Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 14:15 2 138 7

Брад Пит намира утеха в мъжката дружба

  • брад пит-
  • утеха-
  • след развода-
  • скулптури-
  • мъжко приятелство

Актьорът разказа как лекува душата си след развода

Брад Пит намира утеха в мъжката дружба - 1
Снимка: БГНЕС

Американският актьор Брад Пит разказа как е преживял развода с бившата си съпруга Анджелина Джоли в обширно „тройно“ интервю за Financial Times, дадено заедно с музиканта Ник Кейв и скулптора Томас Хаусаго по време на съвместната им изложба в Тампере, Финландия. Тя ще продължи в Музея на изкуствата „Сара Хилден“ до 15 януари догодина, пише "Сега"

Актьорът Брад Пит и музикантът Ник Кейв откриха съвместна изложба със световноизвестния британски художник Томас Хаусаго във финландския град Тампере, съобщи сайтът на Музея на изкуствата "Сара".

Кинозвездата признава, че след раздялата не му е било лесно, но по-късно е намерил с какво да лекува душата си. Той казва, че общото страдание с двамата му приятели, които също са имали психически травми за преодоляване, било комично, но точно от това страдание избухнал пламъкът на радостта. „Ние сме като момчешка група“, шегуват се тримата – 50-годишният Хаусаго, 65-годишният Кейв и 58-годишният Пит. Изкуството и дружбата с британския скулптор Хаусаго помогнали на звездата от „Имало едно време…в Холивуд“ да се съвземе. Актьорът също решил да пробва ръката си в този занаят. „Винаги съм искал да бъда скулптор, исках да опитам това. Беше трудно след развода, но намерих себе си“, доволен е днес Брад Пит.

Наред с ръчно изработени порцеланови свещници Брад Пит показва в изложбата необичайни едромащабни скулптури: например релефен гипсов панел, в който е отпечатано собственото му тяло, за да изобрази филмова престрелка (но също така, предполага той, и „вътрешен конфликт“), както и опростени силиконови структури с форма на къща, носещи заглавия като „Самонанесена огнестрелна рана в къщата“ – ясен паралел с разрушаването на семейния му живот. „Всичко е въпрос на саморефлексия“, обяснява авторът.

„Просто е изтощително да бъдеш всичко друго, но не и това, което си“, казва той с опита на човек, който е непрекъснато под светлината на прожекторите и в центъра на общественото внимание. „Трябва да разберете, че поне там, където съм израснал, ние сме по-скоро като героите на Клинт Истууд: държиш всичко затворено в себе си, можеш да се справиш с всичко, не проявяваш слабост. Виждам това в моя баща и в по-старите поколения актьори и, човече, това е изтощително!“, казва Брад, който е роден в Оклахома, а израснал в Мисури. Той твърди, че с напредването на възрастта намирам все повече утеха в приятелствата, където човек може да бъде напълно себе си и се чувства в безопасност. „Как да говорим открито за скръбта и травмата, без да бъдем дефинирани от тях, е предмет на много дискусии. Откривам, че трябва да вървя напред и с болката, която изпитвам, и с радостта“, заключава актьорът, който смята да продължи по пътя на визуален артист и да се съсредоточи върху изкуството като терапия.

Междувременно разводът му с Анджелина Джоли още не е финализиран заради многобройните съдебни искове на единия към другия и обратно. Джоли и Пит се разделиха преди шест години, а през април 2019 г. бяха обявени от съдия за законно необвързани, но битката за попечителството над най-малките им четири деца все още не е решена. Паралелно се разиграват и още сюжети, в чиято основа са финансови спорове, допринасящи за протакането на официалното решение за развода на актьорите, носители на награди "Оскар".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ККК

    4 8 Отговор
    Айде и тоя смени дирекцията на кормилото!...

    Коментиран от #4

  • 2 ЛГБТ

    3 7 Отговор
    Да смени пола и този джендър
  • 3 Нека силата

    4 0 Отговор
    бъде с теб!

    Пит е Пич.
  • 4 Глупости

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "ККК":

    пишеш, но какво да се прави... Пропагандата до такава степен е помрачила съзнанието на мнозина, че не могат да си представят чисто мъжкарски отношения, основани на общи интереси и философия за живота.

    Коментиран от #6

  • 5 Соваж бейби

    3 0 Отговор
    Добре де какво лошо има ?Онази пепелянка му е изсмукала желанието и настроението за жени,не значе че е минал на другият бряг.Просто има нужда от почивка ,а богати и известни личности са атакувани ден и нощ от търсачки ловци на мъже с пари.По точно търсят парата не мъжа !Често го казвам много богатите и известни са наказани муди това значе прокълнати заради и славата .Ако реши че му трябва жена отново да си слага латексова маска ,малко пластика за промяна на лицето ...да се пресели на малък остров ,може да намери нещо истинско нормална жена която да го хареса заради самият него ,после да се покаже кой е .
  • 6 Сух

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Глупости":

    Някои хора си изживяват живота и не разбират какво е да имаш истински приятел. Така се случва в общества сближени изключително и само на егоистични подбуди. Прецакана работа..
  • 7 ганю

    1 0 Отговор
    Най добрия Ахил който някой някога е изиграл съвършен