8 Октомври, 2022 09:47 2 468 1

Осъдиха издателство за биография на Стоянка Мутафова

  • стоянка мутафова-
  • книга-
  • биография-
  • издателства-
  • осъдено-
  • авторски права

"Спечелихме окончателно делото, с което защитих паметта на Стоянка Мутафова срещу неправомерно издадена книга", написа в социалната мрежа дъщерята на великата актриса

След двегодишно дело издателите на биография за великата българска актриса Стоянка Мутафова бяха осъдени. Новината съобщиха от личните си профили в социалната мрежа Фейсбук дъщерята на Стояна - Мария Грубешлиева- Муки, и мениджърът ѝ Евгени Боянов, пише "Телеграф"

Решение

Става въпрос за изданието "Стоянка Мутафова - смях и сълзи", написана от жената на Рашко Младенов- Милена Нейова. Още преди два месеца съдът е бил готов с решението си, но два месеца от издателството са имали право на обжалване, от което не са се възползвали и окончателно вече е взето решение да изплатят на Мария Грубешлиева сумата от 3000 лв. Плюс лихвите, както и всички разноски по делото.

Спомен

Екип на вестника се свърза с дъщерята на Стояна - Муки, която не скри, че е щастлива от развръзката на събитията. „Щастлива съм само за едно - че успях да защитя честта и паметта на мама, мен нищо друго не ме интересува. Много съм благодарна и на адвоката г-н Петър Петров“. В момента Грубешлиева, която е и автор на биографичната книга за Мутафова - „Добър вечер, столетие мое“, прекарва времето си с три кученца.

„Добре че бяха те, за да не се чувствам напълно сама. Болката никога няма да спре, просто свикваш да живееш с нея. След смъртта на Стояна не си бях правила никакви изследвания и преди дни една приятелка насила ме заведе, за мое щастие всичко е в норма, така че съм здрава поне“, допълни още Муки.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тунеядец

    14 1 Отговор
    Чуди се кого още да оскубе. Цял живот на гърба на мама.