Необходими продукти:
- еленско месо - 1 кг
- червен лук - 300 г
- моркови - 2 бр.
- чесън - 5 скилидки
- доматено пюре - 2 с.л.
- червено вино - 100 г
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Месото от елен нарязваме на кубчета, чесъна настъргваме и смесваме с месото.
Разбъркваме добре и оставяме дивечовото месо за около 2 часа.
Лука нарязваме на ситно, моркова настъргваме и ги задушаваме.
Месото запържваме до златисто в дълбок съд, добавяме задушените моркови и лук, наливаме вода и вино до покриване на месото и оставаме да къкри на тих огън.
Добавяме доматеното пюре и червения пипер в гулаша. Овкусяваме със сол и готвим до готовност.
Поднасяме ястието еленски гулаш топло с картофено пюре и ароматен селски хляб, съветва gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Дядо Благо
10:28 07.10.2022