15 Октомври, 2022 15:16 1 694 3

Мел Гибсън може да свидетелства по процеса срещу Харви Уайнстийн

  • мел гибсън-
  • актьор-
  • свидетел-
  • показания-
  • харви уайнстийн

Екшън звездата може да подкрепи една от жените, обвиняващи Уайнстийн в сексуално посегателство

Мел Гибсън може да свидетелства по процеса срещу Харви Уайнстийн - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мел Гибсън може да даде показания за това какво е научил от една от жените, обвиняващи Харви Уайнстийн, реши съдия по делото за изнасилване и сексуално посегателство срещу бившия филмов магнат, съобщи Асошиейтед прес, цитира БТА.

66-годишният актьор и режисьор беше един от многото свидетели, при това далеч най-известният, чиято самоличност беше разкрита във Върховния съд на Лос Анджелис. Съдията и адвокатите си бяха взели почивка от избора на съдебни заседатели за предложения относно това какви доказателства ще бъдат допуснати по време на процеса и кой може да свидетелства. Списъкът на свидетелите за процеса се държи в тайна.

Съдия Лиза Б. Ленч постанови, че Гибсън може да свидетелства в подкрепа на своята масажистка и приятелка, която ще бъде наричана Джон Доу № 3 по време на процеса. Уайнстийн е обвинен, че е извършил сексуално насилие чрез задържане на жената, което е едно от 11-те обвинения за изнасилване и сексуално посегателство в процеса срещу 70-годишния мъж.

Прокурорите твърдят, че след като му бил направен масаж от жената в калифорнийски хотел в Бевърли Хилс през май 2010 г., голият Уайнстийн я последвал в банята и мастурбирал. Уайнстийн не се признава за виновен и отрича да е извършвал сексуални действия без съгласието на жертвата.

Прокурорите заявиха, че когато Гибсън случайно е споменал името на Уайнстийн, жената е реагирала травматично и Гибсън е разбрал от нея, че е била подложена на сексуално насилие. Гибсън не си спомня времето на размяната на репликите с жертвата, но обвинението ще използва друг свидетел - Алисън Уайнър, която си спомня, че през 2015 г. е разговаряла както с Гибсън, така и с жената.

Показанията на Гибсън повдигат перспективата двама от някогашните най-влиятелни мъже в Холивуд, които са претърпели публични падения, да се изправят един срещу друг в съда, констатира АП.

Имейл, с който АП потърсила коментар от представител на Гибсън, засега не е получил отговор, посочва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    8 0 Отговор
    И как точно ще свидетелства за нещо, на което не е бил свидетел?
    Оня ясно, че си е боклук, както повечето в тая клоака, но тези глупости са прекалени ... Щял да свидетелства ... че като споменал името, масажистката реагирала... Егати свидетеля...

    Коментиран от #2

  • 2 Знайко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо Киро":

    ...еми ако ни липсва някакъв закон ,за да отсъдим ПРАВИЛНО, хващаме се повечко хора и създаваме ПРЕЦЕДЕНТ, на база на който впоследствие си приемаме НЕОБХОДИМИЯ закон. Как сме го измислили само ,а?
  • 3 цербер

    0 0 Отговор
    обвинението ще използва друга свидетелка - Алисън Уайнър