Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 09:32 3 299 8

Претендентка за "Мис Вселена" сътвори невероятен скандал

  • мис вселена-
  • мис боливия-
  • мария фернанда-
  • скандал

Коментарите на "Мис Боливия" попадат в престъплението расизъм и дискриминация

За представителката на Боливия в конкурса "Мис Вселена" съществува реална заплаха да не стигне изобщо до битката за короната, ако делото за дискриминация, заведено срещу нея, влезе в съда.

Кметството на южния град Потоси е подало жалба в съда срещу Мис Боливия Мария Фернанда, като е поискало да ѝ бъде отнета и короната. Причината са нейни непристойни коментари в социалните мрежи срещу останалите претендентки.

В клипче в интернет се вижда как Фернанда критикува останалите участнички в "Мис Вселена", докато разглежда снимките им, наричайки някои от тях "лелки", а за една дори стигна до там да каже, че е толкова непривлекателна, че "сигурно е от Потоси", с което възмути властите в градчето, информира Infobae.

По-късно в друго видео тя обясни, че направените коментари били част от "социален експеримент" и се извини, но това не се оказа достатъчно, за да умилостиви жителите и властите в Потоси.

В последните часове името ми бе замесено в скандално видео, което реших да кача. То беше едва шест минути и представляваше част от социален експеримент, коментира 23-годишната красавица.

Тя унижи жените от Потоси, така че тя няма моралното право да представлява Боливия на международния конкурс, заяви пред Associated Press съветникът по правните въпроси към община Потоси Ричард Алехо.

Организаторите на "Мис Вселена" все още не са коментирали темата, нито са реагирали на призивите Мария Фернанда да бъде дисквалифицирана от конкурса, който по график трябва да се проведе през януари догодина в Ню Орлиънс, САЩ.

Коментарите на Мис Боливия попадат в престъплението расизъм и дискриминация и ако организаторите на "Мис Вселена" не предприемат мерки, ние ще пристъпим към дело, закани се Роксана Грац, ръководител на една от гражданските организации в Боливия.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    5 2 Отговор
    Каква миска може да е тоя шарпей с "капковидни" очи?

    Коментиран от #2

  • 2 Ван

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    Кисело ли е гроздето, че така злобееш?

    Коментиран от #3

  • 3 очевидното

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ван":

    Това грозде е направо вкиснало, също като теб. 😄
  • 4 Найда Манчева

    2 0 Отговор
    Мацката се казва Fernanda Rivero Arteaga, което е доста далеко по значение или произношение от Мария Фернанда, както е написано в статията.
  • 5 Ели Енчева

    0 0 Отговор
    Правилно,Фернанда Риверо Артега.
  • 6 Щукар

    0 0 Отговор
    Тази русичка щипалка е без бельо под зеленото рокле.
  • 7 джедай

    1 0 Отговор
    наричайки някои от тях "лелки".....И лелки има,които са безмерни хубавици.
  • 8 Майк Алън Патън

    1 0 Отговор
    Ами , ако тази е казала ИСТИНАТА ? Трябва ли да има наказание за казване на ИСТИНАТА ?