30 Ноември, 2022 15:15 6 271 22

Алекса разкри какво ще направи с голямата награда от "Игри на волята"

  • алекса-
  • игри на волята: българия-
  • победител-
  • награда-
  • мечта

Победителят сподели, че с парите ще сбъдне мечтата си за общ дом с Елица

Големият победител в „Игри на волята“ Алекса Ерски даде първото си интервю след триумфа на финала на състезанието, който зрителите на NOVA видяха във вторник вечерта. В ефира на "На кафе" седемкратният шампион на Сърбия по борба сподели как е попаднал в предаването, кои са били най-важните уроци, които е научил във формата, най-големите трудности, с които се е наложило да се справи и какви са плановете му за бъдещето.

„Искам да кажа едно голямо „Благодаря!“ и на Филип, и на Георги. Без тях финалът нямаше да е така зрелищен. Изпитвам голямо уважение към Филип. Аз съм борец и когато виждам човек, който е по-добре физически подготвен от мен, съм респектиран. Бях щастлив от победата, но когато ги видях как седят тъжни от загубата, сърце не ми даде да се радвам. Всички бяха много добри“, сподели Алекса.

„След като излязох от „Игри на волята: България“, изненадах Елица в хотела, в който беше отседнала. Тя изобщо не ме очакваше“, разказва още големият победител.

Кога дойде самочувствието и самоувереността, че можеш да спечелиш най-екстремното риалити?

„То дойде, докато бях в Обиталището. Смятам, че Резервите бяха най-силните и добре подготвени хора. Трима от нас стигнаха до финала. Яд ме е, че много от Резервите нямаха шанс да влязат в играта. Всички те ми помогнаха много, за да развия стратегията си в социалната игра. Няма да забравя нито един от тях. Бяхме много задружни, защото там споделяхме лошите условия. Сплотихме се. Лично на мен студът и гладът не ми правят никакво впечатление. Мога да се справя с всичко това. Но някак най-добре се разбирах с хората от племето на Резервите. Това беше моето племе от самото начало. Нямахме знаме, нито капитан. Но винаги съм го казвал: „Аз съм там, където трябва да бъда!“ Защото и аз, както и всички останали, влязох заради битките на Арената. Да се изкефя, да се състезавам. Но още в началото разбрах, че това не е спортно състезание. Важна е и социалната игра, и коалициите. Още докато бях в племето на Резервите, разбрах, че ако не успея да вляза в играта или нямам имунитет, аз съм навън. В началото бях малко ядосан, но след това разбрах, че трябва да се ядосвам само на себе си. Защото съм наивен и глупав, за да не знам за какво става въпрос. Никой не иска да се изправи срещу най-силния противник в самото начало и да не получи шанс да влезе в играта. Тогава започнах да мисля каква стратегия да изградя. В този момент Елина ми помогна най-много. Каза ми: „Алекса, не бързай да влизаш. Силен си, но премисли!“. Оттам тръгна всичко. Притеснявах се да вляза в отбора на Елица, за да не се обърнат всички срещу нас. Отделно не исках да се изправям срещу нея в евентуална елиминационна битка. Но бих се изправил срещу нея в капитанска битка“, разкрива Алекса.

Защо се записа в „Игри на волята“?

„Всичко започна така: Елица гледа всеки сезон на предаването. В самото начало аз не говорех много добре български, но хвърлях по едно око на телевизора. Видях Арената на „Игри на волята“ и ми стана интересно. Постепенно започнах да гледам повече от нея. Когато сезонът приключи, а Андрей стана победител, с Елица отидохме на тренировка. По едно време, докато си цъкаше на телефона, започна да ми задава различни въпроси. След по-малко от месец ми се обадиха от предаването. Случи се така, че точно докато течаха кастингите, ние бяхме планирали да прекараме Коледа във Варна. София ни беше по път и се явихме. Тя не искаше да участва, но влезе заради мен. Аз исках да играя, защото бях в труден период. Колебаех се дали да се откажа от борбата“, споделя той.

За подготовката си за Арената

„Не съм се подготвял физически за игрите. Което беше много лошо, защото се случваше да оставам без въздух. С плуването също не съм съвсем добре. Не съм редил и пъзели. Но не срещнах трудности с тях. Просто, когато ги редиш, трябва да помислиш. Благодарение на Обиталището и племето на Резервите, научих български още по-добре“.

За най-големите трудности в „Игри на волята“

„Най-трудно ми беше, когато се разделих с Елица. Прекарахме само една вечер заедно. Тя беше изтощена и болна след трудната териториална битка. А на следващият ден ѝ предстоеше капитанска битка. Не съм вярвал, че точно това може да се случи. Аз да вляза, а тя да отпадне“, спомня си големият победител.

„Невъзможно е да се харесаш на всички в такъв тип предаване. Мисля, че не може да си паснеш с всекиго. Това, което показах в „Игри на волята“, обаче съм аз. Виждам недостатъците си – много викам, много псувам… Елица ме е критикувала най-вече заради битките, защото не мисля и повтарям едни и същи грешки“, признава той.

Какво е изпитал, докато гледа финала на предаването и какво му предстои?

„Гледахме финала в бара на Жени Джаферович. Тя не беше там, защото е болна. Но съпругът ѝ беше там, както и голяма част от близките за мен участници от „Игри на волята“. Моят треньор също беше там и се разплака от щастие. Моето семейство в Белград също се бяха събрали да гледат“.

„Предстои ни с Елица да се преместим тук, в София. Иска ми се да продължа с борбата в България. Треньорът ми е тук и имам много добри спаринг партньори. Вече две години живеем в колата на Елица, постоянно сме в движение. Но вярвам, че 100-те хиляди ще ни помогнат. Моята мечта беше ние двамата да си намерим наше място“, категоричен е големият победител.

По-късно към разговора в студиото на „На кафе“ към Алекса се присъедини и половинката му, олимпийската медалистка и състезател от племето на Непобедимите Елица, с която споделиха забавни моменти от съвместния си живот и се изправиха един срещу друг в интересно предизвикателство.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нека гледаме положителното

    32 7 Отговор
    Победителя бепа очевиднобутан от екипа и затова не го приемам за честна победа.

    Но въпреки манипулациите и противния сценароий, това предаване ни показа едни интересни характери - кадърни, смпатични и способнои българи/ки.

    Визирам по-специално Фифо, Гого, Георги, Генчо, Михаела, Ралица, Мирела.
    Успех им пожелавам, И ако съм забравил някого, да ме извинява. Имаше и други свестни хора като цяло.
  • 2 Све

    17 34 Отговор
    Заслужена победа ! Браво Алекса ! Стискам палци да Ви се наредят нещата в България !
  • 3 абе,

    33 10 Отговор
    Сега да заведе Елица у Сърбия да участват в тяхното риалити /Задруга/да погледат и там индийската им сапунка,че в България ни омръзнаха.Там да им пее песньовките си и да ругае на воля.Недостойно бутане от продукцията на посредствен играч това е Алекса.Нямаме нужда от втора двойка като нахалното семейство Джаферович.Да се връщат у Сърбия.

    Коментиран от #5

  • 4 ПСР

    27 4 Отговор
    Честито на победителя!
    Изобщо не беше моят фаворит,но съдба.По-радостен бих бил,ако Филип или Гого бяха победили.Както и да е.
    Водещите много ме дразнеха,обаче,пред целия сезон.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПО ТОЧНО

    10 22 Отговор
    ЕДНО ДОБРО МОМЧЕ И ЗАСЛУЖИЛ ПОБЕДИТЕЛ.............!
  • 7 Тоя. Тип ПРЕДАВАНИЯ МАЧКАЩИ

    18 6 Отговор

    До коментар #4 от "ПСР":

    НАЦИОНАЛНОТО НИ САМОЧУВСТВИЕ ВЪПРЕКИ ОЧЕВАДНОТО ПРЕВЪЗХОДСТВО НА БЪЛГАРИТЕ В ИГРИТЕ НАГЛАСЕНАТА СХЕМА ПОКАЗВАЩА КАК ЗА НИЩО НЕ СТАВА Е ЗАПАДНА ЗАВЕРА ПРОТИВ НАС.

    Коментиран от #14

  • 8 кратка рецензия

    16 2 Отговор
    Всичко е по договор- спечели Анекса.
  • 9 МАХМУД

    23 5 Отговор
    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИДЯ КОЛКО БЕ СЛАБ СЪРБИНА И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИДЯ КЪК ту оставаше без сили въздух и КАК ЯВНО ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗНАЕШЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА КАСИРА КИНТИ И КАК ПОНЕ 5 ПЪТИ БЕ РЕШАВАЛ ПЪЗЕЛА ПРЕДВАРИТЕЛНО...
  • 10 ПОПА

    10 4 Отговор
    ГСПОД ША ГУ НАКАЖЕ ТИЯ СРЪБИН ЗА НАГЛАСЕНАТА ПОБЕДА....
  • 11 Грую

    23 1 Отговор
    Нямам нищо против това победителя да е сърбин, стига да беше честна играта! Тези игри с пъзелчета, топчета, кукички и пр. извращения са измислени от сценаристите за да оказват влияние и да бутат напред играчите, които искат да победят. Това е подигравка със зрителите и особено със силните играчи, като Фифо, Гого, Валери, Генчо и пр. Догодина няма да се гледа този индийски сериал, а тези които искат да участват, добре да си помислят заслужава ли си да си губят времето и да ги правят на балами, след като победителят е определен предварително!
  • 12 В БЪЛГАРИЯ СЛУЧАЕН ЧОВЕК НЕ

    6 5 Отговор
    МОЖЕ ДА СТАНЕ КМЕТ НА МЛАДОСТ КАКТО И СЛУЧАЕН БЪЛГАРИН ВЪПРЕКИ ТРУДА И ЛИШЕНИЯТА В БИТКА НА ТАЯ ЗАПАДНА ИГРА НЕ МОЖЕ И НЯМА ДА МУ ДАДАТ 1 ЛЕВ КАМО ЛИ ХИЛЯДИ. А ПРОПО ТВА СА ПОЛИТИЧЕСКИ ЧЕТКИ КЪМ СТРАНИТЕ ПОБЕДИТЕЛКИ НА ТАЯ И ПРЕДНАТА ИГРА ОТ Казахстан. Които със Сърбия са мъчат да ги оплетат в ЗАПАДНИ ЦЕННОСТТИ...
  • 13 фойерверки

    6 3 Отговор
    Тихо, като във пустиня ( нали е все пясък) потъна случката, когато бивши участници хвърлиха пиратки и др. муниции връз участниците и дълъг Димо без кости ( цар на рекламите прости).
  • 14 ПСР

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тоя. Тип ПРЕДАВАНИЯ МАЧКАЩИ":

    Казахте го вместо мен.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 123456

    12 0 Отговор
    Филип или Гого бяха хората! Ноооооо продуцент , май френд , ский ся ...
  • 17 Някой

    8 0 Отговор
    Според мен,битките трябва да се определят чрез истегляне на пликове от участниците,а не от продукцията,които се определят след като се види,кои участници са на елиминация.Така ще бъде ЧЕСТНО,А НЕ НАГЛАСЕНО.
  • 18 Гост

    1 2 Отговор
    Това не съм го гледал и няма да го гледам .
  • 19 абе,

    4 1 Отговор
    Ревлица Янкова плю на бронзовия си олимпийски медал и се продаде за 100 хилядарки на Тупарев за да направи възлюбения и победител.Гнус ме е от тях.
  • 20 Реалиста

    3 4 Отговор
    Фифо показа мускули, плочки , злоба и малко мозъчни гънки! Показа на ръзела колко е безпомощен! Алекса показа силна воля , отборна игра, жертва за отбора и най вече човечност и култура!

    Коментиран от #22

  • 21 пепа

    3 3 Отговор
    Оставям настрани ,че Алекса не е българин, ако беше американец щяхте да се кефите, това сме ние българите! Гледах предаването само заради Алекса и Виктория, наслаждавах се на искрената им подкрепа един към друг което липсваше при другите играчи, с малки изключения! Заслужена победа ! Пожелавам им с Елица да бъдат все така щастливи и борбени!
  • 22 русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Реалиста":

    показал дръжки нагласено беше