Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 11:45 4 185 19

Прокълната къща във варненското село сее страх и смърт

  • мистерия-
  • прокълната къща-
  • варненско село-
  • смърт-
  • страх

Имотът погубва три семейства

Прокълната къща във варненското село сее страх и смърт - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Варна е град, в който има невероятни забележителности, красива природа и прекрасни плажове. Морската столица се слави също с топ заведения и супер нощен живот. Подобно обаче на доста други градове в България и там има доста изоставени на произвола сгради.

Оказва се, че във варненското село Цонево има една къща, която се заобикаля от почти всички местни. Говори се, че въпросната къща сеела страх и смърт, пише каналът на Христо Боснев във vbox7.

Историята започва през 60-те години на миналия век, когато църквата изявила желание да построи храм в селото на точно този парцел. Държавата обаче не дала разрешение, а земята била дадена на младо семейство, което създало свой дом. Съпрузите построили къщата от нулата, мъжът ходел на работа, а жената се грижела за дома и градината. Постепенно семейството започнало да дочува странни звуци от мазето, но не обърнали сериозно внимание.

Един ден двамата решили да отидат с колата до Варна, но по пътя се случила трагедия. Колата им се развалила насред жп линия, но не успяли да реагират бързо, когато влакът ги ударил, а те загинали на място, разказват от "България днес".

Къщата запустяла за известно време, но се появила възрастна двойка. Те не вярвали в зли сили и мистерии, но постепенно започнали да ги сполетяват нещастия. Бабата си отрязала два пръста с косачката, дядото пък претърпял инцидент с трактор. Възрастните хора отдали всичко на лош късмет. След няколко дни двамата били ударени от мълния и починали на място, прибирайки се от полето.

Следващият обитател на дома бил 40-годишен учител, който се занимавал с окултни практики. Мъжът обаче бил отрит мъртъв без да има обяснение за случилото се. Кметицата на селцето знае за имота, но смята, че призрачните истории са пълна глупост и не вярва на народните приказки.

View this post on Instagram

A post shared by minka (@minka_krokodilka)


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    26 7 Отговор
    то цяла варна е прокълната щом Тиквата спечели мнозинство там......магистрала нанайсе за вас
  • 2 Роза

    15 2 Отговор
    Къщата наистина има зловещ вид.Не трябва да се правим на всезнаещи!Има окултни сили,за които не знаем нищо !Може би след време къщата ще се саморазруши,щом никой не живее там, и лошата енергия ще си отиде в отвъдното!

    Коментиран от #5

  • 3 Йоцо

    17 11 Отговор
    От цялата статия разбрах, че комунистите са атеисти,не разрешили да се построи църква в селото. Те са тези които за 50 години управление не са изградили един Божи храм,но с удоволствие взривили Света Неделя убивайки 300 жени, деца, възрастни

    Коментиран от #6

  • 4 Ром Бакарди

    8 0 Отговор
    Само тоз даскал е напрайл няква шмекерия сас таз къща. Извикал е някуй шей.тан и ету ти прублем. Туй ни ги стряска диларити на имоти-сига ша я шътнат на някуй бу.да.ла англичанин, докат и той ни фър.ли то.па.
  • 5 сила

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Роза":

    ще отиде при сестра си , една друга по спретната къщурка в Банкя.....там е истинския дом на злите сили в България
  • 6 Студопор

    20 10 Отговор

    До коментар #3 от "Йоцо":

    Сега като можете да ходите на църква, това плаща ли ви сметките за парно? А храната? Колко църкви построи Костов? Борисов? Желев? Все народа събира пари, от залъка си вади, за да се строи. Даже и тази в Рупите дойде от джоба на Ванга.
    Стига с тоя комунизъм вече! Ако продължите да живеете в миналото сте орисани да нямате бъдеще.

    Коментиран от #7

  • 7 Йоцо

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "Студопор":

    Никой не отива в Божи храм за материални облаги,но , разбира се, това няма как да го знае един комунист, атеист

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Соваж бейби

    11 1 Отговор
    Ами тази жена е много елементарна ,най малкото не е разговаряла със свещеник който се занимава точно по тази част .Мястото на къщата е портал на зли сили,така се нарича ,има много други фактори също -някой е правил или се е занимавал в къщата с магия ,вещерски ритуали,уиджа,самоубийство ,стар гроб над който са издигнали имота...На практика има доказани такива имоти и документалният Демон хаус от 2018 г. - на З.Беганс ,купува къщата за да я разруши но портала на злото си остава там ,намират следи от африкански ритуали .Това е и вследствие от невжеството на хората които започват да се занимават с такива неща.
  • 9 сила

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Йоцо":

    аааааааа , тука много бъркаш.....едни чичковци и дедковци с черни рокли и дълги бради точно за такива облаги отиват там......плюс сексуални
  • 10 Соваж бейби

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Йоцо":

    Виж аз и ти така мислим ,на практика какво научих от много филми и предавания документални ,интервю с хора които изследват ,проучват в паранорналманата наука.Има три вида човеци един ходи да запали свещ като твоят случай,друг отива да се моли /проси,пари ,благодат / от Бог само когато не е добре материално после забравя или никога влиза ако няма проблем,но съм чувала че в църква се правят и сатаниски ритуали които са много мощни.На практика е важно в душата си и със сърцето да си добър Божи човек,и в библията Бог се ядосва когато му строят храмове и дарове от злато .Христос не си спомням да проповядва в църква ?хубаво е да има църкви но наистина с мисията на Божието слово ....

    Коментиран от #11

  • 11 Ами

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    Донякъде сте права , донякъде не ! В църква може да се правят магически ритуали , но нямат необходимият ефект , защото това е свято място ,и свята земя ! А никой демон няма сила , по голяма от Бог ! Но , вярното , което казвате е , че се използват изменени църковни ритуали , и се основават сатанински църкви , подобни на божиите ! Например , за да насочите магията към конкретно лице , се използва изменен ритуал на светото кръщение ! Изреченото слово , има страхотна сила ! Но трябва да знаеш , какво говориш ! Незнаещите , го наричат заклинание ! А всъщност , прилича на паролата на Вашия компютър ! Ако объркате една цифра , или символ , няма да бъдете допуснатата !

    Коментиран от #12

  • 12 Соваж бейби

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ами":

    Много страшна тема ,много ценцзура има за информацията която се дава на много места ,като че ли някой има интерес ,кеото пък има лоши последствия за наивният човек ,не знае какво отключва.Много ми е била интерсна /любопитна /всяка информация за паранормални неща,и колото повече инфо намирам,стигам до извода че свещениците Божите хора побеждават винаги ,знаят молитви учат хората с години ,или обладани предмети се пръскат със светена вода и церемония ...Като добрият вълшебник и вещицата ,но лошото се предава като наследство на някой избран.Често се чудя защо са позволени с закон реклами за врачки,екстрасенси ...защо ?И защо има хора които не вярват в силата на Бог ,в предаването на З.Беганс съм виждала какво ли не ,защо се блокира или не се излъчва във всички държави ?Гледала съм и историята на сатаниски пастор напълно сляп от ритуали ,който среща по пътя си свещеник от манастир и вече живее в манастир с молитви към Бог ....

    Коментиран от #13

  • 13 Ами

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    Доколкото разбирам , въпроса Ви е много сложен , но и много точен ! Накратко е - защо злото съществува , а Бог не го унищожава ?! Веднъж , общувах с вас , и ако помните , Ви казах , че отговорите на сложните въпроси , са много прости ! Сигурен съм , че знаете отговора , но не се сещате ! Отговорът е - заради свободният избор ! Спомняте ли си , за какво ни завиждат , и ангелите , и демоните - заради свободният избор , който Бог е дал само на нас , човеците ! Това е , което ни прави - " Божи образ , и подобие " ! Ние самите избираме , на чия страна да застанем ! Ангелите и демоните , макар да са с несравнимо по могъщи сили от нашите , са създадени , за да Му служат !

    Коментиран от #14

  • 14 Соваж бейби

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ами":

    Здравйте помня ви ,разбира се .Скоро гледах един сериал може да ви е интересен -The Brave Ones  по Нетфликс на
    режисьора , писател и актьор Акин Омотосо, The Brave Ones е вдъхновен от богатата митология на африканските богове и божествени същества: неговият разказ е между паралелните светове на съвременна Южна Африка и свръхестествен свят, населен от богове.Точно такава история както в тази избран е парцел за строеж на Казино ,обаче пък на това място се оказва портал- ,дървото на живота се намира там ....страхотна история .Кето ме хвърля в други размисли и започнах да търся информация за африканските божества и митология

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Тим сити

    5 0 Отговор
    В самия град Варна има поне две прокълнати сгради, пред тях дори има шадравани. И не става въпрос за археологическия музей и театъра.
  • 16 Здравейте

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Соваж бейби":

    Щом е препоръчително от Вас , непременно ще го видя ! Африканските божества и митология , са много интересни , и въобще не са за подценяване ! Племето на догоните , например , има познания за слънчевата система , точното местоположение на Сириус , и изумително - за Сириус В , който по никакъв начин не се вижда без модерните ни телескопи ! Африканците имат богове , подобни на кръвожадните индиански богове ! Например - Шака - те - Тумо , обезглавителя ! Имат огромно познание за магия , от шаманистичен тип ! Но , работи ! По мое предположение , силите на хаоса и светлината , са заели различни територии , като Европа и Азия , са били заети от божествените същности , а Африка и Америка , от демонските ! Познанието е нарочно разпръснато , за да е трудно да се придобие ! Радвам се, че сте любознателниа , и търсите истината ! Бъдете отворена , за обрати в мисленето си ! Предстои да видите , че богове избиват цели цивилизации , а дрмони правят добрини !
  • 17 С нежелание

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Соваж бейби":

    Напускам разговора защото сте много приятен събеседник , но имам тренировка ! Внимавам да съм стриктен , защото вярвам , че човек трябва да се грижи и за тялото , както за ума ! При възможност , отново ще си поговорим ! Бъдете здрава , и успешна !

    Коментиран от #18

  • 18 Соваж бейби

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "С нежелание":

    Благодаря ви много и на вас също ,не бих ви забравила дори и без ник !Рядко срещан интелигентен човек как да го напиша Maître /магистър човек, който доминира в дадено изкуство (живопис, скулптура, музика, духовност, бойно изкуство...)
    се казва тук,правя много грешки когато пиша мисълта ми е по бърза и прцаква писането ,с голям респект към вас ,също ми е много приятно да ви срешна .За африканската митология нищо не знаех , не ми идвало на ум ,филма ме заинтригува и ето че и вие ми дадохте интересна информация ,мери.
  • 19 Д.ИВАНОВА

    2 0 Отговор
    Вярвам,че има прокълнати места с негативна енергия,макар да няма научни доказателства за това и не е причината в отказа да се построи божи храм на този парцел.По-скоро всички църкви,параклиси,манастири се издигат на места с положителна енергия и в близост до водоизточник-река,езеро,поток,кладенец...