5 Октомври, 2022 12:19 4 164 10

6 храни, които мъжете трябва да яде всекидневно

  • хранене-
  • мъже-
  • здраве-
  • продукти-
  • здравословно хранене

Те поддържат доброто здраве на мъжете на всяка възраст

6 храни, които мъжете трябва да яде всекидневно - 1
Снимка: Shutterstock

Храненето освен необходимост, е и удоволствие. Освен добрия вкус храната предоставя много витамини и минерали, от които организмът се нуждае.

Въпреки че здравословното хранене е препоръчително за всички, мъжете трябва да обърнат специално внимание на някои храни, които да им набавят необходимите вещества.

Според експерти, 9 от 10 мъже в света не приемат необходимото количество зеленчуци на ден. Сайтът AgroWeb.org публикува по този повод списък с някои от храните, които поддържат доброто здраве на мъжете на всяка възраст, предаде БГНЕС.

Спанак

Здравословната диета включва поне 5 пресни зеленчука на ден. През повечето дни е препоръчително да ядете зелени зеленчуци като спанак, зеле или различни салати. Спанакът съдържа натриев оксид, който помага за доброто кръвообращение.

Бадеми

Бадемите са добър източник на магнезий, който помага за повишаване на хормона тестостерон при мъжете. Бадемите са полезни и за оформянето и поддържането на мускулите. Спомагат за доброто функциониране на нервите, сърцето и кръвоносните съдове.

Кисело мляко

Точно както жените, мъжете също са изложени на риск от костни заболявания като остеопороза. Така че консумацията на кисело или прясно мляко за подпомагане на здравето на костите е много важна. За здрав организъм са достатъчни не повече от 80 грама на ден.

Домати

Доматите са богати на ликтопен, който е сред най-добрите антиоксиданти за здравето на организма. Експертите твърдят, че тези антиоксиданти доказано предпазват мъжете от заболявания на простатата.

Картофи

Въглехидратите, съдържащи се в картофите, са много ценни за доброто здраве на мъжете в напреднала възраст.
Идеята да ги премахнете напълно от ежедневната си диета, за да отслабнете, е погрешна. Яжте много варени или печени картофи, за да си набавите здравословни въглехидрати. Богати на калий повече от бананите и витамин С, картофите са отличен източник на енергия.

Диня

Подобно на доматите, динята също съдържа ликтопен, който предотвратяват заболявания или рак на простатата. Лекарите я смятат за супер храна, тъй като съдържа и много вода, която премахва токсините от тялото.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малограмотна пишманмисирка

    11 3 Отговор
    а джендъерете какво трябва да яде всекидневено?

    Коментиран от #4

  • 2 Мисирка

    15 3 Отговор
    "...мъжете трябва да яде всекидневно". Алоу, като ви гледам неграмотното заглавие, за какво да ви чета статията
  • 3 Вярно е!

    4 4 Отговор
    Това ям и съм супер! Само боб и леща бих добавил! Вегетарианец съм 115 килограма и съм в страхотна сила и форма!
  • 4 Питай Путин

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "малограмотна пишманмисирка":

    Той знае добре с това име !
  • 5 батка

    2 4 Отговор
    Кюфтета, кебапчета и бира.
  • 6 Ужасонн

    8 0 Отговор
    Вземи изяж един буквар, може и да научиш как да пишеш, а на редакторите ви, по 2-3 буквара, че неграмотността погубва обществото
  • 7 Мара

    1 0 Отговор
    Боже..боже..Именно картофа със своите въхледрати повишава холестирола ....а той хипертонията..Та да си го кажем..Един мъж каквата и храна да консумира перодръжката му няма да порасне и е аут. Тва си е божа работа..
  • 8 хараре

    3 0 Отговор
    Яжте асфалт и ходете пеш,боси. Маде ин ГЕРБ.
  • 9 зреене

    2 1 Отговор
    Яжте си ушите в тая скъпотия по магазините и пазарите!
  • 10 айлайклолипоп

    2 0 Отговор
    Осмучете някоя кърмлива майка и си набавете необходимото мляко. Не е кисело,ама става.