отклонения/,нещата в Холивуд ще бъдат трагични.Добре ,че Брат Пит се оттърва от това чучуло.
  • 11 Фунакоши

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тракиец🇧🇬🇺🇦🇩🇪🇯🇵🇮🇷🇮🇹":

    Пише се деградира , психопат.