Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 13:32 995 2

Номинираха Меган и Хари за награда за борба с расизма

  • меган маркъл-
  • принц хари-
  • пулсът на надеждата-
  • робърт кенеди-
  • награда-
  • расизъм

Наградата "Пулсът на надеждата" е учредена в името на Робърт Кенеди

Номинираха Меган и Хари за награда за борба с расизма - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Херцогът и херцогинята на Съсекс принц Хари и Меган Маркъл са номинирани за наградата "Пулсът на надеждата" (Ripple of Hope) на американската фондация за правата на човека "Робърт Ф. Кенеди" за усилията им в борбата срещу расизма.

Новината бе съобщена от „Таймс“, пише БГНЕС.

Според Кери Кенеди - говорителка на фондацията и дъщеря на Робърт Кенеди - двойката "смело се е противопоставила на расизма в британското кралско семейство, изправяйки се срещу вековните традиции, за да докаже, че в света не може да има място за расизъм".

"Те са съзнавали, че могат да загубят семейството си, позицията си в света, но въпреки това са се решили на това", добавя тя.

За пръв път Меган Маркъл говори открито за расизма от страна на британското кралско семейство срещу сина им Арчи още преди той да се роди в откровено интервю с телевизионната журналистка Опра Уинфри.

Церемонията по награждаването ще се състои на 6 декември. Наградата е кръстена на прочутата реч на сенатор Робърт Кенеди "Пулсът на надеждата", произнесена през 1966 г. в Кейптаун, когато по това време в страната е действащ режимът на апартейда.

Сред предишните носители на наградата са бившите президенти на САЩ Барак Обама и Бил Клинтън, бившият държавен секретар Хилари Клинтън и актьорът Джордж Клуни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тракиец🇮🇹🇮🇷🇧🇬🇩🇪🇺🇦🇯🇵

    6 0 Отговор
    Мелеса расист Меган която живее за да мрази висшата Бяла раса е получила награда от световното сатанинско еврейство за борба срещу расизма :)) ха ха ха дс се смееш ли да плачиш ли . Жалки много жалки индивиди . А тоя оранжев ОА-лячо в цялата тая система хо играе един жа-лък пу-:тьо . За една вмирисана че-рнилка продаде родината си !! Дъно голямо дъно
  • 2 абе,

    9 0 Отговор
    Всяка една земна раса проявява расизъм спрямо друга.Ако природата/бог,извънземни,еволюция/нямаше нужда от различни раси просто нямаше да ги създаде.Всяка една раса е пригодена точно за мястото си на разпространение и предназначение. Глобализъмът иска да наруши това равновесие и разнообразие на Земята като смеси всичко и направи манджа с грозде и доведе до обезличена маса служеща единствено на корпорациите и политиканите.