Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 10:17 1 735 2

Вижте най-високото вековно дърво в Китай (ВИДЕО)

  • вековно дърво-
  • най-високото-
  • китай-
  • нов рекорд

Това е нов рекорд за страната

Вижте най-високото вековно дърво в Китай (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Най-високото вековно дърво в Китай беше открито в Тибетския автономен регион. То е открито от специална експедиция, проучваща девствени гори в района Зайю. Височината на дървото е 83,4 метра, съобщават учените от Института по ботаника към Китайската академия на науките, предаде NOVA. Възрастта на дървото е около 380 години. Диаметърът на дънера му е 207 сантиметра.

Това е нов рекорд за страната, в която през май бяха открити няколко вековни дървета с височина от над 75 метра. Предишното постижение беше на кедрово дърво в района на Медог, което се издигаше на цели 76,8 метра.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Приятел

    1 0 Отговор
    Интересна статия. Благодаря !
  • 2 Знайко

    1 0 Отговор
    ....ма как не...даже много интересна...че и снимка няма даже.....