30 Ноември, 2022 16:31 8 745 1

"Уенсдей" би рекорда за най-гледан сериал на Нетфликс

  • уенсдей-
  • джена ортега-
  • семейство адамс-
  • сериал-
  • рейтинг-
  • най-гледан-
  • нетфликс-
  • netflix-
  • wednesday addams

Мрачната комедия за тийнейджърката от семейство Адамс измести фаворита "Странни неща 4" от челната позиция на най-гледания сериал на стрийминг платформата

"Wednesday" постави нов рекорд за Netflix. Сериалът събра 341,23 млн. часа гледаемост през първата си седмица и се изкачи на върха на телевизионните класации.

До този момент рекордът се държеше от четвъртия сезон на "Странни неща", който достигна 335,01 млн. часа през седмицата от 30 май до 5 юни. Netflix заяви в изявление:

"Да бъдеш аутсайдер никога не е било толкова модерно, докато не се появи "Wednesday". Новият мрачен сериал, режисиран от самият Тим Бъртън, е свръхестествена мистерия, разказваща за годините на Уенсдей Адамс в академията "Nevermore". Още с дебюта си, той застана на първо място с рекордните 341,2 млн. часа гледаемост.

"Wednesday" си проправи път до Топ 10 във всичките 93 държави, които Netflix следи, и е на първо място в 83 от тях - рекорд, който се споделя и със "Stranger Things 4". Сериалът е гледан в повече от 50 млн. домакинства.

Сериалът е с участието на Джена Ортега в ролята на Уенсдей Адамс и проследява годините на героинята като ученичка в академията "Невърмор", където тя се опитва да овладее новооткритите си психически способности, да предотврати чудовищна серия от убийства, която тероризира местния град, и да разреши загадката зад убийството, в което са въвлечени родителите ѝ преди 25 години - и всичко това, докато се ориентира в новите си и много заплетени отношения в "Невърмор".

Любопитното е, че голяма част от сюжетите и препратките в сериала са вдъхновени от един от най-мрачните поети и писатели, които историята познава - Едгар Алан По. Неслучайно и името на академията е популярна фраза от една от най-именитите творби на автора - "Гарванът", който повтаря "Нивга веч" (Nevermore) на лирическия герой.

В сериала участват още звездата от "Игра на тронове" - Гуендолин Кристи, Джейми Макшейн, Пърси Хайнс Уайт, Хънтър Духан, Ема Майерс, Джой Съндей, Наоми Джей Огава, Муса Мостафа, Джорджи Фармър, Рики Линдхоум.

Майката на мрачната тийнейджърка е изиграна брилянтно от Катрин Зита-Джоунс. В една от главните роли - тази на проф. Торнхол, влиза друга известна актриса, която аудиторията помни с изключителното ѝ превъплъщение на Уенсдей през 1991 г. - Кристина Ричи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не съм ги гледал

    4 6 Отговор
    Но мисля си колко залюпени има по света да гледат такива сериали!